Reklama

Reklama

Připoutejte se, prosím! 2

  • USA Airplane II: The Sequel (více)
USA, 1982, 85 min

Obsahy(1)

Na palubě je nepříčetný sebevrah, první lunární raketoplán se chystá zničit sám sebe, motory nefungují a co hůř - posádka zjišťuje, že došlo kafe! Když představitelé svérázných hrdinů Robert Hays a Julie Hagerty opustí atmosféru, jako by se vrátilo šílenství původního Připoutejte se, prosím! Bláznivou posádku doplňují Peter Graves, Lloyd Bridges, William Shatner, Chad Everett, Sonny Bono, Raymond Burr a řada dalších. Dokáže Hays i bez kofeinu znovu zachránit situaci? Užijte si jízdu, na kterou nikdy nezapomenete – a Připoutejte se, prosím! 2. (Magic Box)

(více)

Recenze (178)

warrenur 

všechny recenze uživatele

"But that's not important right now". Najznamejsia hlaska prveho filmu. Spomenul som si nan a dufal, ze opat dostanem vnipne, teraz uz "nekorektne" sceny. Vedel som, ze som v suchu, ked uz v stvrtej minute: "No dogs, are allowed on the shuttle, son, I'm afraid, Scraps will have to be shot". :) Mnamka, z tejto sceny by sa mnohi sucasni mileniali, ci mladsi doseru v ich jazyku "trigernu". :D Teda aspon na dobu 4-och sekund. :) Taktiez, gay Jacobs z riadiaceho centra, opat chrli hlasky prakticky kazdych 10 minut. Informacie..."should I fake my orgasm?" "Yes, next!" Casopis ministrant, ktory cita knaz a sleduje plagatik :) "Place your head between your knees" "Between your OWN knees, father!". hehe. Prakticky akoby ste sledovali dokrutku prveho filmu. A to je zrejme to, co budu jedni ludia vnimat pozitivne, kym druhi opacne. Mne sa pacilo pritvrdenie v humore, ale zamrzela nizsia originalita. Opat kvantum vtipnych drobnosti v pozadi, musite byt pozorni. 65% Odporucam. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Na konci dvacátého století začala výstavba kolonií na povrchu Měsíce a s ní přišla nová éra cestování Vesmírem............. Oproti jedničce, která začínala žraločí leteckou ploutví a hudbou s filmu Stevena Spielberga Čelisti, začíná dvojka hudbou a nápisy s filmu Hvězdné války George Lucase. Je to prostě parodie, to se nezapře. Tady se bude létat, létat s lodí Mayflower 1 první linkou mezi Zemí a Měsícem a první linkou směřující do katastrofy. Ve stejné době, kdy se připravuje let této lodě, se daleko (far), daleko (far) v Galaxii princezna Amoura...ale co jste zvědaví, podívejte se sami..... Dokonce uvidíte i E.T., jak volá domů. CITÁT -OPERÁTORKA - Vhoďte tři tisíce dolarů na první tři minuty volání.......... Mezi tím - z nemocnice Ronalda Reagana utíká Ted Striker (Robert Hays) aby zabránil vzlétnutí Mayflower 1 na kterou je chystán atentát. Scéna ve 14 minutě, jak si obyčejný cestující kupuje v letištní hale časovanou bombu je prostě nádherná a odvážná. CITÁT - Ten chlap je zjevně blázen.......... No a Ted? Ten se samozřejmě dostane na palubu raketoplánu a zažije de-ja-vu s prvním příběhem. Teď Ted ukáže, co dovede - udělat za zmatek. CITÁT - Možná je to jen proto, že je to prostě jen vůl........... Škoda, že tento příběh vlastně paroduje díl první, stejné situace, stejní herci, stejné hlášky, možná to chtělo trošku něco nového. Opakovaný vtip přestává být časem vtipem. Jasně, divák se pobaví, ale kdybych nejdříve neviděl jedničku asi bych se bavil víc. CITÁT - Prosím, uklidněte se, došlo nám kafe............... ()

Reklama

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Dvojka ma v mych ocich velke stesti, ze jsem ji videl jeste driv nez jednicku, takze jsem si nemohl vsimnout tech opakovanych vtipu. Tehda jako velke dite jsem se rezal smichy a asi bych nemohl dat jinak nez pet hvezd. Postupem casu musim byt o neco strizlivejsi, ale i tak mam dvojku radsi nez jednicku. To pro jeji zamereni na sci-fi, zejmena na Star Trek (Shatner dela pulku filmu a nechybi tu ani Enterprise!). Jinak docela ocenuji Novu, ze v roce 2009 dala film s puvodnim dabingem, ackoli pred par lety byl film predabovan. ()

E=mc2 

všechny recenze uživatele

Skvelá, skvelá paródia. Ako 11 ročný som sa pri prvom vzhliadnutí veľmi bavil. "Chci slyšet absolutně všechno, co se do této chvíle stalo. - Nejprve se Země ochladila a pak přišli dinosauři. Ale moc ztloustli a proto vymřeli a změnili se v ropu. Potom přišli Arabové a začali si kupovat Mercedesy. Predovšetkým skvelá paródia aj na 2001: Vesmírna odysea. ") ()

choze 

všechny recenze uživatele

"VÍTE, JAKÉ TO JE, SE TAKHLE SMÁT?" - "ANO, ANO, VÍM." Dvojku parodující vesmírné fláky vyprodukovalo studio bez ZAZ a proti jejich vůli a po jejím slabém ohlasu padly plány na trojku, inzerovanou zde v závěrečných titulcích. Vznikla tak jedna z nejtěžších filmových kopírek všech dob - poctivě se zopakují snad všechny scénky a fórky z minula, jen minimum z nich je rozvinuto nebo nových. Plusem je, že se také vrátí skoro všichni staří známí, jejichž řady ve finále rozšíří naprosto boží William Shattner ("TADY SOU TISÍCE SVĚTÝLEK A BLIKAJ A SVÍTĚJ A PÍPAJ, A BLIKAJ A SVÍTĚJ A PÍPAJ..."), jediná pořádná nová akvizice a kvalitní náhrada za absentujícího Nielsena. A nemůžu zapomenout na scénky útěku z blázince ve světle reflektorů, házení uhlí do kotle raketoplánu, soudní proces (s flashbackem uvnitř flashbacku!) nebo gag s poléváním davu před letištní budovou žhavým olovem. "CHCI VĚDĚT VŠECHNO, CO SE STALO AŽ DO TEĎKA." - "DOBŘE, TAK NEJDŘIV SE ZEMĚ OCHLADILA A POTOM SE OBJEVILI DINOSAUŘI. ALE BYLI MOC VELKÝ A TLUSTÝ A POCHCÍPALI A PROMĚNILI SE V ROPU. A PAK PŘIŠLI ARABOVÉ A ZAČALI SI KUPOVAT MERCEDESY..." ()

Galerie (49)

Zajímavosti (7)

  • V jednej scéne sa objaví loď USS Enterprise zo seriálu Star Trek (1966–1969). (ČSFD)
  • Pornoherečka Kitten Natividad, která v předešlém díle (1980) ukázala prsa, nosí tričko s nápisem „Morální většina“. Tak se jmenovalo politické hnutí – fundamentálních křesťanů –, jež chtělo zakázat sexuální výchovu na školách. (ČSFD)

Reklama

Reklama