Reklama

Reklama

Claymore

(seriál)
Trailer
Japonsko, 2007, 10 h 24 min (Minutáž: 24 min)

VOD (1)

Epizody(26)

Claymore jsou čarodějnice, které loví démony (Youma). Její členové mají nadlidské schopnosti, avšak nepatří ani mezi démony a ani mezi lidi, jsou něco mezi tím. Jsou to ženy, které v sobě mají kousek z Youmi. Za jejich sílu (Yoki) zaplatili velkou daň, a to, že stále tyto rozdílné části bojují mezi sebou, ta která zvítězí, získává vládu nad tělem. Claymore i Yoma mají tzv. Yoki, což je energie, která je schopna jejich těla povznést do stádia probuzení, které by se dalo popsat jako metamorfóza na vyšší vývojový stupeň. Jejich podoba dozná znatelných změn - většinou jsou větší, mají více končetin, drápů, zubů, apod. - u každého je tento stádium jiné. Yoma jsou v tomto stádiu ještě mnohem nebezpečnější a obyčejný smrtelník proti nim nemá šanci. Zatímco Yoma se ze stádia probuzení dokáže dostat zpět, Claymore to nedokáží a pokud se zcela probudí, stávají se hrozbou a ostatní Claymore mají za povinnost tyto bytosti zabít.
Anime popisuje příběh chlapce, který přišel kvůli démonům o rodinu a tu vzápětí nachází v Claymore jménem Clare, kterou doprovází. Clare je Claymore, která je úplně jiná než ostatní jejího druhu, proto k sobě vezme toho chlapce do služby. (Wendycz)

(více)

Diskuze

Hem.m

Hem.m (hodnocení, recenze)

Pokud se mohu zeptat, tak jaký je rozdíl mezi tím co se stane v seriálu a tím co se stane v manze?

Rod.of.Ruin

Rod.of.Ruin (hodnocení, recenze)

Asi trochu pozdě, ale lepší než nikdy...

 

Co se týče mangy vs anime, tak dle mého je manga mnohem lépe zvládnutá, už z podstaty věci tam nejsou zdlouhavé scény, kdy se Claymore a awekened beings řežou dobrých 20 minut...Druhé série se asi nikdy nedočkáme, navíc konec anime je udělaný takovým způsobem, že na mangu už jen těžko může navázat (lede, že by se hlavní postavy udeřili do hlavy a vše zapomněli ;))

 

Anime kopíruje mangu do kapitoly cca 50 - War in the North, pokud máte tedy zájem o děj a jeho pokračování, tak začnete zde. Nevýhoda mangy je to, že vychází měsíčně...

t_gon

t_gon (hodnocení, recenze)

Mensi dotaz na ty, kdo cte mangu (pokud nekdo vubec) : Po dlouhe dobe jsem si udelal cas na tuhle serii, projel ji za dva dny a pripadam si, jako by mi nekdo nachcal do krku. Konec prisel, souhlasim se zde uvedenymi pripominkami k debilnim castem serie, a ja zustal s kupou nezodpovezenych otazek u TV s tim, at ctu mangu. K tomu mne jednou dokopal pouze Berserk, ktery uz taky peknych par let vychazi a konec nikde.
Proto se ptam, kdyz jsem si v rychlosti na Wiki projel vsechny dulezite otazky a zjistil, ze nyni je venku celkem 19 Volume a pravdepodobne to bude jeste dlouze vychazet, ma cenu se do toho pustit, popr. nejake info o anime pokracovani? Je tam preci jen kupa zajimavych veci (CO je Organizace zac, jak je to s tremi obyvateli hlubin, kdo v co se probudi...), ktere bych si i procet. Dik.

J-kob

J-kob (hodnocení, recenze)

Rád bych se zeptal znalců jestli je lepší čekat na druhou sérii (jestli tedy nějáká bude, protože jsem o ní nemohl nic najít) nebo se vrhnout na mangu, na kterou čtu všude samé dobré ohlasy a kterou bych si opravdu rád přečetl:) daEmoNickY: Nesmíš to brát tak kriticky, Raki má určitě další důvody proč je s Clare:)

daEmoNickY

daEmoNickY (hodnocení, recenze)

animefan: Konec byl hodne n-emo-cna sracka. Predtim se to ale dalo vydrzet, zvlast ty sceny ve kterejch nebyl ten malej parchant. Vadilo mi jak je Klara tak naivni a "basti mu" to, co na ni hraje, a netusi ze se ji akorat snazi dostat do kalhotek (coz se mu taky povede).

Nekde na zacatku se Klara svlekla aby ukaza vesnicanum a pojistila si tak, ze ji odmitnou. Chtela zustat s s Terezou. Nechapal jsem - od jednoho sadistickyho pedofila utece a dalsim se nabizi ? (Nastesti si Klaru chtela vzit jeho matka a Tereza to tak nemohla neodhalit.)

Eddard: Proc musi byt blondyny? Protoze blondyni jsou blby a proto jsou jediny kdo jsou schopny dodrzovat pravidla jejich Organizace? ... Taky to muze byt treninkem pri kterem se jim zestribri oci (viz. Zaklinac http://en.wikipedia.org/wiki/The_Witcher , anglicky) nebo proste chteji ukazat ze umi nakreslit vlasy (s cernyma by se srat tolik nemusis).

emoce ... Podle me je ten serial vyrabeny pro divky, ktera maji radi velke (a) leskle veci, a 12-lete emocionalne nestale chlapecky. Vzhledem k tomu jak ubrecene jsou nejsledovanejsi anime (Bleach, Elfen Lied, NGE ... http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/ratings-anime.php ) , tak jenom vyhoveli divakovi a dostal tak mnohem vic najednou. Vlastne spis mnohem vickrat nejednou, protoze se emocionalni sceny neustale opakuji (vcetne hudby?) ...

