Reklama

Reklama

Zoufalé manželky

(seriál)
  • USA Desperate Housewives (více)
Z natáčení 4 - Nicollette Sheridan, Felicity Huffman, Andrea Bowen
Drama / Komedie / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 128 h 53 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Marc Cherry

Hrají:

Teri Hatcher, Felicity Huffman, Marcia Cross, Eva Longoria, Nicollette Sheridan, Steven Culp, Mark Moses, Andrea Bowen, Doug Savant, Jesse Metcalfe (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(180)

Obsahy(1)

Mary Alice žije celkem nerušeně na americkém předměstí. Přesto se ale rozhodne pro sebevraždu. Je totiž možné, že se za zavřenými dveřmi dějí věci, o kterých se raději nahlas nemluví... (TV Prima)

Videa (17)

Z natáčení 4 - Nicollette Sheridan, Felicity Huffman, Andrea Bowen

Recenze (571)

ajuska 

všechny recenze uživatele

No, zatím to vypadá celkem sympaticky. Dějově je to sice taková luxusní telenovela, ale vyprávěcí postup s komentářem zesnulé kamarádky je velmi dobrý nápad. Vše navíc doplňuje jakási kriminální linie, které udržuje divákovu zvědavost (bohužel zatím nevím, jestli se bude nadále slibně vyvíjet nebo to bude jen laciný prostředek k získání pozornosti). Každopádně si další díly nenechám ujít a doufám, že nepřijde nějaké zklamání. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery. Začátkem devadesátých let se živoucí paradox (homoseuxální republikán) Marc Cherry angažoval jako vrchní scénárista a producent milovaného "ženského" sitcomu The Golden Girls, ve kterém spolu čtyři postarší dámy žijí, řeší svoje vztahy a jsou si vzájemně rodinou. Už tam Cherry dokázal, že rozumí nejenom ženám, ale taky divákům, a umí jim dát to, co chtějí. S novým seriálovým boomem napsal vlastní seriál podle šablony "pro každého něco", a záhadně a zázračně se (pro změnu) čtveřicí dam (potažmo pěticí, ale mou oblíbenou záškodnici Edie těžko počítat), co si jsou vzájemně rodinou, vytvořil hybrid tajemna, komedie vizuální i slovní, vraždění, přírodních katastrof, nehod naprosto vážných i dokonale směšných, lží, psychopatů a romantiky, který z největší části funguje takřka dokonale, jako dobře promazaný stroj. Během těch osmi let se samozřejmě sem tam zadrhne, ale málokdy se stane, že by nebavil, že by osudy postav nezajímaly. Převážně je tomu tak proto, že pod onou barvitou fasádou šíleností je jádro z reálných situací a problémů, které má co říci komukoli (manželské problémy, krize středního věku, skloubení práce a osobního života, problémy s dětmi...). Částečně je to i proto, že přesné obsazení má talentu a vzájemné chemie na rozdávání. Tu zbylou potřebnou "magickou" špetku pak dodává Cherry tím, že se v příběhu dělí o svoje vlastní bolestivé zkušenosti (konflikt mezi Bree a Andrewem kvůli jeho sexuální orientaci není nepodobný tomu, který sám Cherry prožíval se svojí matkou). Zoufalé manželky jsou seriál, který může leckoho odradit už názvem, případně snad i vizuálem, ale byla by to škoda. Tak milý a zároveň zvrácený seriál, který člověku s ironickým pošklebkem nabízí hřejivá životní moudra po kýblech, se jen tak nevidí. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

První moderní seriál, který se mi kdy dostal do ruky. Pamatuju si, že jsem tenkrát obě dvě série sjela během nějakých čtrnácti dní, ne-li rychleji a div jsem si u nich neukousala nehty. Každý díl si drží určitý standard, má něco do sebe a vyplivne nějakou tu peprnou hlášku, u níž se cynicky pousměju a dostanu chuť na další díl. Některé epizody navíc až překvapí svou nadprůměrností a já na ně s chutí vzpomínám, kupříkladu supermarket ve třetí sérii, tornádo ve čtvrté, rozlučka s Eddie (she was my favorite) v páté (podle mě zatím nejslabší série, možná i proto, že vzala pět let takovým hopem). Dnes jsem začala sledovat šestou sérii, tak uvidíme, co nám krom Mattyho McKibbena z Awkward přinese (ačkoli striptérka Robin je taky skvělý tah) :) Zatím za prvních pět sérií 80% Edit 29.12.2012 - seriál dokoukán komplet, osmou sérii považuji za nejslabší (nezajímavé zvraty a ještě jich je pomálu, už jen recyklace předchozích sérií). ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně se jedná o nejlepší seriál současnosti. Na rozdíl od jiných ambiciozních projektů jeho kvalita neskončí po první sérii, ale úroveň zůstává stejná i s dalšími řadami. Ta první byla skvělá, druhá trochu pokulhávala, ale stále velice dobrá. Třetí se rozjela ve výtečném stylu a na rozdíl od předchozích neskončila nějakým obrovským odhalením v posledním díle, závěr byl pravda trochu rozvláčný, ale jinak po celou dobu byla nastolena laťka možná ještě vyšší než u první řady. Mrtvolky nám kvapem rostou. Za první dvě série jsem napočítal na deset mrtvých postav. V třetí jich bylo zase pár přidáno, a to se nejedná o žádnou kriminálku :-) Čtvrtá série nepřekvapila, opět vysoké tempo, opět poutavé příběhy! V páté sérii se děj posunul o pět let kupředu a nutno říci, že ku prospěchu věci. Seriál neztratil nic ze své poutavosti a finále bylo opravdu "big". Šestá řada se slušně rozjela, rozuzlení zpočátku štvalo, v poslední epizodě vše do sebe logicky zapadlo a nakonec jsem byl spokojen. Ovšem nemohu se zbavit pocitu, že tato série patřila k těm slabším. V sedmé sérii jsem si často říkal, že by se už tvůrci měli zamyslet nad brzkým koncem. Grande finale se sice nekonalo, ale závěrečné díly zvedly dojem z jinak nepříliš povedené série. Závěrečná série byla jednoznačně nejhorší, přestože jsem si u finále takřka poplakal. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Nejdokonalejší spojení krimi a komedie v seriálu, jaké znám. Tento seriál si mě získal od prvních dílů první série a zájem o něj mě neopustil ani v osmé sérii. Všechny Zoufalky i jejich partnery jsem si oblíbil, vyjma jediné. Lynette Scavo je postava, která mi pije krev a je mi děsně nesympatická. Ostatní jsou všichni na jedničku s hvězdičkou, včetně vypravěčky "Mary Alice". Pobavil mě článek o tom, že když ve Velké Británii běží v TV Zoufalky, tak je na ulici prázdno. A zaslouženě! ()

Galerie (2 892)

Zajímavosti (74)

  • Marcia Cross (Bree) byla během natáčení 3. série těhotná, čehož si mohli diváci snadno všimnout. Záběry na ni byly pouze zblízka a pokud ne, její tělo bylo většinou částečně schováno za košíky, krabicemi či jinými postavami. (hellstruck)

Související novinky

I muži mají své dny...

I muži mají své dny...

19.04.2006

A někteří je prožívají v televizi. O čem to mluvím? O dalších řadách (6-8) seriálu 24 hodin . Koho by napadlo, že více peněz si američtí herci vydělají v televizi, že? No, je to tak a Kiefer… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama