Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Alain DelonCharles Bronson, cizinecká legie z nich udělala skálu, co neustoupí a nezradí... Sloužili oba ve francouzské cizinecké legii v Alžíru a jen náhodně se potkávají při návratu domů. Dino Barran je lékař a s válkou už nechce nic mít. Franz Propp, Američan, je naopak žoldák a láká Dina do Konga, ten ho však nekompromisně odmítá. V Marseille osloví Dina krásná dívka a ptá se, zda se nepotkal s jejím přítelem, o kterém nemá zprávy. Nakonec nabídne Dinovi práci v jedné velké firmě, kde je zaměstnána jako fotografka. Dino má udělat prohlídku všech zaměstnanců ve zkráceném termínu. Dino přijímá a Isabella ho žádá o službu. Chce, aby do sejfu firmy vložil cenné papíry, které ukradla. Bojí se nepříjemností, a navíc by jistě přišla o práci. Znovu se nečekaně objeví Franz, který poznal, že Dino něco chystá. Bývalí vojáci stojí proti sobě a netuší, že se chytili do pasti. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, Alain Delon v robotickém módu, až jsem si v jednu chvíli říkala, jestli není ochrnutý.. Charles Bronson sice o fous pružnější a výraznější, ale ani on mě nedokázal plně upoutat.. Zastoupení něžného pohlaví má krásu i půvab, bohužel jen do okamžiku než otevře pusu.. Zjevně nejsem cílovka, s politováním.. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Sejdou se dvě herecké megahvězdy své doby na vrcholu a natočí takovou skoro až nudnou banalitu, jak se hodinu dostávají do jednoho trezoru až se u toho zapotí. Poslední třetina trochu vylepší konečný dojem, ale ještě že Bronson natočil ten rok ještě Tenkrát na Západě (1968). ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

První téměř hodina vyžaduje značnou dávku trpělivosti, páč je to zvláštně překombinované a špatně čitelné. Pak to má trochu víc spád, několik výborných střihů, ale i scenáristických nelogičností (když si pánové v trezoru dva dny povídají o hovně a až pak si všimnou, že jedna ze zdí je mokrá a dalo by se tudy odejít). Hvězdnou dvojici skvěle doplňuje vedlejší role komisaře Bernarda Fressona. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dámy jistě potěší, že Bourák Bronson a Doktor Delon jsou svlečení do půl pasu a lesknou se potem, nicméně rozumové a povahové uchopení ženských postav se jim už tolik líbit nebude.. Fascinující svým lehce anarchistickým pojetím, kdy je dáno vystoupení z lodi a poslední double „jé“ a vše mezi tím je buď bez řádu, nebo jej alespoň předstírá. Americko-francouzské star-étoile dvojici to i přes rány pěstí moc okatě minoucí cíle klape výtečně (možná i proto, že sem přenesli svou řevnivost) a Fressonův komisař, co se při otáčení za sukněmi nemůže vyhýbat slepci, to pak v druhé půli patřičně okysličí. Tímhle se Bronson etabloval na evropském hřišti a není bez zajímavosti, že do každého z těch nejznámějších filmů si jeho postava přinesla nějaký neobvyklý zvyk. Tady ověřuje s mincemi Archiméda, toho času na západě hraje na harmoniku, když má mluvit a v Cestujícím v dešti zase nestandardně loupe ořechy.. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Scenar je velmi nepravdepodobny, coz je nejvetsi minus filmu. A vlastne i jedina vada na krase. Herecke duo Delon - Bronson nema chybu, vynikajici vykony a jista rivalita z nich vyzaruje pocas celeho snimku. Jejich vzajemne zatloukani se mi asi nadlouho vryje do pameti. Film ma svizne tempo, slusnou atmosferu a vybornou uvodni hudbu. Yeaaaah!!! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Snímek zaznamenal se čtyřmi sty tisíci prodaných lístků veliky komerční úspěch. (theSaint)
  • Alain Delon vyslovil žádost, aby jeho kolegu hrál americký herec, který má zkušenosti s boxováním. (theSaint)
  • Charles Bronson se se snímkem ve Spojených státech nedočkal kýženého úspěchu. Film koupilo studio Paramount, ale vyhodnotilo ho jako poněkud náročný pro diváky, a tak se v USA promítal pouze v televizi. (Komiks)

Reklama

Reklama