AnimeFan

AnimeFan (hodnocení, recenze)

Sledovat několik posledních dílů bylo utrpení. Celou dobu sem doufal, že někdo tomu malýmu zasranýmu uřvanýmu zkurvencovi ukopne hlavu. Bohužel se tak nestalo a proto jedna hvězda s vodřenejma koulema.

mandes

mandes (hodnocení, recenze)

Je zaujmave ze Hiroyuki Tanaka pred timto tocil len hrane veci, a teraz sa vrhol na anime.

Marius

Marius (hodnocení, recenze)

Dily s Teresou byli proste vrcholem serialu. A jako takove mely byt zarazeny nekam pred konec jako flashback, nebo naopak uplne na zacatek. Pokud by jsme nevedeli proc se Clare honi za Priscillou a ke konci by to odkryl tenhle flashback, imho by serial mnohem vic zapusobil. Takhle vylozil karty moc rychle na stul.

Eddard

Eddard (hodnocení, recenze)

(19 dílů) Mě se dost líbily díly s Theresou, ty měly náležitou šťávu. Ale jinak - nic převratného, celý příběh se docela zoufale válí v klišé (repliky jako "she is half-woman, half-Yoma", "she is over limit" nebo "she is awakened" se opakují tak často, že hodně rychle začínají trhat uši) a všechno se stále víc zvrhává (příběh graduje do přebujelé megalomanskosti)... Taky by mě zajímalo, proč musí být všechny Claymorky blondýnky... když se na obrazovce pohybujou víc než dvě najednou, začíná v tom mít člověk zmatek, který přeroste v totální chaos v díle, kde jich bojuje 24... Každopádně, díry v obsahu jsou slušně kompenzované fakt pěkným formálním zpracováním a efektními souboji na meče...

mandelbrot

mandelbrot (hodnocení, recenze)

Marius: věř, že se to od 5. dílu zlepší, a to dost. Naneštěstí to ale vypadá, že konec nebude nic extra. Třínáctým dílem počínaje lze sledovat pozvolný úpadek na kvalitě a celé to sklouzává do hromady klišé. Škoda, z první půle seriálu s výjimkou prvních 4 dílu jsem byl chvílemi opravdu nadšen.

Marius

Marius (hodnocení, recenze)

Zbezne hodnotenie prvych troch dielov : nechutne tlacenie na pilu ohladom emocii bez toho ze by sme uz boli zziti s postavami, velmi zla praca s muzikou ale uzasna grafika a animacia ....a ako som predpokladal robili to Madhouse - rovnako rezijne mdle ako Death note. ALe pribeh este ma potencial tak uvidime.

Shorty_

Shorty_ (hodnocení, recenze)

No ja mam stazeno taky 22 dílů ale videl sem to jen do 4.dílu kde skoncil preklad od ToTanu , nicmene sem koukal ze se toho konecne nekdo ujmul. Takze uz se tesim a mam tuseni ze tohle anime ma pekny nabeh do mych nejoblibenejsich serialů...

Bajda

Bajda (hodnocení, recenze)

No já mám za sebou deset dílů, sosnutých mám 22 a hodlám rychle dohnat TV vysílání :) (i když potom čekat na každej díl týden bude strašný :-) ). Už teď je ale jasný, že Claymore je letošní "zatím nej anime" se super kresbou a geniální hudbou. Navíc třeba minulej rok, z Death Notu (http://www.csfd.cz/film/227201-death-note-desu-noto/) jsem byl úplně nadšenej, ale pak to trošku ztratilo na kráse s přibývajícíma dílama. To se zatím u Claymoru neděje, takže paráda :-)

Shorty_

Shorty_ (hodnocení, recenze)

Mandes: Psat o cem serial je po 4 shlednutych dilech by bylo dost troufale takze bohuzel , kazdopadne doporucuji se podivat... Zatim se mi to opravdu hodne libi a verim ze nejsem sam :)

Shorty_

Shorty_ (hodnocení, recenze)

No me se to líbí, stazeno mam sice 12 dílu, ale titulky bohuzel u 4.dílu koncej. Tak jen cekam [Nadeje umira posledni...] :)

mandelbrot

mandelbrot (hodnocení, recenze)

Zrovna první čtyři díly já osobně považuji za nejslabší z celého seriálu (přesněji z té poloviny, co jsem viděl), teprve pak se to pořádně rozjede. Každopádně Claymore je dle mého názoru nejlepší anime, co se momentálně vysílá, tady by to na 5* mohlo opravdu vyjít.

Shorty_

Shorty_ (hodnocení, recenze)

Tak jsem právě dokoukal 4 díly na které udělal ToTan český překlad , zatim se mi to líbí, je to na 5* a velice rád bych to co nejdříve viděl celé. Doufám tedy že to někdo v brzké době dopřekládá...

Subjektiv

Subjektiv (hodnocení, recenze)

No, budiž, však se to hodnocení dá případně vždycky změnit :). I když raději bych viděl, že těch pět zůstane. Však se na Claymore dost těším. :)

Blizzard

Blizzard (hodnocení, recenze)

Uz 8 ;), mam z toho stale lepsi pocit a silne pochybuju, ze by se neco ze strany tvurcu zmenilo a ja bych musel predelavat hodnoceni, Teresa "je" proste za 5 :)

Reklama

Reklama