Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Alain DelonCharles Bronson, cizinecká legie z nich udělala skálu, co neustoupí a nezradí... Sloužili oba ve francouzské cizinecké legii v Alžíru a jen náhodně se potkávají při návratu domů. Dino Barran je lékař a s válkou už nechce nic mít. Franz Propp, Američan, je naopak žoldák a láká Dina do Konga, ten ho však nekompromisně odmítá. V Marseille osloví Dina krásná dívka a ptá se, zda se nepotkal s jejím přítelem, o kterém nemá zprávy. Nakonec nabídne Dinovi práci v jedné velké firmě, kde je zaměstnána jako fotografka. Dino má udělat prohlídku všech zaměstnanců ve zkráceném termínu. Dino přijímá a Isabella ho žádá o službu. Chce, aby do sejfu firmy vložil cenné papíry, které ukradla. Bojí se nepříjemností, a navíc by jistě přišla o práci. Znovu se nečekaně objeví Franz, který poznal, že Dino něco chystá. Bývalí vojáci stojí proti sobě a netuší, že se chytili do pasti. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

choze 

všechny recenze uživatele

Zvláštní kriminálka o jedné zvláštní loupeži a jednom zvláštním chlapském přátelství. A o napínavém noření mincí do po okraj plných skleniček a kelímků. Pochválil bych hlavně zajímavý scénář - režijně mi to nijak výrazné nepřišlo a Delon s Bronsonem si jedou své obvyklé, velmi omezené herecké rejstříky. Plus nám společně ukážou své zpocené hrudníky - v trezoru, kde se překvapivě odehrává podstatná část snímku. To tempo je ale přece jen trochu moc pozvolné a film dlouhý (viděl jsem dvouhodinovou verzi na Netflixu). 70% ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Díky obsazení Delonem a Bronsonem jsem dal slabší čtyři hvězdičky, hlavně kvůli vygradované druhé půli a překvapivému rozuzlení. Ze začátku to bylo dost nepřehledné, návrat dvou vysloužilců Cizinecké legie na začátku byl dost zbytečný, snad jen kvůli tomu, že Delon kdysi omylem v Alžírsku zastřelil kamaráda; až konec filmu osvětlil, že mladé dívce, která jej vyhledala v přístavu, šlo o pomstu a zneužila ho pro loupež, kterou naplánovala se svou poněkud psychicky málo odolnou sestrou. Taky ty fackovačky byly příliš americké. ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za Charlese Bronsona a jeho trik s mincemi, druhá za Alaina Delona jako vítěze v soutěži o nejvíc sexy doktora (druhý je House :-), třetí pro Bernarda Fressona a jeho postavu komisaře a čtvrtá za…ani nevím, prostě mě to bavilo. A při posledním záběru jsem se příšerně lekla. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

První téměř hodina vyžaduje značnou dávku trpělivosti, páč je to zvláštně překombinované a špatně čitelné. Pak to má trochu víc spád, několik výborných střihů, ale i scenáristických nelogičností (když si pánové v trezoru dva dny povídají o hovně a až pak si všimnou, že jedna ze zdí je mokrá a dalo by se tudy odejít). Hvězdnou dvojici skvěle doplňuje vedlejší role komisaře Bernarda Fressona. ()

Lupes 

všechny recenze uživatele

Nízké hodnocení na CSFD si nezaslouží, byť po opětovném shlédnutí musím rovněž ubrat hvězdu. Stále jde ale o netuctový film s překvapivou zápletkou, skvěle rozehraný je vztah obou hlavních postav. Scénář je dobrý; zápletka nápaditá, ale k realitě to má přece jen daleko. To nemluvím o zbytečné umělecké licenci v podobě roboticky strohých černých šerifů či o logických lapsech v podobě ubírání kyslíku zapálenými "loučemi". ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení provázela značná rivalita obou herců. (theSaint)
  • Francouzští producenti nabídli Charlesovi Bronsonovi 100 000 amerických dolarů, což byl dvojnásobek jeho obvyklého platu. (Komiks)
  • Návrat režiséra a producenta do Paříže byl studenou sprchou, jelikož se na ně Delon obořil: „Přečtěte si znovu naši smlouvu, pánové. Musím hrát s hvězdou mé úrovně, což rozhodně není případ tohoto herce.“ Svolil až po projekci několika Bronsonových filmů. (theSaint)

Reklama

Reklama