Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tupac Shakur (ve své poslední a nejlepší roli) a James Belushi hrají v tomto vzrušujícím akčním thrilleru dva zkorumpované policejní detektivy zapletené do nebezpečné sítě podvodů. Detektivové Divinci a Rodriguez praktikují v ulicích svou vlastní, krvavou verzi zákona: dohodnou obchod s drogami, sami shrábnou peníze a dealery zabijí. Tato lukrativní "bokovka" jim bez jakýchkoli problémů již několik měsíců skvěle vynáší. Když však zjistí, že jejich poslední obětí byl maskovaný policista z protidrogového oddělení, jsou donuceni rychle vymyslet způsob, jak si zachránit holé životy.Jejich "geniální" plán se však brzy začíná hroutit a Divinci a Rodriguez jsou vtaženi do stále zběsileji se roztáčející spirály podezření, zrady a vražd, ve které nemohou nikomu věřit ... dokonce ani sobě navzájem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

zigíš 

všechny recenze uživatele

Vypadá jako ayerovka, zní jako ayerovka ale vona to není ayerovka :) Klasika: dva prohnilý poldové co se neštítí jakýchkoliv špatností od podvodů přes vydírání až po vraždy, po jednou zabijí někoho koho neměli. A to spustí lavinu řady nešťastných příhod. Nebo spíš nepravděpodobných, jak kliďánko se to celé rozjede co následuje je jen stěží představitelné. Ale baví, královsky a vo to gou! Jak pořád překvapující scénář tak peprné dialogy mezi Belushim a Tupacem. Pekelně zábavná, neprávem zapadlá žánrovka. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný krimi s hodně dobrou atmosférou a skvělými herci. Tupac i Belushi jsou tady pěkný hajzlové a hlavně Belushi neni s vousama skoro k poznání, což je dobře, protože hned vypadá jako správnej záporák. Tupaca sice moc neznám a jediný co vim je, že po tomhle filmu umřel, ale tady taky hraje skvěle. A takovej Dennis Quaid jako somrák taky nemá chybu a James Earl Jones v roli právníka potěší. A když se k takovýmu hereckýmu zastoupení přidá i dobrej příběh bez větších zádrhelů tak si to lepší 4* zaslouží ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vděčný motiv prohnilých fízlů, kteří na vlastní kůži zažívají známé pravidlo o předčasné defekaci doprovázené zhroucením konstrukce toalety. Kouf obtížně hledá rytmus mezi kriminálkou, soudním dramatem a černou komedií, takže si nakonec vypomůže příjemnou dávkou cynismu. A taky Belushim, který tady představuje něco mezi Hackmanem z Francouzské spojky a zamlčeným kusem, co ve Dvojčatech vyšel z rodidel mezi Juliusem a Vincentem.. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Příjemný, ačkoliv ničím výjimečný film. Vlastně abych nekřivdil - výjimečný je výkon Dennise Quaida, který v úloze vousatého bezdomovce našel další vedlejší roli, kterou mohl ztvárnit s jeho obvyklou grácií. Na víkendové odpoledne ideální podívaná, ovšem člověk se nesmí moc pozastavovat nad různými situacemi (třeba proč u soudu chtějí, aby svědkyně identifikovala člověka, který vypadá úplně jinak, než když ho viděla naposledy). ()

choze 

všechny recenze uživatele

Vedle Temného stínu nad L.A. další pozapomenutá, ale kvalitní kriminálka o zkorumpovaných poldech, co nemají problém s okrádáním a zabíjením drogových dealerů, až se jim podaří zabít jednoho, kterého zabít rozhodně neměli. A vše se začne srát, oni se to snaží lepit a ono se to sere čím dál víc. S trochou fantazie by to mohlo být pokračování Rudého horka, ukazující, jak Belushiho pochybný fízl Ridzik morálně zdegeneroval do festovního hajzla. Kouf, podepsaný pod řadou pohodových a mých oblíbených buddy movies (Tajemné zlo, Policejní dohled, Sledování) i pod pár úplně zbytečnými kousky (Křižovatka smrti, Taxi), tentokrát vsadil na temnější a realističtější notu a scénář krásně zamotavá, graduje a do jeho středu staví těžkého antihrdinu respektive svini. Dokážu si představit lepší dialogy, taky Tupacova postava byla dost zanedbaná a zjevně měla jediný účel - tvořit morální protiváhu Belushimu, ale ocenil jsem, že Belushiho hajzl byl pojatý správně obyčejně, neokázale, narozdíl například od MacAvoyova teatrálního Sviňáka (i když ten mě bavil taky). Režie je rutinní a místy mi praktiky obou poldů přišly za čárou uvěřitelnosti, viz. výslechy, při kterých házeli důkazní pistoli vyslýchaným, aby na nich nechali otisky, a taky se mi nezdá, že by jim někdo fakt sežral nastrčení toho bezďáka jako obětního beránka. Celkově mi to přišlo jako takový předchůdce Ayerovek. Mimochodem ve stejném roce měla premiéru i policejní pecka největší - L.A. Přísně tajné. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (6)

  • Skladba "Starin' Through My Rear View" od Tupaca Shakura, ktorá hrá počas záverečných titulkov, znie inak, ako v podobe, v ktorej bola vydaná v rámci soundtracku. (Real Tom Hardy)
  • Belushi púšťal Tupacovi skladbu "Fly Me to the Moon" od Franka Sinatru a chcel, aby ju pre soundtrack k filmu vysamploval. Tupac však skladbu veľmi miloval a cítil, že by mala zostaň nedotknutá. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno