Reklama

Reklama

Dokonalá rasa

Trailer

Obsahy(1)

Nuovo Zelandia, představuje svět, kde spolu upíři a lidé mírumilovně žijí. Tato delikátní rovnováha se zdá zničená, když neznámá epidemie začne likvidovat lidskou populaci a jeden upír poruší zákon a začne zabíjet lidi. Upír Silus (Dougray Scott) je vyslán, aby chytil zločince, svého bratra Edgara. V pátrání spojí své síly s lidskou policejní kapitánkou (Saffron Burrows) a společně zjistí, že není všechno tak jednoduché jak to na první pohled vypadá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Dokonalá rasa sice není jen tak obyčejným upírským hororem, ale bohužel zajímavému nápadu uškodilo zpracování. Prostředí a doba, kdy se film odehrává velmi dobré, ale čiší z toho levnost a amatérismus. Herci jsou slušní, ale většina postav je nezajímavá. S tímhle ALE bych mohl pokračovat dál. Každé plus, který tento film má, doprovází ALE a to je škoda, protože ujmout se toho někdo lepší, tak by se jednalo o zajímavý horůrek. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem se u filmu tak nenudil. Myšlenka filmu, že upíři jsou vlastně vědecký omyl, zbraň "Bratrstva" a pomáhají lidem, je úplně debilní. Triky a herci taky debilní. Celkové provedení - debilní. Tohle byl "můj" nejhorší film o upírech, co jsem viděl. - nuda, tupost, unylost, nenápaditost. "Bohu" dík za "Bladea". ()

Reklama

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem co od toho čekat a nakonec přišla i příjemná jednohubka. Scénář a myšlenka snímku není špatná. To, že upíři, Bratrstvo, je sice lidem nadřazenější ale chce jim pomáhat, chránit je, místo toho aby je zabíjelo, mě zaujalo a chtěl jsem vědět jak to funguje ve filmu. První co mě zaujalo bylo design města, prostředí. Připomíná sice XY jiných snímků, ale vem to čert, jelikož je dobrý a funguje. I když Bratrstvo lidem pomáhá, vyrábí pro ně třeba vakcíny proti chřipce apod., tak jako v každém společenství se najde "černá ovce rodiny", která vše podělá, v tomto případě Edgar, a zápletka je na světě. Po pár jeho vraždách vylézá na povrch ještě jedna věc. Krásná ukázka toho, jak dokáží "ti nahoře" manipulovat s infomacemi, které jsou předkládány lidem, zakrývat vraždy apod. Jinak řečeno: vysoká politická hra. Silus, bratr Edgara, je samozřejmě nejlepší pro vyřešení situace kvůli tvz. bratrskému poutu. Z lidského druhu se do vyšetřování zapojí policistka a jdou po něm spolu. Děj pokračuje, přibývají další okolnosti a tak dále. Překvapilo mě, jak tento děj vcelku dobře funguje, nepůsobí jako přitažený za vlasy (i když někdy, no) a nekouká se na něj špatně. I přes počet klišé a chtění působit jakkoli velkolepě (což se mu nedaří). Největší kámen úrazu, který snímek hrozně strhává, je závěrečný finální souboj. Ten musím uznat, že je opravdu děs a bída. Když úsek filmu, který má být jeho vrcholem, je nejhorší, tak to opravdu není dobré. Naštěstí závěr to trochu zachraňuje. Perfect Creature si určitě, stejně jako já, valná většina lidí znovu nepustí, narozdíl třeba od Queen of the Damned, ale na jedno zkouknutí není špatný. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bratrovražedný boj dvou upírů, mezi nimi stojí dívka, kterou chtějí oba dva-- klišé které bylo vidění již stokrát a na mnohem lepší úrovni. Podprůměrné herecké výkony a kopírování jiných filmů u mě shodilo hodnocení hodně dolů. Co se týká scénáře, je ze začátku celkem zajímavý a musím říct, že zhruba prvních 30 minut se mi film dost líbil. Potom ale jako by došly scénáristům kreativnější nápady a začala jedna nudná scéna za druhou. Je sice pravda, že se v nich vraždilo, ale většinou jsme toho moc neviděli, jen občas někdo vykřikl a potom byl záběr na mrtvolu.Samotné pohybování upírů mě už však zas až tak nenadchlo. Blížilo se to spíš ke kopírování Spidermana a přišlo mi to komické. Chodící upír s hadičkou však ještě víc. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

No, když jsem na začátku viděl upíří zuby, bylo mi jasné, že se budu asi hodinu a půl nudit. Protože upírské story mne většinou nebaví. Haha. To bylo víc než nuda. Jediné zajímavé – fiktivní město a doba. Ale to je vše. Jinak prostě nic. Děj je vlastně jedno hluché místo, schází mu cokoli zajímavého. Občas náznak akce sice je, ale je to takové divně šedivé. Skoro bych tento snímek klasifikoval jako hodně podprůměrnou obyčejnou detektivku. Odpad. CI 17122010 78168427 ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Snímek získal dvě novozélandské filmové a televizní ceny, a to v kategoriích nejlepší kostýmy a nejlepší design. (Terva)
  • Jonathan Rhys Meyers byl původně obsazen do role Edgara, kvůli dalším filmovým závazkům však musel natáčení opustit. (Terva)
  • V roce 2012 byl snímek šestým nejdražím novozélandským filmem. (Terva)

Reklama

Reklama