Reklama

Reklama

Americký horor, ve kterém další parta vysokoškoláků uvízne ve městě ovládaném vražedným kultem kukuřičného boha.  Zdánlivé ticho v malém městečku budí dojem klidu a příjemného pokoje. Ukrývá však nekontrolovatelnou hrůzu. Celé město ovládá vraždící kult dětí, který řídí neznámá ďábelská síla a rozhoduje o tom, kdo zůstává a kdo ne... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

raimi 

všechny recenze uživatele

Původně jsem kromě jedničky nechtěl další díly ani nakoukávat. Ale co už, roky letí a člověku to prostě nedá. A kupodivu to není až taková bída, jak to podle místního hodnocení vypadá. Prostě levný béčko s nějakým tím hereckým fanservisem, občasným krveprolíváním, nějakýma těma kočičkama a krátkou délkou. Prostě pohoda. Sice se člověk neubrání pocitu, že mohlo být daleko líp, ale nic, po čem by si člověk rval vlasy z šišky se nekoná. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

Musím říct že pro mě zatím nejzajímavější a nejlepší díl této série. Přijde mi že tento film měl docela velký rozpočet a přitom měl 1,65 miliónů což je docela málo ale dopadlo  to docela dobře, taky mi přijde že tento film padl do správných rukou. Příběh je docela dost povedený, postavy jsou docela sympatické, hudba je docela fajn, atmosféra tu je konečně častá narozdíl od 2,3 a 4 dílu, napětí je zde docela dost časté a taky mi i přijde zatím nejlepší v této sérii což je dobře, lokace jsou zájímavé a kamera filmu je docela povedená. No za mě velké překvapení ale stále to je podprůměrnej horor. 3,5-4/10. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

První díl kukuřičných dětí co jsem viděl, a nedopadl vůbec špatně, jednohubkový slasher, který rozhodně nenudí a cameo Kanea Hoodera je taky dobrý.(za nostalgii kdy jsem to viděl asi ve 12 dávám o jednu * navíc)(PS: Co si pamatuju tak hned po tomhle dávala Fakulta jako malej jsem se málem z těhle dvou hororů posral)... ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Po predchádzajúcej nezvládnutej časti sa Ethanovi Wileyovi podarilo vrátiť kukuričným deťom svoje čaro, aj keď s niekoľkými rozdielmi. Ten, ktorý kráča už nekráča medzi riadkami ale za riadkami (btw môže to byť iba chybou českého, inak bezchybného dabingu //Alanis Morrisette-Ironic// ) a vek, v ktorom deti odchádzajú do kukuričného dôchodku sa znížil z 19ky na 18ku...(JK, už b si to mal zrátané) . Inak zaujme novinka, že Jedadiah (super semitské mená v sérii inak dominujú s prehľadom) sa rozhodne vytvoriť dospeláka, ktorého ovláda aby zamaskoval to, že tam žijú iba decká a nebol tak nápadný okoliu. Ja som si po štvorke napravil chuť, ale budem úprimný, ak by to bol iba samostatne pozretý diel, hviezd by bolo menej, o dve. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Podtitul je cool, ale čo z toho keď nám Ethan Wiley hodinu ukazuje ako netočiť horor. Nulové napätie, nulový záujem o postavy či rešpekt k vraždiacim vidlákom. Navyše máme prvýkrát dočinenia s nemohúcou hudbou, ktorá doposiaľ patrila k najvýraznejším kladom série. Nebudem sa zbytočne pozastavovať nad príbehovým prázdnom alebo hromadou nelogickostí typu, prečo malí satani využívajú telekinetické schopnosti iba v úvode, ale skúsim vyzdvihnúť to, čo ma bavilo. Preto opustíme bezradnú hodinu a prehupneme sa rovno do finále, aké konečne pritvrdí. Decká verzus tie druhé decká sa s tým prestanú párať a začnú párať seba navzájom a to so všetkým čo stodola ponúka. Na scénu prichádza vŕtačka, motorová píla, sekerka, ba dokonca plameňomet, aký vylezie z otvoreného mozgu a odstrelí akémusi chlapíkovi hlavu. Tučné finále úspešne zamaskovalo rysujúci sa prúser, čím piaty diel patrí iba k tomu slabšiemu, čo séria ponúka. ()

Zajímavosti (3)

  • Přibližně v 60. minutě prorazí hořící hasič dřevěné zábradlí na vrcholu obilného sila. V 66. minutě je na stejném místě Alison (Stacy Galina), ale zábradlí je neporušené. (Terva)
  • Charlotte (Angela Jones) si v kukuričnom poli porezala tvár, ale keď ju nájde Lazlo (Ahmet Zappa), po zranení už niet ani stopy. (beso74)
  • Keď sa dvaja požiarnici pokúšajú uhasiť požiar, ich odev vzbĺkne aj napriek tomu, že v dobe, do ktorej je situovaný dej filmu, už nosili odev z nehorľavého materiálu. (beso74)

Reklama

Reklama