Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Korejský snímek z roku 2004 Ahobsal insaeng nás přivádí do nejmenovaného městečka v Koreji, na místní základní školu. Zde v třetí třídě vládne tvrdá hierarchie a na jejím vrcholku stojí devítiletý kluk Baek Yeo-min, který je respektovanou autoritou. Zdánlivý klid ve třídě ale naruší příjezd nové žákyně Jang Woo-rim... (jorgus)

Recenze (27)

molotov 

všechny recenze uživatele

Možná bych se měl hned na úvod přiznat, že jsem se u tohoto filmu asi třikrát rozbrečel....:-) Jsem holt měkota. Láska a romantické situace v podání těchto malých dětí na mě působili o to víc, že z nich vyjadřovala úpřimnost, čistota a bezprostřednost, jaké jsou schopny snad jen ještě nezkažené děti. Co psát, abych nebyl nařčen ze zaujatosti? Film ve mě zanechal podobně silný pocit jako A moment to remember, na který taky do smrti nezapomenu. Jako bonus je to všechno zasazeno do základní školy, takže si do toho každý nejspíše promítne své vlastní vzpomínky na školní léta, první lásky, první rvačky, jaké měl průšvihy ve škole, jak ho doma zbili a těžko ubrání nádherně nostalgické náladě. Aspoň já jsem se neubránil. Vlastně jsem se o to vůbec nesnažil a filmu jsem se totálně poddal. Prostě nádherný film, pokud nejste chronický cynik, tak se vám uričtě bude líbit. Těžko říct, jestli tolik jako mě, ale to už je konec konců vaše věc:-) Kdyby to šlo, dal bych mu šest hvězdiček:-) ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľné, koľko postáv ma v tomto filme sralo! Malú Jang Woo-rim by som miesto čistenia topánky od hovna do toho potoka kopol, matke by som tú paličku zlomil a vrazil do druhého oka a učiteľovi by som do drinku nasypal rohypnol a v spánku mu odrezal gule! Tak a mám to konečne zo seba vonku! Malý Baek Yeo-min bol pre mňa zosobnením spravodlivosti a ducha kung- fu a neustále som mu držal palce! Kto vie, aké by to bolo, keby natočili druhú časť, povedzme po dvadsiatich rokoch? ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Přátelství, Opora, Spravedlnost, Smutek - Děti se do svých rolí naprosto vžily a splynuly s nimi v jeden pramen. Takové emoce u jediného filmu, jsem již dlouho neměl, hlavně konec je krásný a i když může někdo podotknou, že jsou zde Korejské filmy nadhodnocené, tak já si přesto nemůžu pomoci, ten pocit přátelství a laskavosti, které zahrál Seok Kim byl nádherný. 90 % ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Romantická melodoráma, ktorej hlavným aktérom je 9-ročný chlapec? Áno! Je to kvalitné? Áno! A ešte ako!!! Ďaľší z kórejských filmov, ktorý svojou ľahkosťou a uprímnosťou pohladia pri srdci a naplnia vás miestami krásnymi, miestami smutnými, ale hlavne skutočnými pocitmi, ktoré vo vás budú ešte dlho rezonovať po "nezvyčajnom" závere... :-) ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Najkrajsie na tomto snimku je, ze dojme (ci rozplace) bez toho, aby sa o to nasilou snazil. Jednoducho plynie. Detsky protagonisti hraju ako o dusu, riesia detske problemy, malichernosti, maju svoje tajomstva, sny....ale prave pre to, ze su to deti, je vsetko uveritelne, prijemne nenasilne a o to posobivejsie. Nadhera. (9/10) ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama