Reklama

Reklama

Mike Judge, jeden z tvůrců seriálu Beavis a Butt-Head, Tatík Hill a spol. a Maléry pana Šikuly, přináší šílenou komedii, která vás donutí dvakrát se zamyslet nad budoucností lidstva. Seznamte se s Joe Bowersem (Luke Wilson). Moudrosti sice moc nepobral, ale když se po jednom nepovedeném vládním experimentu probudí v roce 2505, tak zjistí, že společnost zatím pod náporem reklam a hloupých televizních pořadů úplně zdegenerovala a z něho je rázem nejchytřejší člověk na planetě. A tak je na průměrném Joeovi, aby lidský vývoj vrátil zpátky do správných kolejí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (595)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Úžasná komedie s milionem a jedním dalším vtípkem, který rozesměje každého kdo se nebude snažit tvářit vážně a dovolí Idiocracy nebýt trapnou komedií, ale jen komedií. Luke Wilson společně se scénáristy vládne celé komedii pevnou rukou. je to prostě super a hromada vtípků a alegorií na reklamy a nesmysly okolo naší civilizace vás prostě musí rozesmát minimálně každou desetiminutovku. Některé vtípky jsou trochu trapnější a lacinější, ale nic to na celkové vtipnosti neubírá pokud nejste proti podobnému humoru nějak očkovaní. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Základem je skvělý námět propracovaný do solidního scénáře. Dalo by se namítnout, že některé scény mohly být filmovější, že je vypravěč nadbytečný, ale je zde v obdobné roli jako vtipný glosátor, jenž provází většinou snímků Woodyho Allena. Realita budoucnosti podle Judgeho je snad ještě děsivější než Orwellovy vize. Absurdistán není dokonalý film, ale rozhodně stojí za vidění a následné zamyšlení. Současné průměrné hodnocení považuji za tak mrzké, že vědomě nadhodnotím, i když si film bez uzardění zaslouží tak 3,5 hvězdičky. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Sci-fi příběhy říkají, že svět bude chytřejší a civilizovanější, ale evoluce nemusí nutně upřednostňovat inteligenci a vydala se opačným směrem - hloupnutí. CITÁT - Joe Bauers (Luke Wilson) je velice průměrný člověk............ Námět filmu je cestování časem a lidská degenerace. Tak uvidím, jaké to na mne bude mít účinky. CITÁT - Naschle za rok......... Jenže projekt zmrazení na jeden rok nevyšel a zmrazení se probudí hodně hluboko v budoucnosti. Útěk Joa z vězení je prostě geniální - smál jsem se jak malej. Jak jednoduché. Víte, věřím že svět je stále hloupější, ale že by to vedlo až tak daleko, to snad ne - ikdyž. Jenže ta hloupost ve filmu je někdy tak hloupá....... CITÁT - Kurva, jóó´a teď mi podej pivo.......... Příběh o tom jak jednooký je ve světě slepců králem a vůbec nevadí, že je jen průměrnej i tak je jeho inteligence o třídu nebo dvě výše, než u ostatních - opravdu to někdy bylo až šíleně přitažené za vlasy. Chytrost není vždy o inteligenci, někdy se stačí jen rozhlédnout. A Joe se rozhlédl a.....viděl....upravil.....zvítězil. CITÁT - Myslel si snad Einstein, že kolem něho jsou jen blbci?........Proto asi udělal tu bombu.......... Ještě tak jeden nebo dva takové filmu a úplně zdegeneruju, nesmím to přehánět. Když se teď na konci podívám osmdesát minut do minulosti, říkám si, že to zas tak špatné nebylo. CITÁT - Vítejte ve stroji času............ Ve filmu, mimo jiné, zazní "Romantic Pieces, No.1" od Antonína Dvořáka. A vydržte až do samotného konce závěrečných titulků, zažijete ještě jeden kousek spojený s cestováním v čase a možná se i zasmějete. CITÁT - Já tu děvku najdu......... ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Škoda základního problému - absence rozpočtu a s tím související absence herců (Wilson je ještě snesitelný, ostatní na mne působili příliš prkenně) a lepšího scénáře. Námět je totiž prvotřídní a úvodní porovnání chytrých a tupých lidí nemá chybu. Budoucnost je však bohužel zoufale papundeklová, ač to možná byl záměr tvůrců jako součást stupidity našich potomků... Suma sumárum - díky, námětu, který zcela nezabilo ani (zcela) amatérské provedení, slušných 60% ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Idiocracy (nebudu používat ten ošklivý český ekvivalent) je komedie, která měla na víc. Z výborného nápadu se sice podařilo vytěžit nějaké to sarkastické odfrknutí, ale humor tu většinou klouže po povrchu a občas je stejně pitomý jako ti, do kterých se strefuje. Na konci se z toho nevyklube nic jiného než oslava průměrnosti. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Keď sa Joe (Luke Wilson) ocitne po lavíne z odpadkov v byte Frita (Dax Shepard), jeho sarkofág sa automaticky odistí, no v nasledujúcom zábere je zase zaistený. (Lukoh)
  • Pracovní název filmu byl 3001. Scénář se původně jmenoval "The United States of Uhh-merica". (KucC)
  • Některé postavy jsou pojmenovány podle současných firem a výrobků. Například Beef Supreme, Velveeta nebo Hank "The Hangman" BMW. (Cheeker)

Reklama

Reklama