Reklama

Reklama

Maléry pana Šikuly

  • USA Office Space (více)
Trailer

Obsahy(1)

Petr (Ron Livingston) pracuje jako počítačový programátor ve společnosti Initech Corporation. Jednoho dne však přeteče míra jeho trpělivosti a tak si řekne dost! Konec přesčasů a stresu v práci. Najednou má opět spoustu času na svou přítelkyni (Jennifer Aniston), v práci hraje počítačové hry a dokonce se odvážil říci svému podlézavému šéfovi, co si o něm opravdu myslí. Všechno vyvrcholí, když se rozhodne uskutečnit svůj ďábelský plán a ukrást technické plány společnosti. Podaří se mu to dříve, než ho práce opět pohltí? (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Když mě nebaví práce, tak s ní mám seknout? Když mě nebaví platit účty, tak to nemám dělat? A když mě nebaví nechat se obsluhovat od Jennifer Aniston, tak s ní mám skočit do postele? No, tak já si to rozmyslím, protože mne práce baví, účty platím s velkým potěšením, ale ta Jennifer mi přeci jen trošku nedá spát. Než dojdu k nějakému smyslplnému závěru, tak musím konstatovat, že se mi právě zhroutil můj životní sen o práci kancelářského úředníka s vlastní sešívačkou, ale to nic nemění na tom, že šéf Bill Lumbergh se svými tisíci variacemi na téma "Myslíš, že bys mohla zařídit, aby ses otočila?" mne neskutečně bavil. I Peter byl při ignorování svého šéfa zábavný, jeho odposlouchávající soused Lawrence neměl chybu, ale z hlediska celku mi to čekání na dobrý fór chvílemi přišlo nekonečné. ()

maslic 

všechny recenze uživatele

Zacatek ma velky potencial a i vedlejsi postavy vypadaji zajimave. Pak ale dostane hlavni prostor romance a nahle sebeuvedomeni a vsechno jde do haje. S vyjimkou rapujiciho programatora na zacatku a ulisneho sefa, jsem to skoro nikomu neveril. Dokonce i Jeniffer Aniston je zde podprumerna a ta chemie mezi ni a Peterem tam vubec nefungovala. Bylo by to za dva, ale sam jsem kancelarka mys, takze bod navic za open space a zaseknutou tiskarnu :) ()

Reklama

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem to moc nepobral, ale i přesto se z toho vyklubala skvělá komedie z IT prostředí. Kde jsou zaměstnanci nespokojení, hrozí jim vyhazov a tak se po ajťácku rozhodnou obrat firmu a nakonec se z toho raduje ten koktající co byl bez platu. Navíc pokud někdo pracuje jako kancelářská krysa tak se s tím ztotožní stupidní tiskárná, práce přesčas a o víkendu, idiotský šéf prostě rutinní frustrující prostředí se nezapře. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Originální název snímku by se dal přeložit jako 'Kancelářský prostor' nebo jednoduše 'Kanceláře', čímž se jasně dává najevo, že se příběh odehrává v prostoru každodenního života úředníka. Lehce úsměvná komedie vypadá tak absurdně, až je v rámci daných skutků reálná. Snad každý má nepříjemného šéfa a zaměstnání, které urputně nenávidí. Co postava to charakter, ze kterých nejvíce v paměti ulpí samotný šéf oddělení se svými hláškami oslovující své podřízené a jeden úředník vypadající na mentálně postiženého s vadou řeči a velice silnými brýlemi. V hlavní roli je však především Peter (Ron Livingston), který se svůj osud snaží jen nějak přežít. Když však pohár přeteče, začnou se dít věci. A tak tu máme spolu s ním ještě dva jeho kamarády, kteří se rozhodli vzepřít nudnému a stereotypnímu kancelářskému životu. Vrcholná scéna s kopírkou je v rámci daných skutků kupodivu trefná. Na čem jiném si nakonec nejvíce vylít zlost, že? O bláznivou komedii, jak by se dalo asi očekávat, však v žádném případě nejde. Jako nenáročná odpočinková zábava postačit může, ale v paměti nijak zvlášť zůstane. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Jennifer miluji a zde byla opravdu sladká. Jinak film, u kterého se vždy dost nasměji. Vtipná, svižná, jednoduchá a příjemná komedie, ve které dojdeme k ponaučení, že pracovat člověk prostě musí, ikdyž ho to dvakrát nebaví (najít si něco, kvůli čemu ho to bavit alespoň částečně bude) a že podvádění by se nemělo vyplácet (alespoň ve filmu). Postavy jsou vhodně vybrané. Dost mě ale štval ten vůl se "svou sešívačkou", takže jsem mu ten krásný konec pod palmami vůbec nepřál. Celou dobu je to pitomec na entou, ale když najednou přijde k penězům, je z něj chytrák jak prase. Jinak zábavných seků bylo ve filmu fakt dostatek a především scéna s pomstou kopírce mě vždy dokáže velmi pobavit. PS: Vložte A4, co je kurva zas tohle? ()

Galerie (31)

Zajímavosti (10)

  • Socha stojící před budovou Initech, kruh s obdélníkem uprostřed, je idiomem člověka, který má problém zapadnout do svého okolí. (HellFire)
  • Film se velice dobře prodával na VHS a DVD. V USA se prodalo přes 2 600 000 kusů nosičů a v roce uvedení na zmiňované formáty patřil film do prodejnostní TOP 20 společnosti Fox. (DellEthing)
  • Magazín Entertainment Weekly zařadil film na páté místo žebříčku "25 nejlepších komedií za posledních 25 let." Navzdory tomu, že původně měl u nich špatnou recenzi. (DellEthing)

Reklama

Reklama