Reklama

Reklama

Americký horor, ve kterém další parta vysokoškoláků uvízne ve městě ovládaném vražedným kultem kukuřičného boha.  Zdánlivé ticho v malém městečku budí dojem klidu a příjemného pokoje. Ukrývá však nekontrolovatelnou hrůzu. Celé město ovládá vraždící kult dětí, který řídí neznámá ďábelská síla a rozhoduje o tom, kdo zůstává a kdo ne... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

raimi 

všechny recenze uživatele

Původně jsem kromě jedničky nechtěl další díly ani nakoukávat. Ale co už, roky letí a člověku to prostě nedá. A kupodivu to není až taková bída, jak to podle místního hodnocení vypadá. Prostě levný béčko s nějakým tím hereckým fanservisem, občasným krveprolíváním, nějakýma těma kočičkama a krátkou délkou. Prostě pohoda. Sice se člověk neubrání pocitu, že mohlo být daleko líp, ale nic, po čem by si člověk rval vlasy z šišky se nekoná. ()

petero 

všechny recenze uživatele

V rámci série Children of the Corn som predpokladal, že raz k tomu dôjde, že jedna časť určite bude o tom ako partička fanatických detí bude masakrovať odrastených teenagerov a tešil som sa na to. Výsledok je však žalostný. Okrem krásneho názvu a prítomnosti Evy Mendes na tomto nie je nič pozitívne. Hodinu tam partia pobehuje a keď začne záverečný masaker je tam toľko WTF momentov, že človek musí len nechtiac krútiť hlavou. Horší vodca kultu by sa fakt ťažko hľadal, nie že by tí pred ním predvádzali nejaké úžasné výkony, ale tento malí ušatí chlapček sa nevie ani zamračiť poriadne. A aj tie deti kultu už sú príliš staré. Čím ďalej tým sa viac začínajú porušovať stanovené pravidlá série a to ma štve =(. Žiadne nadprirodzeno, len nejaké blbé svetlo v stodole. Primitívna vyvražďovačka. ()

Reklama

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Z této série jsem viděl šest dílů a žádný se mi nelíbil. Asi si říkáte, ty vole tak proč na to koukáš, když víš, že to bude sračka? Taky si to říkám, ale prostě když mám rozkoukanou sérii, tak už chci vidět všechno. Předchozí díly měli Lindu Hamilton, Charlize Theron, Naomi Watts, tento má Evu Mendes. Je až k nevíře, kolik áčkových hereček začínalo na tomto braku a je vtipné koukat, jaké v začátcích podávali výkony. No Eva je tady děsně krásná, ale herecky dřevo a některé její dialogy jsou jako z parodie. Co se ale týče filmu jako celku, tak i když to opět kupodivu není nic, na co bych ještě dlouhá léta vzpomínal a rok vzniku bych typoval spíše do osmdesátek než na rok 1998, přeci jen je to jeden z těch lepších dílů, po jedničce možná i druhý nejlepší, takže krásná dvě hvězdy. Víc si to opravdu nezaslouží. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Na začátku příběhu je brutálně zavražděna růže. CITÁT - To kukuřičné pole patří nám.......... Zdlouhavé nudné dialogy mě mnohdy odrazovaly od dalšího sledování. Někdy jsem měl chuť to vypnout a jít na nejbližší kukuřičné pole a projít se tam mezi řádky. Jsou tu sice nějaké povedené gore scény, ale nejsou dodělané a někdy působí i směšně. Už samotné české přeložení "boha co kráčí mezi řádky", mě celkem štve. Zde je to totiž přeloženo jako "Ten co kráčí mezi řadami" - strašný překlad. Vůbec se to do příběhu nehodí a vymyká se to i překladu z předešlých příběhů. Vlastně už samotná podstata oslovení "Ten co kráčí mezi řádky" evokuje kukuřici, kdežto oslovení "Ten co kráčí mezi řadami" evokuje spíš nějaké masové demonstrace. Trapné bylo i počínání Kir, kterou si zahrála Eva Mendez. Někdy jsem ji nechápal a hlava mi to nebrala. CHYBA VE FILMU - Okolo 60 minuty prorazí hořící hasič dřevěné zábradlí na vrcholu obilného sila. V 66 minutě je na stejném místě Alison (Stacy Galina), ale je vidět, že zábradlí je neporušené..................Mám chuť zasadit novou kukuřici. Celá série o Dětech z kukuřice vůbec nevyšla. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V histórii hororu bolo viacero rokov, ktoré boli v rámci žánru prelomové. Napr. 1931 ( universalovský FRANKENSTEIN či DRACULA ), 1968 ( NOC ŽIVÝCH MŔTVOL, ROSEMARY MÁ DIEŤATKO ) alebo 1978 ( HALLOWEEN či ÚSVIT MRTVÝCH ). Jedným z nich by som mohol označiť rok 1996 ( VRESKOT ). A práve ten ( rok aj film ), ovplyvnil kukuričnú sériu, ktorá sa dovtedy ( s výnimkou prvého dielu ) plavila na vlnách mystéria. Tentokrát ale musel prísť slasher. Koncom 90. rokov znovuobjavený žáner musel zabrdnúť do každej diery. A výsledky boli rovnako podarené aj nezdarené. KUKURIČNÉ DETI 5 sú z tej druhej kategórie. ()

Zajímavosti (3)

  • Charlotte (Angela Jones) si v kukuričnom poli porezala tvár, ale keď ju nájde Lazlo (Ahmet Zappa), po zranení už niet ani stopy. (beso74)
  • Přibližně v 60. minutě prorazí hořící hasič dřevěné zábradlí na vrcholu obilného sila. V 66. minutě je na stejném místě Alison (Stacy Galina), ale zábradlí je neporušené. (Terva)
  • Keď sa dvaja požiarnici pokúšajú uhasiť požiar, ich odev vzbĺkne aj napriek tomu, že v dobe, do ktorej je situovaný dej filmu, už nosili odev z nehorľavého materiálu. (beso74)

Reklama

Reklama