Reklama

Reklama

Valachiho svědectví

  • Itálie Joe Valachi - I segreti di "Cosa Nostra" (více)
Trailer

VOD (1)

Joe Valachi, bývalý mafián, se ocitnul ve vězení. Rozhodne se stát hlavním svědkem v ostře sledovaném procesu s mafiánským bossem. Ve své výpovědi před kamerami postupně odhaluje celý svůj životní příběh, historii svého pádu do osidel mafie a zločinu… (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Z počátku jsem s tím měl trochu problém, jakmile se ale Valachi rozpovídal, tak to nabralo spád a začalo mě to hrozně bavit. Kdybych tomu měl něco vytknout, tak snad jen to, že mi Bronson připadá moc americkej, než aby se mohl stát pevnou součástí italské Cosa Nostry, a taky mi dělalo opravdu problém přistoupit na hru, že je mu - starýmu, vrásčitýmu dědkovi - 26 let (měl se narodit v roce 1903 a první vzpomínky pocházely z roku 1929). Ale děj a zpracování to přebily. Scéna s Gapem, kterej se nejdřív bojí, že ho jeho starej kámoš oddělá, aby nakonec bez ptáka prosil, aby mu někdo zasadil ránu z milosti, byla neskutečná a řadím ji do svého soukromého zlatého fondu toho nejlepšího, co jsem kdy ve filmech viděl. Tomu filmu je 41 let, ale úžasně funguje a zřejmě vždycky bude. Super! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film ťaží zo silných hereckých osobností a príťažlivého prostredia mafie. Inak je ale pomerne tuctový, Ameriku 30. rokov sme už videli zobrazenú atraktívnejšie. Pomáha dramaturgická štruktúra rozprávania vo flashbackoch- spomienkach Valachiho. To je postava značne rozporuplná, je fajn, že nebolo zámerom tvorcov, aby sme s ním za každých okolností sympatizovali, dokonca mu ani nemusíme priať nič dobré. Ženy tu majú menšie úlohy, ako sme z gangsteriek zvyknutí, ale žiaden strach, nejaké tie poriadne prednosti tu ukázané sú. Chvíľami trochu zmätočné a nedostatočne zmotivované, ale v konečnom dôsledku to neprekáža. ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

Standardně dobrý film, kde je standardně vše dobře zvládnuto, neodejdete od toho. Nejedná se o nějaký umělecký počin ale o zručně provedenou práci. Ch. B. tu není žádný batman ani mstitel jako v mnoha filmech, je to člověk, který napráskal mafii FBI. Je to můj oblíbený snímek z dětství a ani po letech mě nezklamal. Tedy doporučuji. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Prakticky bez vážnejšieho dôvodu som si opakovane pozrel zdramatizovaný kus histórie zločineckej organizácie. Vecne mi nepriniesol nič nové, akurát som si nepamätal všetky mená, časovú a vecnú nadväznosť. A tak jediné, čo ma prekvapilo, bol mimoriadne nepresvedčivý výkon Charlesa Bronsona, o ktorom začínam byť presvedčený, že zvládne iba úlohy šité na telo. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy o mafiánech a mám rád filmy z prostředí vězení. Tady se navíc sešla dvojice mých oblíbených herců, ale z výsledku jsem dost na rozpacích. Jednak bych řek, že Charles Bronson si tady vybral zrovna nějakou slabší formu a celkově mu ta role asi moc nesedla. Na něho byla role dost ukecaná a když měl teda navíc hrát mladíčka ve věku 26 let, tak tomu fakt nešlo uvěřit. Ve vedlejších postavách jsem měl totální zmatek a chvílema jsem se už ztrácel v tom, kdo chce koho vlastně zabít. Pro mě docela zklamání. Myslel jsem, že by se tenhle film mohl zařadit mezi kulty jako třeba Goodfellas, ale to ani omylem. 50% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Film se natáčel v New Yorku a ve studiích De Laurentiis v Římě. Natáčení začalo 20. března 1972. Scénář filmu vycházel z knihy „The Valachi Papers“ od Petera Maase, která je autobiografickou zpovědí Joea Valachiho (Charles Bronson). (classic)
  • Producent Dino de Laurentiis musel přesvědčit Charlese Bronsona, aby přijal roli Joea Valachiho. Bronson roli dvakrát odmítl, než ji přijal, protože měl pocit, že je příliš starý na tuto roli. Bronson dostal smlouvu na tři filmy, která mu zaručovala 1 milion dolarů za každý film a navíc procenta z kasy. (classic)
  • Skutečný Joseph Michael Valachi alias Joe Cago zemřel rok před uvedením filmu do kin v texaské věznici na infarkt. (krubi)

Reklama

Reklama