Reklama

Reklama

Sex ve městě 2

Trailer 1
USA, 2010, 140 min

Obsahy(1)

Čtyři přítelkyně na život a na smrt, Carrie, Samantha, Charlotte a Miranda, mají i po dvou letech své problémy. Carrie je rozmrzelá z toho, že se svým vysněným partnerem zabředla do stereotypního manželství. Charlotte přesvědčuje své kamarádky, že je šťastná, jim ovšem neujde, že ji dvě malé dcerky připravily o veškerou energii. Situaci jí neulehčuje ani nová chůva, po které pokukuje manžel Harry. Miranda se cítí nedoceněná v práci, kde se po ní neustále vozí nový šéf. Samantha se snaží díky všemožným hormonálním přípravkům potlačit blížící se menopauzu, což se jí daří. A proto se v dobré náladě vydává na premiéru filmu svého bývalého milence, kde se seznámí se šejkem Khalidem. Ten ji pozve do svého hotelu v Abu Dhabi. Pozvání s nadšením přijímá, ovšem pod podmínkou, že s sebou vezme své nejlepší kamarádky. Carrie, Charlotte, Miranda a Samantha se ocitají v kouzelném světě, kde je Khalid zahrnuje péčí a luxusem. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (518)

Bluntman odpad!

všechny recenze uživatele

FILMOVÁ NOC 2010 Nejde o to, že by muži nebyli schopni pochopit ženskou povahu nebo že ženy nemají právo na své filmy, ale spíš o to, že SEX VE MĚSTĚ 2 je nekvalitní a ponižuje své divačky. Hlavní sobecká slepice s mentální vyzrálostí prebuscentky, jejíž názory a nároky jsou formovány obrázkovým čtením typu Vogue, miluje romantické komedie klasického Hollywoodu, k nimž se chce pokračování výborného seriálu a nadprůměrného prvního dílu vztahovat. Ovšem Caprovy či Stevensovy klasiky, na které se Carrie s panem Božským dívají, byly neuvěřitelně rychlé, protože se v nich neustále něco dělo, hlavní představitelé si vyměňovaly chytré a vtipné dialogy a na svou dobu se jednalo o minimálně genderově velice odvážné snímky, které sice primárně oslovovaly především ženské publikum ve středních letech (a nabízely tak vhodné vzory pro identifikaci v podobě aktivních ženských hrdinek), ale zároveň se neopomíjel mužský divák. Nic z výše zmíněného dvojka nemá, protože 146 minut objektivní délky promítání (a 114466 letech subjektivního času) není vyplněno ničím, co by rušilo přehlídku oslavy konzumeristické ideologie v dobách ekonomické krize (rozuměj: žádný děj tu není), vzhledem ke svému věku nedůstojně se chovající postavy jsou charakterizovány jednou jedinou vlastností a komplikace (pseudoproblémy), které jsou nastoleny v prvních pár minutách, se zázrakem vyřeší v posledních pěti, zbytek je vyplněn fashion-pornem a plky pipek, které jsou za své špatné jednání po zásluze odměněny tím, co chtěly. A přitom se stihne zneuctít cizí kultura a zvyky, aby toho nebylo málo. Vážně nerozumím tomu, jak může být s něčím takovým někdo spokojen a jak ta zpozdile pseudofeministická ideologie s vulgární amerikanizací cizí země může někoho neurážet. A ne, nejsem schopen přistoupit na to, že narativní vyprázdněnost je záměrná po vzoru tzv. "pouštních" filmů, protože ty jsou významově bohaté a znepokojivé. ;) ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Luxusně v těch nejdražších róbách jaké si jen člověk dokáže představit, zabalené tupé NIC! Seriál "Sex and the City" se stal pojmem. Inteligentní a vtipné, jak to známe z dřívějška tady bohužel nahradilo blbé a trapné. Nevěřil jsem svým očím, že ze čtyř svérázných kamarádek jsou tady uječené blběny! A nekonečnou stopáž bych přirovnal cestě po rozpálené poušti! Ano, trpěl jsem...a pořádně! P.S. A to ty úvodní titulky vypadaly tak slibně!!! ()

