Reklama

Reklama

Mike Judge, jeden z tvůrců seriálu Beavis a Butt-Head, Tatík Hill a spol. a Maléry pana Šikuly, přináší šílenou komedii, která vás donutí dvakrát se zamyslet nad budoucností lidstva. Seznamte se s Joe Bowersem (Luke Wilson). Moudrosti sice moc nepobral, ale když se po jednom nepovedeném vládním experimentu probudí v roce 2505, tak zjistí, že společnost zatím pod náporem reklam a hloupých televizních pořadů úplně zdegenerovala a z něho je rázem nejchytřejší člověk na planetě. A tak je na průměrném Joeovi, aby lidský vývoj vrátil zpátky do správných kolejí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (595)

Genero 

všechny recenze uživatele

Fuj, ten film o idiokracii byl jako zlý sen. Naštěstí můžu žít v našem skvělém světě, protože není nad to, když se na jedné planetě sejde takové množství moudrých lidí. Mohu potom pojídat banány a okurky bez obav z rozdílného zakřivení a délky, nezvracím jako zasraná socka po rumu, ale po tuzemáku jako vzdělanec, na chleba si nakydám centimetrovou vrstvu lahodné máslové pomazánky místo toho odporného pomazánkového másla a žiju v jistotě, že velikost cirkusového stanu bude vždy odpovídat normě. V prezidentské volbě si můžu vybrat mezi obtloustlým aristokratem s excelentním verbálním projevem Rain Mana a cirhotikem, který by rád objal úplně všechny stromy na Hradčanech. No, já vlastně volil Franze, protože mě pobavila představa, jak stojí černý pan prezident a modrý pan prezident na palouku před Bílým domem a američtí yntelektuálové konečně přesunou na své pomyslné mapě světa Českou republiku ze severní Afriky na Sumatru. Jediný přínos filmu je tedy takový, že jsem teď naplněný novou nadějí. I já se stanu, až budu velký, hlavou státu, protože jsem již v šestnácti dokázal bravurně prostrčit kostičku čtvercovým otvorem. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Zamyslet se nad budoucností lidstva, tak na to má právo nepochybně každý z nás. Otázkou ale je, k čemu to je. Někdo říká - vidím ji optimisticky, jiný zase - pesimisticy, a b je správně, ale nedá se nic dělat, neb lidi jsou z pohledu vesmíru zcela bezvýznamné a nesmyslné bytosti, takže poč by si to nějaký meteorit na ně nenamířil či Slunce jednou nezačalo prskat a nekýchlo si a nezežehlo malou modrou planetku? ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Mike Judge, "otec" Beavisa&Buttheada,na nás tentokrát vyrukoval so sci-fi komédiou. Absolútne perfektnú myšlienku a námet sa bohužiaľ nepodarilo pretaviť do kvalitného výsledného produktu. Miestami sa síce jedná o kráľovskú zábavu (prejav amerického prezidenta a pod.), ktorá v sebe skrýva aj isté "morálne a filozofické posolstvá". Čo Idiocracy zráža do levelu priemerných je nevyváženosť (najmä k záveru) kde sa vtip a nápad strieda s klišé a trápnosťou, prípadne lacnými amatérskymi kulisami. Wilson ako herec je katastrofálny, paradoxne do filmu kde sa tupý výraz priam vyžaduje sa fest hodí :) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Lacná sci-fi komédia o prostom vojenskom knihovníkovi Joe Bauersovi, ktorý sa vďaka zabudnutému vládnemu experimentu prebudí v roku 2505. Vo svete plnom dementov, magorov a idiotov. Ľudstvo zdegenerovalo. "Absurdistán" je taká jednoduchá, uletená blbinka. Chcelo by to vyšší rozpočet a lepších hercov v hlavných úlohách. Luke Wilson a Maya Rudolph sa mi tam moc nehodili. ** ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Špatné obsazení, zajímavý nápad, horší zpracování a absurdní od začátku až do konce. Ovšem mluva roku 2505 a seriál " Au moje koule " mě dozajista pobavili, ale jak rychle jsem se k filmu dostal tak ho i opouštím a z Idiocracy se stala jen záležitost jednoho shlédnutí, které u mě bude brzy zapomenuto. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Věc, která způsobila velkou odpadkovou lavinu, byla recyklovatelná plechovka od piva. (Cheeker)
  • Vzhledem k nízkému rozpočtu byly pro lidi budoucnosti použity laciné plastové boty od malé startupové společnosti, které vypadaly „futuristicky, ale příliš stupidně na to, aby je lidé kupovali“. Šlo o společnost Crocs. (Lorge)
  • Prezidentské RV má číslo 28000, což je ve skutečnosti opravdové číslo FAA pro Air Force One. (KucC)

Reklama

Reklama