Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krvavý příběh o bitvě válečníka Beowulfa s obrem Grendelem. V této moderní verzi anglosaské epické báje vede norský hrdina Beowulf (Gerard Butler) svou družinu na pomoc starému příteli, dánskému králi Hrothgarovi (Stellan Skarsgaard), jehož království je pustošeno Grendelem (Ingvar Sigurdsson). Jakékoli Beowulfovi pokusy o bitvu jsou však mařeny jeho odmítnutím bojovat. Poté, co se hrdina setká s tajemnou čarodějkou Selmou (Sarah Polley), začíná chápat, že obrova zuřivost je jen odpovědí na bezpráví, kterého se vůči němu král dopustil. Beowulf, který jako voják není vůbec zvyklý váhat, už ale není přesvědčen, že by obr měl zemřít. Bouřlivý příběh o pomstě, loajalitě, soucitu a odpuštění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (169)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Iluze pátého století po Kristu dokonalá, snad i díky výskytu mystických bytostí, které se musely prohánět pláněmi, z nichž občas zmizel nějaký ten kus dobytka, nebo brázdit moře a brát lidem jeho plody, případně usilovat mořeplavcům o život. Lidé versus oni- trollové a ostatní podobná havěť- dva nesmiřitelné tábory. Pobral jsem všechna pro a proti a propadl kouzlu Gerarda Butlera model 2005 do té míry, že se musím ptát: 57 procent? Opravdu jste viděli stejný film jako já? ()

Zmiu 

všechny recenze uživatele

Výborné zpracování staroanglického eposu. Žádné přehnané efekty a dlouhé vleklé souboje. Přesně ve stylu staré literatury. Hrdina vytáhne meč, a rychle zabije. Tento film se drží duchu eposu, postava čarodějky je sice navíc, ale dává filmu oživení. Do toho krásná islandská krajina a výborná hudba, kterou složil Hilmar Örn Hilmarsson. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak tohle se moc nepovedlo. I kdyby neexistoval Zemeckisovo Beowulf a ja tak nemel srovnani, ze to samy muze vypadat daleko lip, stejne bych tenhle film zkritizoval. Pribeh je vicemene totoznej, samozrejme ze tu jsou odlisnosti, ale ta hlavni linie, nejdulezitejsi udalosti a postavy jsou jak tady, tak v Beowulfovi. Problem je, ze tady to vsechno vypada desne chude. Priroda je sice pekna, ale co z toho, kdyz taky zustane jen u ty prirody, to sem si moh pustit nakej dokument. Akce tu prakticky neni, tech par souboju je po strance choreografie spis podprumer a tak se tu vetsinou jen keca. Coz je problem, protoze takle jednoduchej pribeh je jako stvorenej pro bitky a ne pro hromadu kecu. Dalsi problem jsou samotny potvory, jsou tu vlastne tri a kazda vypada jak uchylak natazenej v gumovym oblecku s chlupatym svetrem. A nezachrani to ani Butler, kterej se sice na podobny role hodi, ale tady jsem mu to bohuzel moc neveril, nic moc nepredvede a charisma taky moc nema. Jedinej vcelku slusnej tu je Stellan Skarsgard. Takze celkove pekny zabery prirody, docela povedena hudba a to je tak asi vse, slabsi 3*. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Beowulf je legendární norský hrdina a válečník, který přijíždí na pomoc svému příteli, jehož království likviduje troll. Severské scenérie byly nádherné. Děj je hodně dynamický. Kostými a kulisy jsou věrohodné. Syrová atmosféra, která byla dobrá, ale chtěla by ještě trošku přidat na syrovosti a více zahustit. Pak by to bylo na pět hvězd. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Skvělé, byť značně komorní, zpracování eposu o Beowulfovi. Ubírá mu však, že v úvodu jsou jednotlivé linie dosti nekonzistentní a jaksi zmatené - moc tomu nepřidává, že ani tempo není z největších. Ovšem pokud si na tuto podivnost zvyknete (docela pomůže znalost předlohy), tak již není co vytýkat. Herci do svých rolí sednou, výprava je více než slušná, hudba také není z nejhorších a k tomu nádherné lokality drsné severské krajiny. Především zůstala zachována poetika předlohy "evropským" způsobem, jakým by to Hollywood pravděpodobně nikdy nedokázal. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (5)

  • Filmový štáb se po celou dobu natáčení potýkal s velkými finančními problémy a nepřízní severského počasí. O všech strastech tohoto projektu nakonec vznikl dokument s názvem Hněv bohů (2006), který posbíral na filmových festivalech hned několik ocenění. (Ajka1)
  • Přestože se příběh odehrává na území dnešního Dánska, většina natáčení probíhala na Islandu. (Ajka1)
  • Film je volně inspirován anglo-saskou epickou básní o Beowulfovi. (Ajka1)

Reklama

Reklama