Reklama

Reklama

Maléry pana Šikuly

  • USA Office Space (více)
Trailer

Obsahy(1)

Petr (Ron Livingston) pracuje jako počítačový programátor ve společnosti Initech Corporation. Jednoho dne však přeteče míra jeho trpělivosti a tak si řekne dost! Konec přesčasů a stresu v práci. Najednou má opět spoustu času na svou přítelkyni (Jennifer Aniston), v práci hraje počítačové hry a dokonce se odvážil říci svému podlézavému šéfovi, co si o něm opravdu myslí. Všechno vyvrcholí, když se rozhodne uskutečnit svůj ďábelský plán a ukrást technické plány společnosti. Podaří se mu to dříve, než ho práce opět pohltí? (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

genetique 

všechny recenze uživatele

Zrejme je treba na vlastnej koži pocítiť čo to znamená pondelková nechuť a celková apatia z práce. Ale napriek tomu ma táto pracovná sonda perfektne uvoľnila a to je to, čo som čakal. Navyše aj mini romantická zápletka pomohla, je vidno skúsenosť filmárov z priamych hlášok a nekonvenčného, inteligentného humoru. 75%. ()

Idealista 

všechny recenze uživatele

Takhle vykastrovanou komedii jsem už dlouho neviděl ! Scény v kanclu byli jak ze seriálu Kancl jen víc trapné. A vlastně ne on tu totiž ani humor nebyl ( ani trapný, ani fekální, ani absurdní ) jen vlažné pokusy o něj příkladem budiž scénky s kopírkou , v každé komedii bych se jim smál až bych plakal ale tady to ve mě nic nevyvolalo! ()

Reklama

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Prvních 20 minut je naprosto skvostná sonda do života zaměstnance, kterou lze shrnout jako: "Protagonista je slabý a snaží se utíkat před svými problémy". V další části filmu je protagonista zhypnotizován, načež své problémy přestane řešit vůbec a nějakým způsobem mu vše jde na ruku. Poslední část filmu je zmatený spletenec o krádeži firemních peněz a romance s Jennifer Aniston, která tu je úplně nepodstatná. Mohl to být zajímavý film pro velkou většinu lidské populace, ale ve výsledku je to jen další lživý americký film, který si jen zoufá a mluví o povrchních ne-řešeních (kdyby to nebyla hypnóza, tak by si dal antidepresiva, to vyjde nastejno). Ale asi nikdo nechce vidět film o tom, kde protagonista pracuje sám na sobě a čelí svým problémům. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Originální název snímku by se dal přeložit jako 'Kancelářský prostor' nebo jednoduše 'Kanceláře', čímž se jasně dává najevo, že se příběh odehrává v prostoru každodenního života úředníka. Lehce úsměvná komedie vypadá tak absurdně, až je v rámci daných skutků reálná. Snad každý má nepříjemného šéfa a zaměstnání, které urputně nenávidí. Co postava to charakter, ze kterých nejvíce v paměti ulpí samotný šéf oddělení se svými hláškami oslovující své podřízené a jeden úředník vypadající na mentálně postiženého s vadou řeči a velice silnými brýlemi. V hlavní roli je však především Peter (Ron Livingston), který se svůj osud snaží jen nějak přežít. Když však pohár přeteče, začnou se dít věci. A tak tu máme spolu s ním ještě dva jeho kamarády, kteří se rozhodli vzepřít nudnému a stereotypnímu kancelářskému životu. Vrcholná scéna s kopírkou je v rámci daných skutků kupodivu trefná. Na čem jiném si nakonec nejvíce vylít zlost, že? O bláznivou komedii, jak by se dalo asi očekávat, však v žádném případě nejde. Jako nenáročná odpočinková zábava postačit může, ale v paměti nijak zvlášť zůstane. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch malých méně známých komedií, které v sobě mají jisté něco co vás hned okouzlí, svou skromností, upřímností (škoda že dnes ve světě teen komedií se již pro ně nenachází místo). Vedle americké verze seriálu The Office modla a povinnost pro každého, kdo strávil alespoň jeden den "prací" v kanceláři. :-) 70 % ()

Galerie (31)

Zajímavosti (10)

  • Umístění souboru s virem v počítači Initechu je „C:/LR427/Virus_CDEF“. CDEF je ve skutečnosti virus, který roku 1990 postihoval počítače Macintosh. Způsoboval problémy se stabilitou systému a tiskárnou. (HellFire)
  • Socha stojící před budovou Initech, kruh s obdélníkem uprostřed, je idiomem člověka, který má problém zapadnout do svého okolí. (HellFire)
  • Magazín Entertainment Weekly zařadil film na páté místo žebříčku "25 nejlepších komedií za posledních 25 let." Navzdory tomu, že původně měl u nich špatnou recenzi. (DellEthing)

Reklama

Reklama