Reklama

Botič odpad!

všechny recenze uživatele

Sex out of the City! V hlavních rolích živí mrtví z místa zvaného Manhattan. Vítejte ve světě, kde jsou ženy za své nesmyslné hříchy odměňovány velkými černými diamanty, jenom díky své jedinečnosti. Milé dámy, za takový přešlap, jakým bezesporu je líbání cizího muže, by jste si zasloužily televizi do ložnice dvakrát tak větší, než jakou hlavní hrdinka dostane k výročí. Ale teď vážně. Carrie má sice vlastní moudra, kterými oblažuje nejedno ženské srdce, ale my víme své a tj., že na stará kolena člověk vážně dětinští, to že to předvádí ústřední čtveřice – na tom by nebylo nic tak překvapujícího, ale to co předvádí Michael Patrick King na režisérské sesli je skutečně do nebe volající. Už v samotném úvodu se zrcadlí potutelně ukryté varování a onen explozivní výbuch přetavující Manhattan v jednu nebezpečně blyštivou cetku redefinuje kýč a na poličku staví nový absolutně neznámý a těžko pojmenovatelný patvar. Když už po dvou hodinách docházel jedničce dech přišla na řadu skvostná Jennifer Hudson, jenže když po deseti minutách dojde dech dvojce přijde jen Liza Minnelli (jejíž účast osloví skutečně málokoho), Penélope Cruz ztracená totálně v překladu a Miley Cyrus v roličkách na které si na konci ani nevzpomenete. Ukryté morality a mravní ponaučení jsou na místech, kde by snad být ani neměla. Uměle vyvolané problémy, které jsou jako zázrakem vyřešeny na základě odhalení jiné sexuální orientace - skutečně ztratily na svém půvabu. A humor? Humor se pod vlivem sluníčka a opalovacího krému vypařil a namísto něj se dere jen stud z toho, co tohle čtvero luxusně oblečených klaunů předvádí. Tady nepomůže ani jude law. Jedničku miluju, ale dvojka je omylem potvrzujícím pravidlo. I když tenhle omyl zaručeně vydělá... ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Tak u toho jsem seděl doslova s otevřenou hubou. Okamžitě zařaďuji do šuplíku argumentů pro příští diskusi o úpadku západní civilizace. Dvě hodiny plné pištění Koňského Ksichtu a jeho tlupy šílených krav, promenádování naolejovaných svalovců, kýče, zlata, product placementu a všech nejhorších filmových klišé, na jaké si jen vzpomenete. Zvěrstvo, nevkus, mrhání penězi, nekonečná audiovizuální vivisekce, chvalozpěv na psychicky labilní dutohlavky, které dělají ostudu ženskému rodu. Uff, to jsem si ulevil. Dejte mi něco na propláchnutí mozku. ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

Berte ty 4 hvezdy jako nadsazku. Jednicku jsem nevidel, serial znam jen z doslechu. Ale tohle splnilo me ocekavani. Elegantne starnouci hvezdicky v dokonale zabalenem product placementu o americkem pohledu na svet. Docela me to bavilo, ale koukat na to jinde nez na palube letadla pri nocnim preletu by me asi nebavilo. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • Penélope Cruz zmínila v interview s Ellen DeGeneres, že natočila svou cameo roličku za dvě hodiny, a že ji nabídka mihnout se v Sexu ve městě velice potěšila, jelikož je fanynkou Sarah Jessicy Parker i celého seriálu. (Karlos80)
  • Herečky Sarah Jessica Parker (Carrie), Kim Cattrall (Samantha), Kristin Davis (Charlotte) a Cynthia Nixon (Miranda) pro film nazpívaly píseň nazvanou "I'm A Woman", která se nachází i na soundtracku. (Patw)

Reklama

Reklama