Reklama

Reklama

Prokletý klub

  • Velká Británie The Damned United (více)
Trailer

Film Klub prokletých vypráví temně humorný a konflikty nabitý příběh Briana Clougha (Michael Sheen) a jeho nešťastné 44 dní dlouhé trenérské mise u tehdejších anglických fotbalových mistrů: Leeds United. Bez svého věrného asistenta Petera Taylora (Timothy Spall) po boku a s šatnou plnou hráčů, kteří – zdá se – spíše podporují jeho konkurenta Dona Revieho (Colm Meaney), projde Clough během pouhých 44 dní nečekanou zkouškou agresivity a geniality. Taková jsou fakta příběhu. Příběhu Klubu prokletých. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (353)

Aky 

všechny recenze uživatele

Výtečný fotbalový film, jehož jedinou slabůstkou je to, že se příliš drží skutečných událostí, které jej inspirovaly, čímž možná trochu ztrácí na samotné stavbě dramatu, což je zřejmé zejména v samotném závěru, kterému chybí očekávaná gradace a razance. Jde-li o příběh, měla by pravda někdy poodstoupit stranou. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Troška histórie anglického futbalu. Film o vzostupe a páde veľkého trénera. Film o tom, že môže byť človek geniálny v tom čo robí, ale ak nemá potrebné zázemie je nula. Film aj o tom, ako ťažko a neochotne sa prijímajú nové veci a nové spôsoby tréningu. Z Michaela Sheena charizma srší po celý čas. Človek s ním prežíva trápenie, keď ho nechce akceptovať tým, keď kľačí pred kamarátom, aby ho vzal späť. Kde sú časy keď Leeds kraľoval Anglickej súťaži? Asi už dávno preč. Ešteže majú na čo spomínať. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Čekejte hereckého chameleona Michaela Sheena, nečekejte ohňostroj vtipu a třeskuté zábavy. The Damned United je atraktivní pohled do zákulisí klubů anglických fotbalových soutěží na přelomu 60. a 70.let (teď by to cigáro po vystoupení z autobusu asi neprošlo), jenž ukazuje, že stejná ctižádost a ambicióznost, co stojí za vznícením ohňů úspěchů, může jejího majitele šeredně spálit. To pak tréňa třeba nesejme tlak z hráčů a oni sejmou jeho.. Docela nechápu, že se od literární předlohy i filmu distancovala Cloughova rodina, v mých očích mu byla Hooperovým snímkem vyjádřena pocta. Spíš by se měli ošívat fandové Leedsu, ale ti teď mají jiné starosti.. ()

predators 

všechny recenze uživatele

...ani né tak o hře samotné, jako o jejím zákulisí na manažerských postech a jejich "útrapách". Ukázka toho, že být na trenérské lavici, není žádný med a ten, s kým se "zametá", nejsou hráči, maséři ani hlavní funkcionáři, nýbrž právě trenéři. Originální atmosféra a povedené fotbalové prostřihy patří k tomu dalšímu, co budete na tomto filmu milovat...stejně jako fotbal :-) 77% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výborný film o fotbale, který vlastně ani o fotbale moc není. Z fotbalových zápasů totiž vždy uvidíte maximálně 3 přihrávky nebo jeden faul. I tak to ale hodně dobře funguje, protože jde hlavně o portrét jednoho dosti ambiciózního a svérázného trenéra. A v tomhle ohledu se to povedlu opravdu náramně. Michael Sheen totiž předvádí opět bravůrní výkon a celý film stojí víceméně na něm. Režijně je to sice taky hodně dobře zvládnuté a bavil jsem se celou dobu, ale bez Sheena by to zkrátka nebylo ono. O to víc mě potom mrzí, že takový herec bere role ve filmech jako jsou Stmívání a Underworld. Jenom doufám, že si od těchto zbytečností bude k podobně dobrým filmům jako je tenhle vracet často. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (17)

  • Brian Clough nebyl jen vynikajícím trenérem, ale také během své aktivní kariéry výborným útočníkem, kdy v letech 1955 až 1964 za Middlesbrough a Sunderland nastřílel v 274 ligových utkání 251 branek. (ragnar1)
  • Scény na futbalovom ihrisku v Derby County boli natočené na štadióne Leeds United. (ČSFD)
  • Když Derby County v roce 1972 poprvé ve své historii získalo anglický titul, v posledním kole tým svůj zápas hrál dřív, než jeho rivalové. Hráči s asistentem Taylorem pak odletěli na dovolenou na Mallorku, kde se dozvěděli, že soupeři neuspěli a oni mají titul. Clough tou dobou s týmem nebyl a užíval si volno se svoji rodinou. (curfew77)

Reklama

Reklama