Reklama

Reklama

Bunshinsaba

  • Jižní Korea 분신사바 (více)

Obsahy(1)

Několik dívek se ze Seolu přestěhuje do malé vesničky, kde jsou neustále šikanovány zdejšími spolužačkami. Jednoho dne jim však dojde trpělivost a rozhodnou se na tyto děvčata uvalit kletbu. Následující den je jedna z prokletých dívek nalezena upálená a netrvá dlouho a umírá další z nich. Yu-jin, která kletbu se svými dvěma kamarádkami provedla, se brzy stává podezřelou. Prokletí ovšem vypadá jinak, než dívky předpokládaly. Yu-jin postupně zjišťuje, že kletba sahá 30 let do minulosti, kdy došlo ve vesnici ke strašlivé tragédii. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (14)

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Tak tady sem se prakticky ani jednou nelekl, natož že bych se bál, a to už je u mě co říct. Tenhle "horor" mi opravdu nesedl, prakticky mi to ani jako horor nepřišlo, spíš takové mysteriozní drama. Dlouhovlasé bubu holky s kulicíma očima sou v Asii zřejmě hodně in, až si říkám jestli tam znaj jinýho bubáka. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Vpodstate standardni dlouhovlasa zalezitost z Asie, ale tentokrat se nektere sceny natolik vydarily, ze i pres zjevnou neoriginalitu hodnotim celkem vysoko. Pribeh je pomerne jednoduchy a nicim objevny, ale je vypraven slozitou cestou za pouziti efektnich a opravdu strasidelnych flashbacku. Nejoriginalnejsi tak zustava predevsim zpusob, jakym nektere divky pachaji sebevrazdy. Pokud chrochtate blahem pri premire dlouhych cernych vlasu a bilych obliceju, budou se vam radosti protacet panenky, stejne jako jedne z obeti. V opacnem pripade radeji sahnout po necem jinem. ()

Reklama

baronGrga 

všechny recenze uživatele

Tak k tomuto asijskému hororu mě pro změnu přivedlo nekonečně dlouhé bloumání po čínském letišti, kdy už člověk nevěděl coby a zkoumal kdejakou reklamu. Plakát na Bunshinsabu přinejmenším upoutal mou pozornost, děsivé asijské bledule a mezi nimi paní s hořícím igeliťákem na hlavě. Bohužel to byla taky jediná zajímavost celého filmu. Ostatní už bylo dějově okoukané, ničím neozvláštněné roztahané drama školaček a vlasatých bubáčic, navíc pro evropského diváka značně nepřehledné, neboť mu drtivá většina už tak vizuálně splývajících postav běhala po plátně ve školní uniformě.40% ()

vrch07256732 

všechny recenze uživatele

Videl som to prakticky až 10 rokov po natočení tohto filmu. Vo svojej kategórii možno trošku lepší nadpriemer ako napr. thajské počiny s vrieskajúcimi teenagermi, je tu vcelku originálny spôsob zabitia - igelitový sáčok na hlavu poliať benzínom a zapáliť - natočený však bez nejakej krvi či brutálných výjavov teda nuda. Celkový film dosť nuda skôr pre 13-14 teensky ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Některé asijské horrory věru neoplývají originalitou, ale přesto jsou působivé. Bunshinsaba se po dobrém rozjezdu, odkazující na tradici korejského školního horroru sice zbytečně moc nimrá v zápletce, ale přesto oblaží uspokojivými scénami (sebevraždy), zajímavými záběry a občas tou funčkní asijskou atmosférou. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama