Reklama

Reklama

Dokonalá rasa

Trailer

Obsahy(1)

Nuovo Zelandia, představuje svět, kde spolu upíři a lidé mírumilovně žijí. Tato delikátní rovnováha se zdá zničená, když neznámá epidemie začne likvidovat lidskou populaci a jeden upír poruší zákon a začne zabíjet lidi. Upír Silus (Dougray Scott) je vyslán, aby chytil zločince, svého bratra Edgara. V pátrání spojí své síly s lidskou policejní kapitánkou (Saffron Burrows) a společně zjistí, že není všechno tak jednoduché jak to na první pohled vypadá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Nevěděl jsem co od toho čekat a nakonec přišla i příjemná jednohubka. Scénář a myšlenka snímku není špatná. To, že upíři, Bratrstvo, je sice lidem nadřazenější ale chce jim pomáhat, chránit je, místo toho aby je zabíjelo, mě zaujalo a chtěl jsem vědět jak to funguje ve filmu. První co mě zaujalo bylo design města, prostředí. Připomíná sice XY jiných snímků, ale vem to čert, jelikož je dobrý a funguje. I když Bratrstvo lidem pomáhá, vyrábí pro ně třeba vakcíny proti chřipce apod., tak jako v každém společenství se najde "černá ovce rodiny", která vše podělá, v tomto případě Edgar, a zápletka je na světě. Po pár jeho vraždách vylézá na povrch ještě jedna věc. Krásná ukázka toho, jak dokáží "ti nahoře" manipulovat s infomacemi, které jsou předkládány lidem, zakrývat vraždy apod. Jinak řečeno: vysoká politická hra. Silus, bratr Edgara, je samozřejmě nejlepší pro vyřešení situace kvůli tvz. bratrskému poutu. Z lidského druhu se do vyšetřování zapojí policistka a jdou po něm spolu. Děj pokračuje, přibývají další okolnosti a tak dále. Překvapilo mě, jak tento děj vcelku dobře funguje, nepůsobí jako přitažený za vlasy (i když někdy, no) a nekouká se na něj špatně. I přes počet klišé a chtění působit jakkoli velkolepě (což se mu nedaří). Největší kámen úrazu, který snímek hrozně strhává, je závěrečný finální souboj. Ten musím uznat, že je opravdu děs a bída. Když úsek filmu, který má být jeho vrcholem, je nejhorší, tak to opravdu není dobré. Naštěstí závěr to trochu zachraňuje. Perfect Creature si určitě, stejně jako já, valná většina lidí znovu nepustí, narozdíl třeba od Queen of the Damned, ale na jedno zkouknutí není špatný. ()

sAreOn 

všechny recenze uživatele

Až tak špátné mi to nepřišlo. Takové nudnější béčko. Kdyby to mělo o něco lepši příběh a nesnažilo se vnucovat divákovy nějaké ty skryté moudra, tak by to bylo lepší. Každopadně výborný nápad, ale znovu nedotažený do konce. Skvěla stylizace a poměrně pěkné zpracovaní (kdyř vemu v úvahu, že tento film asi moc velký rozpočet neměl). Na druhé straně špatné herecké výkony - zbytečné přehrávání, popř radši žádné hraní. Co naplat... snad někdy příště... ()

Reklama

Margay 

všechny recenze uživatele

Bylo to zajímavé. Nechci na Bratrstvo myslet jako na upíry, koneckonců NIKDE ve filmu není ani jedenkrát řečeno slovo upír, i když mají zuby, chlastaj krev a se zdravím jsou na tom dobře. Jenže jsou použiti spíše jen jako prostředek, aby se polovina filmu nevyplácala na vysvětlování, co přesně je ta dokonalá rasa zač. Dougray Scott jako Silus je celou dobu toporný a i když chápu že to byl záměr, bylo to až tak dokonalé že vypadal jen jako znuděně odříkávající text a přemýšlející, co v tomhle filmu vlastně dělá. V podstatě jediný, kdo se snažil něco hrát, byl Edgar (Leo Gregory?). Vše ostatní ale bylo hodně, opravdu hodně dobré. Celou dobu jsem úplně nevěděla co si mám myslet, ale fakt je, že jsem se neodtrhla. Ztvárnění místa a kostýmů bylo na celém filmu asi nejlepší, pokus o inovaci také vítám s otevřenou náručí. Hodnocení ze čtyř hvězd, které jsem chtěla dát celý film, srazil dolů až konec. Překvapení bylo fajn, ale, sakra, kdo byl ten kluk, jak se dostali ven, proč co nač? Závěrečná Silusova promluva to dokonale zabila na jednu hvězdu, ale po zamyšlení a faktu že se mi celý film skutečně líbil, zvedám na tři a půl. :-) ()

kombajn 

všechny recenze uživatele

WTF?? Ok, neexistoval Mendel, zakladatel genetiky... Ok, vzducholodě, zena u policie v dobe (sakra co to je vlastne za podivnou dobu??)... Polovina rekvizit vypada jako z konce 19.století a druhá jako ze současnosti (vzducholode, auta, metro, baterka, noviny tisknute laserovou tiskarnou - minimalne od pohledu, protoze se na nich barva nerozpusti ani v kaluzi), to vsechno behem prvnich 10ti minut. Ok, nazveme si to treba "alternativni doba". Samozrejme tajemne Bratrstvo, piti krve a spousta blabolu. Priserne dokreslovane pozadi, par radobyefektnich "něcojakobullettimů". Prostě docela ZLO. ()

Honzulik odpad!

všechny recenze uživatele

Dokonalá rasa (Perfect Creature) - Tak když jsem na začátku filmu viděl ty upíří zuby, tak mi problesklo hlavou, že se zase budu asi hodinu a půl nudit. Ty upírské story opravdu moc nemusím. A nakonec to byla jediná zajímavost celého filmu. Děj filmu veškerý žádný, schází tu cokoli zajímavého, nebo napinavého. Občas pokus o náznak akce vidíme, ale je to takové vše divně a šedivé. Klasifikoval bych film jako hodně podprůměrný a nezáživný - Odpad. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Snímek získal dvě novozélandské filmové a televizní ceny, a to v kategoriích nejlepší kostýmy a nejlepší design. (Terva)
  • Jonathan Rhys Meyers byl původně obsazen do role Edgara, kvůli dalším filmovým závazkům však musel natáčení opustit. (Terva)
  • V roce 2012 byl snímek šestým nejdražím novozélandským filmem. (Terva)

Reklama

Reklama