Reklama

Reklama

Claymore

(seriál)
Trailer
Japonsko, 2007, 10 h 24 min (Minutáž: 24 min)

VOD (1)

Epizody(26)

Claymore jsou čarodějnice, které loví démony (Youma). Její členové mají nadlidské schopnosti, avšak nepatří ani mezi démony a ani mezi lidi, jsou něco mezi tím. Jsou to ženy, které v sobě mají kousek z Youmi. Za jejich sílu (Yoki) zaplatili velkou daň, a to, že stále tyto rozdílné části bojují mezi sebou, ta která zvítězí, získává vládu nad tělem. Claymore i Yoma mají tzv. Yoki, což je energie, která je schopna jejich těla povznést do stádia probuzení, které by se dalo popsat jako metamorfóza na vyšší vývojový stupeň. Jejich podoba dozná znatelných změn - většinou jsou větší, mají více končetin, drápů, zubů, apod. - u každého je tento stádium jiné. Yoma jsou v tomto stádiu ještě mnohem nebezpečnější a obyčejný smrtelník proti nim nemá šanci. Zatímco Yoma se ze stádia probuzení dokáže dostat zpět, Claymore to nedokáží a pokud se zcela probudí, stávají se hrozbou a ostatní Claymore mají za povinnost tyto bytosti zabít.
Anime popisuje příběh chlapce, který přišel kvůli démonům o rodinu a tu vzápětí nachází v Claymore jménem Clare, kterou doprovází. Clare je Claymore, která je úplně jiná než ostatní jejího druhu, proto k sobě vezme toho chlapce do služby. (Wendycz)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (80)

Joe321 

všechny recenze uživatele

Zajímavá mytologie, i když se moc do tajů světa neponoříme. Vývoj postavy je podán podle mě dobře. Nudné jsou souboje nedávající moc smysl. Spousta věcí se opakuje stále dokola. I tři hudební témata se točí stále za sebou. Nejhorší jsou zřejmě nezáživné a nepotřebné monogoly postav. Většinou popisují, co se zrovna děje nebo co člověk už dávno ví, takže postrádají význam a jen natahují stopáž. Celkově... meh. ()

Bajda 

všechny recenze uživatele

Claymore mi přijde jako japonská verze Zaklínače od polského spisovatele Sapkowskeho (Zaklínač byl dokonce v roce 2001 také zpracován jako seriál). Jsou tam velké podobnosti, jako třeba to, že hlavní charakter bojuje proti démonům (zpravidla mečem), kteří sužují "normální" lidi a sám přitom využívá nadpřirozených sil a žije samotářský život. Podobnost ale vidím i v detailech (zůžení zorčniček při používání těchto nadpřirozených sil apod.), nicméně to není podle mě minus. Je sice pravda, že příběhově je tohle anime trošku slabší a bojové scény (kterých je tam opravdu požehnaně) působí od nějakého 10. dílu už trochu monotónně, ale je tam plno skvělých momentů a pořád je to nejlepší anime, co jsem letos viděl. Jenom škoda, že hlavní hrdinka Claire neměla vzhled Teresy...byla by mnohem víc sexy ;-) *vítěz v anketě o nej anime roku 2007 na www.anime-source.com * ()

Reklama

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál má spoustu silných, ale bohužel i spoustu slabých stránek. Mezi jeho silné stránky určitě patří námět a skvělá fantasy atmosféra, ovšem celkový dojem ubíjí nedotažený děj a vůbec levné provedení... Opravdu je zde v animaci poznat rukopis Madhouse - pěkné obrázky, ale většinou bez pohybu. To u bojového anime trochu zamrzí. Na druhou stranu mi ale (kupodivu) i tak ty boje přišly docela fajn. 5* ale nemůžu dát, ne něčemu, co je tak nevyvážené. Btw, dobrý příklad nevyváženosti Claymore je hudba. Ta někdy vážně umocní atmosféru a velice dobře pasuje k dané scéně (př. Awakening Priscilly), někdy ale celou scénu v mých očích úplně pohřbí a to je co říct, protože to se mi u anime prakticky nestává. ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Po nic extra začátku příšlo několik opravdu výborných dílů, ale přibližně od poloviny seriálu začal Claymore trochu docházet dech. Opravdu špatné to ale začalo být ve chvíli, kdy se děj přesunul do města Pieta a seriál se začal odchylovat od mangy. Autoři ve snaze alespoň trochu uzavřít většinu dějových linií sklouzli do hromady klišé a fádní boje s různými monstry už pomalu začaly nudit. Škoda, dějové zvraty v první půli mě dokázaly opravdu nadchnout, celkem překvapující bylo také jak brutálně se děj chová k hlavním hrdinkám. Claire a spol. často končí doslova rozsekány na kusy a nebývalé regenerační schopnosti jim pak přijdou opravdu vhod. Na závěr si neodpustím výtku k animaci. Jestliže velké množstvní času zabírají souboje s různýmí příšerami, je poněkud nešťastné, když spousta z nich působí příliš staticky a navíc ne moc nápaditě. Pocit, že sleduji jen mangu se zvukem jsem totiž měl až příliš často, vyšší rozpočet by určitě neuškodil. ()

WildevilCZ 

všechny recenze uživatele

Claymore je jedním z mých nejoblíbenějších anime, (jak jsem tohle anime shlédl celé tak jsem pár sní z toho nemohl v klidu spát :D) a to i přes ten podivný konec, proč se jen nedrželi mangy... Anime má pěkný opening i ending, vždycyk jak uslyším písne Raison d´etre z openingu tak si vzpomenu na seriál a cítím se nostalgicky. Manga od claymore je všeobecně jedna z nejlepších mang vůbec, vychází na začátku každého měsíce asi 10x za rok. Na toto anime spotřebovali cca 70 dílů mangy, takže se na druhou serii můžeme těšít za 7 let :D jen jsem zvědavý jak se na ní napojí. ------------------- Dodatek 12.9.2008: Ta manga je vážně super, super, super, SUPER!!!!! :D a to v takovém měřítku, že ostatní mangy mi proti ní přijdou nudné asi jako Honzíkova cesta :D ()

Galerie (100)

Zajímavosti (2)

  • Dne 28. května 2009 byla na motivy seriálu vydána i videohra s názvem "Claymore: Gingan ne Majo" od společnosti Digital Works Entertainment. (Hem.m)
  • Název pro postavy Claymore je odvozen od jejich typické zbraně, tedy dvouručního meče. Původně šlo o meč z 15. století, který používali skotští horalové nebo irští žoldnéři. Meč dosahoval délky až 140 cm, měl oboustrannou čepel s kovovou rukojetí potaženou kůží, která byla zakončena kulovitou hlavicí. Meče Claymore se postupně vyvíjely, až se z nich staly meče ozdobné. (Prochy38)

Reklama

Reklama