Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejně jako každé jiné dítě má i Santiago Munez (Kuno Becker) svůj velký sen. Na rozdíl od většiny ostatních však dostane ojedinělou příležitost si jej splnit - pokud dokáže překonat strach, odcestovat tisíce mil od domova a vyrovnat se nejlepším z nejlepších. Jak se brzy ukáže, Santiaga přijde jeho rozhodnutí hodně draho - jsou ale oběti tak velké, aby zabránily talentovanému a odhodlanému mladému sportovci vstřelit jeho vítězný gól?

Když se Santiago ve svých 10 letech odstěhoval s rodiči do Ameriky, měl s sebou pouze dvě věci: svůj fotbal a potrhaný obrázek Světového poháru. Během dospívání se živil podřadnými pracemi, avšak fotbal zůstal i nadále jeho velkou vášní. Přesvědčit otce, že by se mohl stát mezinárodní sportovní hvězdou, však bylo takřka nemožné: "Na světě existují dva druhy lidí," konstatoval jeho otec. "Lidé, kteří bydlí ve velkých vilách, a lidé jako my, kteří jim sekají trávníky a myjí auta."

Vše se ale změní v okamžiku, kdy se na jednom z místních zápasů ukáže bývalý britský fotbalista a příležitostný lovec talentů Glen Foy (Stephen Dillane) a všimne si mezi amatérskými hráči hbitého, rychlého a odvážného mladého sportovce - přesně takového, jakého by potřeboval slavný anglický tým Newcastle United.

Santiago, který se náhle ocitá v neznámém prostředí, kde je fotbal náboženstvím a stadión St. James' Park svatostánkem, musí nyní dokázat, že má dostatek kuráže na to, aby se stal hráčem jednoho z nejprestižnějších fotbalových klubů na světě. Zablácená hřiště, studený vítr a podpásovky od spoluhráčů jsou jen některými z překážek, které bude muset překonat na své cestě k vítězství v opojném a vzrušujícím světě mezinárodního fotbalu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (373)

teutates 

všechny recenze uživatele

Rozprávkovy príbeh... mladý Santiago nájde čo hľadal, tak odhodlane si šiel za svojím snom až sa musel splniť, no nie je to krásne?! V daný deň som musel myslieť na červené podväzky aby som zaspal... podarilo sa a "celkový dojem" sa nestratil... pravda je, že príbeh je max. hrejivý a indisponovaný zároveň... Góól to teda nebol, 4/10 len pre danú slabosť pre tento šport. PS: Nevšimol som si podradnej práce, ktorú musel Santiago robiť, polovica populácie je na tom určite horšie... snobské, no rozprávkové zároveň, hu (jak od Dysnyho). Aby som nepoužil v tomto výklade ani jedno sprosté slovo vynaložil som nespočet úsilia, čoš sa cení, heč! ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Naozaj treba uznať, veľmi dobre sa to pozerá, celý čas človek drží palce. No pripadalo mi dosť neuveriteľné, že po jednom zápase by tréner mal už v hráča v takom rozhodujúcom okamihu toľko dôvery. Hviezdy, ktoré mali pridať korenie uveriteľnosti atmosféry z veľkoklubov pôsobili najmä mimo ihriska hrozne umelo podsunuté a neboli podľa mňa absolútne potrebné. Najhorším hriechom, ktorý som ale filmu nevedel odpustiť bola priam konská dávka vyčačkaného a hrozne trápneho sentimentu. A ešte jedna vec, keď mal on pôsobiť v pouličnom gangu v LA tak ja som bol jeho šéfom. No napriek všetkému je to veľmi dobrá oddychovka s príjemnim anglicky ladením soundtrackom. ()

Reklama

maverick10 

všechny recenze uživatele

Pohadka jak se z chude devecky ze statku stala opravdova princezna. Pribeh je to hodne naivni. Ve filmu je pouzito hodne sentimentu, ktery tu naivni lajnu jeste vice dokresluje. Slovo pohadka je tu asi na miste. Ale i pohadky jsou v zivote dulezity. A co by to bylo za film o profesionalnim fotbale, kdyby si nezahrali take profesionalni fotbaliste . . . . Baros dava na 2:1 :-D Parada ()

verbst 

všechny recenze uživatele

Někde jsem četl, že je to ohraný příběh a film si stěží sáhnul na tři hvězdíčky. Ale je to natočený tak, že mladýmu Santiagovi držíte palce od začátku do konce. Když mu byl rozbit respirátor bylo mi ho líto, když ho vzali do klubu radoval jsem se s ním. Když mu umřel táta plakal jsem s ním. Když vyhrál svůj první zápas... nevím jak vyjádřit svoje pocity. Když na diskotéce nejdřív potkal Beckama a pak Zidaneho a Raúla, zíral jsem stejně jako on. A Baroš v závěrečným zápase byl už jenom třešničkou na dortu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

tak jako v čínský restauraci (v americe) může obsluhovat jen číňan, tak odjakživa (všude) nejlepší fotbalisti pocházejí z chudých čtvrtí. a skoro všechny, stejně jako Santiaga, je tomu umění naučil bůh. jen zlomek jich dokáže jít za za svým snem a rvát se o svoji šanci. a když ji náhodou dostanou, kolik z nich ji využije, aby se mohlo stát kluky s obrovskými konty? a kolik z nich zůstane i potom obyčejnými kluky a né namyšlenými hvězdami? ne náhodou se hlavní část příběhu odehrává v anglii, kde je fotbal náboženstvím. konečně pořádnej film o fotbalu. režisér D.Cannon odvedl dobrou práci. když přicházejí na řadu zápasy newcastle united, srdce fotbalového fanouška plesá. hudba, kamera, autentické záběry dokáží vykouzlit tu pravou atmosféru. a myslím, že slabší a citlivější povahy uroní i kroupu. teda slzu. už se těším na dvojku! ()

Galerie (68)

Zajímavosti (17)

  • Ve scénáři je poměrně zásadní chyba, kdy komentátor hlásí, že Newcastle musí vyhrát všechny tři zbývající zápasy do konce ligy. Santiago ale pak hraje několik zápasů za rezervní tým, což je nesmysl, protože rezervní tým je pouze jeden a hraje souběžně s prvním týmem. Správně by měl hrát tedy stejný počet zápasů. (don corleone)
  • Z českých hráčů se ve filmu v barvách londýnské Chelsea objeví několikrát Jiří Jarošík, ve dresu Liverpoolu pak Vladimír Šmicer a Milan Baroš. Všichni v té době za tyto týmy opravdu hráli. Ze známých fotbalistů můžeme ve filmu vidět mj. i Raúla, Zinedina Zidana, Davida Beckhama, Franka Lamparda, Stevena Gerrarda, Alana Shearera, Kieron Dyera, Jermaina Jenase nebo Jeana Alaina Boumsonga. (Peci)
  • Film měl režírovat Michael Winterbottom, ale z projektu odstoupil v momentě jeho rozběhnutí, když zjistil, že FIFA chtěla schválit scénář výměnou za to, že budou ve filmu použité jména reálných fotbalistů, týmů a stadionů. (don corleone)

Reklama

Reklama