Reklama

Reklama

Maléry pana Šikuly

  • USA Office Space (více)
Trailer

Obsahy(1)

Petr (Ron Livingston) pracuje jako počítačový programátor ve společnosti Initech Corporation. Jednoho dne však přeteče míra jeho trpělivosti a tak si řekne dost! Konec přesčasů a stresu v práci. Najednou má opět spoustu času na svou přítelkyni (Jennifer Aniston), v práci hraje počítačové hry a dokonce se odvážil říci svému podlézavému šéfovi, co si o něm opravdu myslí. Všechno vyvrcholí, když se rozhodne uskutečnit svůj ďábelský plán a ukrást technické plány společnosti. Podaří se mu to dříve, než ho práce opět pohltí? (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

genetique 

všechny recenze uživatele

Zrejme je treba na vlastnej koži pocítiť čo to znamená pondelková nechuť a celková apatia z práce. Ale napriek tomu ma táto pracovná sonda perfektne uvoľnila a to je to, čo som čakal. Navyše aj mini romantická zápletka pomohla, je vidno skúsenosť filmárov z priamych hlášok a nekonvenčného, inteligentného humoru. 75%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Programátor to nemá ve své práci jednoduché, zvláště, když není ve své práci příliš spokojený a jeho jméno se "nevygoogluje". Poměrně originálně pojatý film, kterému příliš nesvědčí nepropracovaný komediální až sarkastický podton, měl dobrou ruku také ve svém obsazení. Ron Livingston v hlavní roli a zajímavá jména ve vedlejších rolích včetně Jennifer Aniston, která to zvolna začala zkoušet po přátelství v Přátelích, také ve filmu. Film má nápadů dost, ale občas přešlapuje dost váhavě, jak to celé podat. Jestli jako sociální drama, nebo jako nekonvenční komedii s nadhledem. Právě tahle váhavost nespadnout ani do jednoho žánrového odvětví jednoznačně, je slabinou filmu, který by jinak mohl být úplně perfektní. Vše jde ve filmu scenáristicky proti předvídatelnosti. Peter se nejdříve vzbouří a není z práce vyhozen, jak by se dalo čekat, ale naopak povýšen a naopak o práci mají přijít jeho nej kamarádi a současně kolegové z práce, kteří za ním doposud stáli. A pak už si film jde drze za svým, neotřele režijně a neotřele herecky. Ideálně se to všechno skloubit do jednoho kompaktního celku tedy přece jen nakonec nepodařilo, ale i tak se jedná o velice atypický a v podstatě nenápadný snímek s odstrašujícím českým distribučním názvem. 60% ()

Reklama

cab 

všechny recenze uživatele

Programator v komedii o tom, jak jeho zatrpkly zpusob zivota nabere opacny smer po navsteve hypnotyzera a diky svemu laxnimu pristupu dostane nabidku na povyseni, kde je jeho prvnim ukolem vyhodit sve kamarady, coz ho privede na myslenku, ze jediny zpusob, jak se nejlepe dostat z takhle zapeklike situace, je svoji firmu dostatecne financne obrat ke svemu vlastnimu prospechu. Pres nekolik chytrych napadu a slusnych dialogu se vetsina snimku pohybuje v prumernych vodach komedialniho zanru. 60% ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Naprosto vynikající komedie, která si neuvěřitelně přesně dělá legraci z věcí, které zná každý, kdo kdy pracoval v "open space" v americkém stylu - idiotští šéfové, neplacené přesčasy a práce v sobotu, pokřivené vztahy, konzultanti "Bob a Bob", nenáviděná tiskárna..... Co myslíte, že se stane, když začnete na všechna firemní pravidla zvysoka s..t? Řekl bych, že právě kvůli absenci zkušenosti z práce v open space v některíé z nablblých "nadnárodek" tu část lidí nechápe, v čem je tahle komedie tak vtipná.......A já vím, o čem mluvím. Zaplaťpánbůh, že už delší dobu v takové firmě sám být nemusím. Mimochodem, za volbu českého názvu by odpovědný pracovník zasluhoval přesunout pracoviště do sklepa a odebrat sešívačku. ()

Idealista 

všechny recenze uživatele

Takhle vykastrovanou komedii jsem už dlouho neviděl ! Scény v kanclu byli jak ze seriálu Kancl jen víc trapné. A vlastně ne on tu totiž ani humor nebyl ( ani trapný, ani fekální, ani absurdní ) jen vlažné pokusy o něj příkladem budiž scénky s kopírkou , v každé komedii bych se jim smál až bych plakal ale tady to ve mě nic nevyvolalo! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (10)

  • Po uvedení filmu a jeho úspěchu na trhu DVD se stala velmi oblíbeným předmětem červená sešívačka. Firma Swingline, specializující se na výrobu sešívaček a děrovaček, nakonec na podnět zákazníků začala opět po několika letech vyrábět sešívačky v červené barvě. (HellFire)
  • Film se velice dobře prodával na VHS a DVD. V USA se prodalo přes 2 600 000 kusů nosičů a v roce uvedení na zmiňované formáty patřil film do prodejnostní TOP 20 společnosti Fox. (DellEthing)
  • Magazín Entertainment Weekly zařadil film na páté místo žebříčku "25 nejlepších komedií za posledních 25 let." Navzdory tomu, že původně měl u nich špatnou recenzi. (DellEthing)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno