Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Deunan, mladá válečnice a Briareos, veterán kyborg-válečník, jsou oba partneři a milenci. Jakožto členové E.S.W.A.T. elitní speciální jednotky, která hlídá Olympus, jsou povoláni, když se objeví nějaký problém. Dva bojovníci najdou svůj vztah, který je testovaný novou cestou pomocí příjezdu nového člena do jejich řad. Tím je experimentální Bioroid Tereus. (KoubaX)

(více)

Recenze (67)

Marius 

všechny recenze uživatele

Na súčasnom anime sa mi výrazne nepáči zjednodušovanie príbehov z dôvodu vyššej stráviteľnosti pre masy a dôraz na čoraz širšie a nápadnejšie využite CGI 3D animácie. EX Machina je toho ukážkovým príkladom. Neuveriteľne slaboduchá a jednoduchá zápletka, ktorá je i tak ešte vysvetľovaná zbytočnými zhrnutiami cez dialógy a monológy postáv tak, aby to docvaklo snáď i dementovi by sa ešte dala zniesť, keby bol AEM primárne akčným nárezom. Lenže to AEM určite nie je, hoci sa tak tvári. Jednotlivé akcie sa podobajú ako vajce vajcu - rozbeh, spomaľovačka, bullet time a zakončenie. Na pozadí samozrejme nevyhnutná elektronická som-desne-cool muzika. Nič objavného, toto (a mnohé iné) už predviedlo lepšie mnoho CGI čok, na čele s FF: Advent Children. I preslávená animačná „dokonalosť“ AEM je len polovične pravdivá. Exteriéry sú urobené nádherne, postavy sa však pohybujú výrazne trhane, jediným plusom pre mňa bolo akési zakomponovanie japonského neverbálneho prejavu do reči tela postáv. I toto je však dvojsečná zbraň, pretože pokiaľ chcem budiť zdanie multietnického sveta, nemali by tento neverbálny prejav používať i postavy s nejaponskými menami. Veľmi často tiež vidno, že textúry pokožky sa lesknú rovnako ako textúry oblečenia, čo pôsobí dosť neprirodzene. Žiadna revolúcia sa teda nekoná a Appleseed Ex Machina je v konečnom dôsledku priemerným filmom. 6/10 ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Po příšerně debilním prvním díle přišla nečekaná změna. Ex Machina už si nehraje na něco, čím by chtělo být, kdyby mělo jiné rodiče, je to čistá akce, čistá zábava a čistá vizuální podívaná. Pokud od filmu čekáte zábavu, jasná volba, pokud se na film díváte proto, abyste hledali něco ke kritizování, tak vás sice nechápu, ale zábavným filmům jako Ex Machina se musíte rozhodně vyhnout. ()

Reklama

depony 

všechny recenze uživatele

Poměrně velké zklamání. Jakkoliv se mi v prvním díle Appleseedu líbila animace, tak ať už s ní tady udělali cokoliv, celkem dost ji zbabrali. Navíc příběh ubral na zajímavosti, části příběhu znám z jiných filmů, tudíž to ztratilo i originalitu. A na konci mne dostala ona Borgská královna - co tam dělá Star Trek, to nevím :) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Na pokračování Appleseedu se dobře kouká. A to je všechno. A tím "dobře kouká" myslím to, že se žádná úchvatnost typu první Matrix (ve své době samozřejmě) nekoná. Ano, v kině to rozhodně byl zážitek, ale namachrovaná vizuální stránka se tak nějak očekává jako samozřejmost, a k těm vadám a nedodělkům, které vypočítává Marius řeknu jen, že podle mě by bylo lepší více anime pojetí jako v jedničce než takový nedotažený pokus o realismus. Žádná scéna mě nestrhla tak jako se to povedlo úvodní přestřelce v prvním dílu, a vzhledem k tomu jak tvůrci odrbali příběh a vůbec tu "hlubší" stránku věci, je Ex Machina podstatně slabším snímkem než jeho starší bratříček. Nebo sestřička, abychom to genderově okorektnili. Co mě ale znechutilo zdaleka nejvíc, to byla poněkud přemrštěná tupost hlavních hrdinů při vyšetřování příčin útoku nekyborgů na sjezdový palác...za to AEM definitivně padá na 60%. A nemyslím si, že se ještě někdy podívám. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Poslední Apleseed s uvede skvělou počáteční akcí alá Matrix (nebo spíš Animatrix). Likvidace teroristů v katedrále tvoří sice naprosto úchvatnou vizuální symfonii, problém je, že se zdaleka jedná o to nejzajímavější z celého filmu. Příběh ani postavy neneadchnou a ani další akce, byť dobré, nedorovnají parádní úvod. Asi jsem konzerva, ale myslím, že anime by se mělo držet tradičních kreslených základů, protože jakmile je animace kompletně digitální, schází filmu chraisma a působí tak nějak sterilně, studeně a postavám chybí duše. Tím spíš, pokud se jedná o biomechanoida s vezřením králíka. V mezích žánru lze svět Aplessed přirovnat například k Ghost in the Shell nebo Akira, a toto srovnání hovoří jednoznačně pro starší filmy. Svět Aplessed prostě zaujme, ale nic víc. Nad jeho láskyplnou precizní propracovaností žasnout nebudete. Někde je ta moderní technologie spíš na škodu. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama