Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1943 a Spojenci připravují invazi na Sicílii. Britská tajná služba ve snaze rozmělnit poněkud nacistickou obranu a ušetřit tak mnoho životů při invazi vymyslela plán na oklamání Hitlera. Němcům je třeba podstrčit agenta s tajnou informací o brzkém vylodění na řeckých ostrovech a předstírat nehodu, při které nešťastník zemřel. Když se Britům podaří sehnat pro tuto akci i tělo "dobrovolníka", ambiciózní plán má čím dál větší naději na úspěch. Němci si však hodlají vše pečlivě ověřit.... (dopitak)

(více)

Zajímavosti (4)

  • Herec Peter Sellers namluvil ve filmu mnoho postav. V úvodních pasážích tohoto filmu Churchilla, dále opilce, hlasatele zpráv, taxikáře a dvojici starých bab, které se ve filmu objevili později. (Pavlínka9)
  • Filmový debut Stephena Boyda. (Kulmon)
  • Clifton Webb nosil celý život knírek. Důstojníci vojenského námořnictva však knír nosil nesměli. Webb dal přednost plnovousu, přestože Ewen Montagu chodil celý život oholený. (Kulmon)
  • Ewen Montagu, důstojník, který byl pověřen operací Mleté maso a zároveň autor předlohy, se ve filmu objevil v malé roli jako letecký důstojník. (Kulmon)

Reklama

Reklama