Reklama

Reklama

Mike Judge, jeden z tvůrců seriálu Beavis a Butt-Head, Tatík Hill a spol. a Maléry pana Šikuly, přináší šílenou komedii, která vás donutí dvakrát se zamyslet nad budoucností lidstva. Seznamte se s Joe Bowersem (Luke Wilson). Moudrosti sice moc nepobral, ale když se po jednom nepovedeném vládním experimentu probudí v roce 2505, tak zjistí, že společnost zatím pod náporem reklam a hloupých televizních pořadů úplně zdegenerovala a z něho je rázem nejchytřejší člověk na planetě. A tak je na průměrném Joeovi, aby lidský vývoj vrátil zpátky do správných kolejí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (595)

Eawy 

všechny recenze uživatele

Takže, rozhodla dom sa zmeniť svoje pôvodné hodnotenie z dvoch hviezdičiek na štyri. Prečo? Netuším ale, ako som to tak pozerala tak sa mi t zdalo oveľa nápaditejšie a vtipnejšie ako prvýkrát.Luke Wilson je ešte k tomu jedne z mojich obľúbených hercov, takže som tomu niečo pridala..A naozaj, keď som sa nad takouto budúcnosťou dneska zamýšľala, zdala sa mi celkom pravdivá. No, čo už, ľudstvo speje k záhube, nejakým spôsobom sa to stane. Veľmi milý a príjemný príbeh to malo, asi 70% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Máte pocit, že současný svět je plný idiotů? Potom buďte rádi, že nežijete v roce 2505, v době, kdy je ten nejprůměrnější člověk dneška považován za mimořádně inteligentního (…homosexuála). Tato sci-fi komedie vychází z diametrálně odlišné myšlenky než pochmurní Potomci lidí, děti se totiž rodí, rodí se jich dost, ale jsou generaci o generace hloupější. Proč k tomu dochází je nám názorně demonstrováno v roztomilé úvodní pasáži, stavějící do protikladu věčně zaneprázdněné intelektuály a nebezpečnou rychlostí se množící burany. Je obtížné si do podobných extrémů vyhrocenou situaci představit v reálu (už jen pro zbytečně markantní časový skok), ale akceptovat ji coby premisu oddechové komedie mi nedělalo problém. Humor Idiokracie nelze označit za inteligentní, není však ani vyloženě slaboduchý, spíš rozverně primitivní. Ono je těžké označit za hloupý takový film, který si z hlouposti utahuje (ač ne příliš rafinovaně). Možná to byla pojistka tvůrců, těžko říct, způsob, jakým Idiokracie pojímá prvoplánový humor je však poměrně originální. Sem tam probleskne pokus o politickou satiru a několikrát jsem si vzpomněl na Aliho G. Srovnání s Boratem by bylo přeci jen příliš odvážné. Po formální, také po herecké stránce, nejde o nic světoborného. Těžko si představit vhodnějšího představitele nejnudnějšího chlapíka planety než ne-vý-raz-né-ho Lukea Wilsona. Idiokracii si nejvíc užijete s partou dobře naladěných kámošů jako bokovku při nějaké pařbě, ale vlastně se stačí podívat na název, žánr a obsazení a musí vám být jasné, jestli chcete zrovna teď vidět zrovna tohle. 55% Zajímavé komentáře: Hitman_47, Desperado ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Nieže by som neoceňoval výstižnosť ústredného podobenstva (i keď si myslím, že ľudstvo sprostie omnoho rýchlejšie než vo filme), ale tento druh komédie fakt nemusím. Buranská komédia plná hlupákov. Už to, že dokáže pobaviť toľko ľudí, je znakom, že je len otázka niekoľkých rokov, kedy sa masy budú baviť na reality show typu "Au, môj rozkrok." Film neublíži ani príliš nezhnusí, ale nakoľko ide o umiernený, priam výchovný príbeh, nie je takmer ničím zaujímavý... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Moje první žena byla taky retard. Nyní je z ní pilot." I mezi nejprůměrnějšími lidmi vynikám svou průměrností, takže jsem poněkud na rozpacích z toho, že by člověk mého typu mohl být v budoucnu hybatelem dějin. Pokud však budou dámy bez mozku plodit každých devět měsíců stále hloupější děti, tak je tento stav nevyhnutelný. Jsem šťastný, že se nedožiju doby, kdy se budou pole zavlažovat limonádou, ale na druhou stranu musím konstatovat, že komediální potenciál výchozí situace zdaleka nebyl vyždímán k mé naprosté spokojenosti. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Ta vize je smutná, ještě smutnější je ale snaha zdejších "elitářů" se nad komedii tohohle typu nějak "povznášet" a snad v ní i "hledat hlubší smysl a poselství". Hergot, vybodněte se na to! Já se třeba v jednu chvíli i smíchy rozbrečel a vůůbec se za to nehodlám stydět. Je to fajn praštěná komedie, plná skvělých nápadů, to jí nikdo nemůže upřít. A já osobně bych si i jeden den v takovém světě rád prožil. :) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Průměrná délka střihu 1,9 vteřiny. (KucC)
  • Pracovní název filmu byl 3001. Scénář se původně jmenoval "The United States of Uhh-merica". (KucC)

Reklama

Reklama