Reklama

Reklama

Appleseed

  • Japonsko Appleseed (více)
Trailer

Je rok 2131, konec 3. světové války, země je na pokraji zániku. Do města Olympos, ovládaného genovou manipulací vyvinutými Bioroidy, přijede legendární mladý bojovník Deunan Knute a jeho dřívější společník Briareos, který za války utrpěl osudná zranění a proto byl operací změněn na cyborga. Bioroidům je určen mnohem kratší život, než lidem, protože genovou manipulací byl u nich potlačen bod rozmnožování. Většina lidí se Bioroidů bojí a proto, když je teroristickým útokem zničeno centrum pracující na prodloužení jejich životního cyklu, nastane válka. Deunan a Briareos se přidají k mírovým vojskům Olymposu a postaví se proti hrozbám Bioroidů. V tom okamžiku se objeví legendární „Appleseed kód“. (Mirax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Koocik odpad!

všechny recenze uživatele

Když srovnám sraní na hajzlu a tento film, pokud se to tedy dá vůbec nazvat filmem, tak nenajdu moc rozdílů. Akorát že to tlačení hovna máte z krku i za pár sekund, tak Appleseed zabere 105 minut a to je sakra dlouhá doba. Tedy jen v případě, že to dokoukáte až do konce, což zrovna není můj případ, jelikož jsem to vzdal po cca 15 minutách. O samotný film jsem se začal zajímat, když jsem na něj náhodou narazil a přečetl si komenty o skvělé animaci a akčních scénách, ale bohužel nic takového se tu nekoná a ta animace je natolik příšerná, že můžu bejt rád, že jsem nepřišel o zrak. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Hmmm. Som na rozpakoch. Appleseed ako si všimli aj ostatný, je doslova vykrádačkou niektorých filmov. Takže neprichádza s ničím originálnym, ale zase na druhú stranu ani sa o to veľmi nesnaží, lenže na mňa je to bohužiaľ príliš plytké. Anime zbožňujem vďaka charakterom, s ktorými sa môžete stotožniť a ktorý sa nachádzajú vo svete, kde by snáď každý chcel stráviť aspoň jeden deň. Tu sa mi toho veľa nedostalo. Animácia, je už kompletne ovplyvnená CG a je to tu vidieť, ale zase na druhú stranu to nie je na škodu, hlavne pri prechodmi mestom a akčnými scénami dodáva CG doslova na vierohodnosti. Ale chýba mi tu to, čo robilo ghost in the shell takými výnimočnými a to silný charakter. Máme tu nejaký náznak psychologizácie postáv. Či už Deunan alebo jej partnera, lenže nedostáva sa im toľko priestoru, koľko sa im dostať mohlo. Čo len a len zamrzí vzhľadom na to aký potenciál mal tento film. Hudba bola nádherná. Doslova sa tam hodila a finále ani som nedýchal, lenže po skončení som skrátka nevedel čo si mám myslieť. takto dostanete iba efektnú ale neskutočne plytkú počítačovú hru, ktorá má 105 minút a ktorých hlavných hrdinov nemusíte ovládať. ale zase na druhú stranu, taká počítačová hra by nemusela byť zlá, rovnako ako rovnomenný komix. lenže toto ma skrátka neohúrilo. škoda. uvidíme aká bude dvojka:)) ()

Reklama

Aiax 

všechny recenze uživatele

Japonci světu opět předvádějí, jak má vypadat pořádné scifíčko. Jenže tentokrát to ani se zavřenýma očima nelze hodnotit coby umělecké dílo jako v případě filmů Mamoru Oshiiho nebo Hayao Miyazakiho. Je to nabušená sci-fi akce se spletitým příběhem, neuvěřitelně sexy vizuální stránkou ne zcela bez hloubky, ale celkově to malinko působí dojmem fetiše pro milovníky bojových robotů. Mé hodnocení sráží i klopotně tuctová hudba, jejíž šedivost překvapuje obzvláště ve srovnání s úchvatnými doprovody Oshiiho a Myiazakiho filmů. 70 %. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Podstatně méně filozofování než třeba v GITS (1 i 2), ale pořád o hodně víc než prostý akční anime film. Vizuální stránka opravdu v té nejšpičkovější kvalitě, vidět tohle na velkém plátně tak se z toho asi nevzpamatuju (totéž ale platí o díle pána jménem Mamoru Oshii;))...co se týká hudby - skladatel se hodně díval na Matrix a Animatrix, některé prvky jsou naprosto zřetelně Davisovské, nicméně kulisa k těm vizuálním orgiím je to výborná. 80% s tím, že je to o pořádný kus lepší než dvojka:P ()

Rami 

všechny recenze uživatele

Ach bože, něco tak povrchního jsem dlouho neviděl. Dialogy opravdu jendoduché a bez potřebných informací, charakterová hloupka postav nulová (což má při mém hodnocení animy katastrofální důsledky). Pěkně naanimované interiery a exteriery to nemůžou zachránit. Nikde nedostanete vysvětlení toho, co se ve filmu odehrává (to, co nám postavy v průběhu děje řeknou, nepovažuji za vysvětlení ale za prachsprosté plkání o trivialitách). Z mé strany to bylo velké zklamání a proto dávám 1 hvězdičku (30%), ačkoli by si tento film zasloužil nejspíš 2. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy Deunan následuje Briareose do šatny, všechny skříňky jsou zavřené. Když však Briareos odejde, Deunam kopne do dvířek otevřené skříňky, která byla v předchozím záběru zavřena. (Geriel)
  • Citát z Bible na začátku filmu pochází ze Zjevení 12:4. (Geriel)
  • Poté, co je Briareosova zbraň rozřezána na kusy, je v dalším záběru upouštěna vcelku na zem. (Geriel)

Reklama

Reklama