Reklama

Reklama

Ryan

  • Kanada Ryan
Krátkometrážní / Animovaný / Dokumentární / Drama
Kanada, 2004, 14 min

Obsahy(1)

Film Ryan, režírovaný Chrisem Landrethem, je animovanou poctou kanadskému animátorovi Ryanu Larkinovi. Před třiceti lety vytvořil Ryan v Kanadské národní filmové komisi jedny z nejuznávanějších animovaných filmů své doby. Dnes žije z podpory a žebrá o drobné v centru Montrealu. Jak se umělecký génius dostal na takovou cestu? (Letní filmová škola)

(více)

Recenze (26)

Lima 

všechny recenze uživatele

Sice je animace je dechberoucí a v pojetí lidských částí těl i nesmírně invenční, ale jinak jde o poněkud nudný a bezobsažný náhled do životního osudu významného kanadského animátora Ryana Larkina. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Třináctiminutový, animovaný film vyprávějící o životě kanaďana Ryana Larkina. Který byl animátorem šedesátých a sedmdesátých let. Studoval v Art School v Montrealu. Vytvořil pár animovaných filmečků, které můžete v tomto filmu shlédnout jako ukázky. Dokonce byl nominovánza Nejlepší animovaný film. Technika animace je pozoruhodná. A film sám o sobě je jaksi trošku morbidní. Ale přesto má v sobě zvláštní kouzlo. Hlavní postavou je samotný Ryan, který vypráví těžký život animátora. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní snímek. Oscarová, krátkometrážní dokonalá animace, která okouzlí hlavně svým typem animace, ale příběhem u srdce nezahřeje. Ke shlédnutí zde. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem už více kanadských animovaných kraťasů a věřte mi, dělají lepší věci. Tím netvrdím, že se budete nudit..postrádám zde ovšem hlubší myšlenku! ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Nepoznal som Ryana Larkina a je mi v podstate ukradnutý, ale toto je absolútne fenomenálne memento jeho dielu a osobe. Chris Landreth vedie rozhovovor so samotným Ryanom a jemu blízkymi osobami a všetko naokolo sa vizuálne "prispôsobuje" obsahu rozhovoru. Neuveriteľne kreatívne dielko s fascinujúcou animácou! Už v predchadzajúcom animáku autor riadne "zahaluzil" a očaril. Ryan je nesporne jeho vrchol, ktorý bude ťažko prekonávať! ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Asi jsem očekával něco většího, hlubšího a poutavějšího od držitele Ceny akademie, ale jinak si prostě nedokážu vysvětlit to, že mě tento (po animátorské stránce působivý) animovaný kraťas minul svým účinkem hodně obloukem. ()

ad-k 

všechny recenze uživatele

Ono obdivovat neotřelou animaci je jedna věc. Sledovat život Ryana Larkina ale věc druhá. Jedno je nadmíru zábavné a zajímavé, to druhé mi bylo poměrně lhostejné a upřímně: nebavil jsem se. Přesto od sledování tohoto díla neodrazuji. 60% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

krátky dokument o animátorovi Ryanovi Larkinovi, ktorý svojho času dostal oscara za animák walking. Z pohľadu Chrisa Landretha, ktorý s Larkinom značne sympatizuje, vytvára akýsi psychadelický dokument o tom čo môžme konečne vidieť vnútri - deformáciu myšlienok - čo sa v konečnom dôsledku prejavuje aj v skutočnosti - deformácia tvári. Krásny spôsob ako sa vyhrať z látkou a poňať ju úplne inak a originálne. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

asi mi nějak unikl hlubší smysl toho všeho - vidím v tom jen samoúčelné vizuálně zajímavé nic.. slabé 3* ()

easaque 

všechny recenze uživatele

tento film mě donutil zkouknout nějaké filmy Ryana Larkina, abych věděl koho tu glorifikují. Jeho díla byla určitě ve své době na velmi vysoké úrovni a hodně se mi líbili. Je vidět silný vliv tehdejší uvolněné doby a halucinogenních látek. Tenhle kraťas mě ale jako jeho pocta vůbec nepřišla a ani ta digitální animace nepřišla novátorská ani příhodná. Takže nemůžu kladně hodnotit a 2* jsou možná až moc. Raděj si prohlídněte Ryanovi filmy. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Richard_Ba 

všechny recenze uživatele

Úžasný, surrealistky poňatý snímok o umelcovi , ktorý ochutnal v živote mnohé pády, ktoré poznačili celý jeho osud. Charakterizuje sa hlavne morfológiou postáv, všetky rozhdonutia v ich živote zanechali určitý následok na ich organizme, ktorý je viditeľný voľným okom. Perfektný inovatívny nápad, striedajúci aj druhy animácií. Proste 5* ()

kchaja 

všechny recenze uživatele

Pro mě geniální nápad ztvárnění postav, kdy je tělesné schránky těla promítnut stav mysli jeho majitele. Tuším že film vznikl tak, že jeho tvůrce udělal rozhovor se samotným animátorem. A potom se snažil své pocity a postřehy ztvárnit animací, proto je i odpustitelná slabší obsahová stránka kterou vlastně nešlo příliš ovlivnit. Ale některé nápady braly dech. Výborná byla například termoska s alkoholem vztahující k Larkinovy skládající ruce s pokřikem "I love you!" :) ()

Reklama

Reklama