Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dahlia Williams (JENNIFER CONNELLY) začíná nový život. Má novou práci, přestěhovala se do nového bytu a je pevně odhodlána konečně hodit za hlavu vztah se svým odloučeným manželem a plně se věnovat výchově pětileté dcery Ceci. Když se ale bouřlivý rozchod zvrhne v právní bitvu o dítě, začne se její už tak dost špatný psychický stav ještě více zhoršovat. Nový byt v chátrající budově navíc žije svým vlastním životem - z prázdného bytu ve vyšším patře jsou slyšet tajemné zvuky a stropem v ložnici stále prosakuje tmavá voda. Dahliu pronásledují divoké představy, díky nimž přestává být schopna odlišit realitu od fantazie a je vydána napospas nekonečným hrám s jejím zdravým rozumem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

swamp 

všechny recenze uživatele

"Nemusí pršet, stačí když kape." Tak takhle by se dal jednou větou shrnout děj tohoto filmu. Jennifer Connelly (ač někomu připadá přitažlivá, mně přijde jako úplně obyčejná herečka) hraje příšerně a Walter Salles (proboha..nemůžu pochopit, že tento člověk natočil výborný film Diarios de motocicleta..to snad nemohl být on) vůbec nezapracoval na obohacení scénáře a vůbec nevěděl, kdy má film ukončit, a když už se pro konec rozhodl, provedl to hrozně. Řada absurdit a nelogičností provází celý snímek, což sice nevadí, protože ani to by už ho nevyzvedlo z propadliště nudy. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nepřijde mi to vůbec hloupé a nefunkční. Detaily do sebe zapadají, dílčí scény jsou natočené velmi dobře, atmosféra deštivého města a nazelenalý filtr kamery výborně evokují depresivní genius loci. Zaujala mě přesvědčivá Jennifer Conelly i maličká Ariel Gade. Brazilec Salles se pustil do shyalamanovsky laděného prolínáku thrilleru, horroru a sociálního dramatu, bohužel by se mi Temné vody zamlouvaly mnohem více jako psychologický film než jako tento podivuhodný potvor. Importovaná duchařská historka s mrtvou dívkou ze sousedství je průhledná až hrůza a úplně zbytečně ředí potenciál filmu do čehosi průměrného a stokrát viděného. Snaha přetavit pouťový nádech bubáckých lekaček do hlubšího poselství o mateřské lásce je neohrabaná a závěr filmu doznívá ve falešných tónech. Obrovská škoda, atmosférou se mi Temné vody náramně zamlouvají a v konkurenci podobně laděných snímků stojí rozhodně výše nad průměrem. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Ukážkovo nefungujúci film. Čo to vlastne je? Psychologicko-sociálna dráma, neúspešne sfilmovaná do podoby moderného hororu? Ak áno, napätie v ňom úplne absentuje a kľúčový motív traumy hlavnej predstaviteľky je hluchonemý. Nehovoriac o debilnom závere, ktorý všetkému nasadí kráľovskú korunu. Zrejme ani sám režisér nevedel, čo znamená. Ešte väčší prúser než štylisticky podobný Kruh 2. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Než jsem se na tento film dívala, slyšela jsem ohlasy spíše negativní než pozitivní. Horor to opravdu nebyl, spíše thriller, prvky napětí to mělo, ale klasické lekačky jako v hororu, to ne. Herecké výkony dobré, hlavně malá Cecil se mi moc líbila. Původně jsem si myslela, že když objevili malou mrtvou holčičku a pak se nějak dohodli, bude konec, a ono ne a celé to ještě překombinovali. Bylo to smutné, ale nevím, jestli to u toho filmu bylo ku prospěchu. Mezi špičky se tenhle film rozhodně nezařadí, ale mi se jinak docela líbil, nesl s sebou příjemné napětí a byl rozhodně lepší než třeba 3:15 zemřeš. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy a to převážně za Jennifer Connelly a za tu lahůdkovou deštivě ponurou atmosféru tvořenou obrazem, zvukem a krásnou hudbou Angela Badalamentiho. Tohle mi fakt sedlo úplně 100% a mohl to být, sic dějově nepříliš výrazný, ale příjemně minimalistický horor. Ale to by film musel skončit o 20 minut dřív - při prvním odhalení a netlačit zbytečně na pilu. Druhý konec, navíc s již několikrát viděnou pointou, to bohužel srazil do vod béčkového podprůměru. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (17)

  • Předlohou hororu Temné vody je japonský snímek Temná voda (2002) režiséra Hidea Nakaty. Producent Bill Mechanic koupil práva na remake pět minut poté, co film zhlédl. (Mahalik)
  • Connellyová dostala svou roli i přes to, že čtyři měsíce před natáčením porodila syna. (Mahalik)
  • Původní inspirací je povídka z hororové sbírky pojmenované "Temné vody", kterou napsal Suzuki Kodži, autor populární a zfilmované knihy „Kruh“. (akisha)

Související novinky

Jennifer a Krvavý diamant

Jennifer a Krvavý diamant

14.10.2005

Ak vám po prečítaní titulku náhodou po chrbte prebehli zimomriavky, vedzte, že nemám na mysli Jennifer Lopez (o ktorej hereckých aktivitách a plánoch si možno povieme niekedy inokedy), ale o niečo… (více)

Reklama

Reklama