Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve venezuelské džungli objeví výprava entomologů nový druh jedovatého pavouka. Když fotograf výpravy jednoho fotografuje, zdánlivě mrtvé zvíře na něj zaútočí. Fotograf se lekne a instinktivně jej zašlápne. To však vidí z křovin další pavouk. Když se výprava chystá k odletu, vleze do batohu jednoho z nich a je zavlečen do tábora vědců. Tam pronikne do stanu a fotografa usmrtí. V zinkové rakvi se potom pavouk dostane až do kalifornského městečka Caimany, spáří se s druhem místního pavouka a z tohoto spojení se po čase rodí celá armáda smrtonosného hybridního potomstva. Čerstvě vylíhnutí pavouci začnou městečko terorizovat - lezou ze záchodových mís, objevují se v jídle, skrývají se v pantoflích a zatínají jedovatá kusadla do každého kousku lidského masa, které se jim dostane na dosah. Obyvatelé městečka se musejí pustit do boje s invazí pavouků. Bojovat musí nejen Delbert McClintock, šéf městské dezinfekční a dezinsekční stanice nazvané "Pryč se štěnicemi", ale také mladý lékař Ross Jennings, trpící od malička Arachnofóbií, chorobným strachem z pavouků. Právě v jeho stodole si totiž pavouci udělali hnízdo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (248)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se za tak vysoké hodnocení ale za 1). Na tomto filmu jsem vyrustal. Za 2) Miluju pavoučí filmy a tohle je jeden z nejlpších. Opravdu:-) PAvouci co hrají ve filmu nejsou třeba ve skutečnosti jedovatý, ale já tenhle film fakt miluju a hlavně závěrečných 20 minut kde se pavouci rozlézají po baráku. A při sledování tohoto filmu jsem musel neustále koukat po domě jestli tam nemám pavouky:-) ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Z "lásky" k pavoukům... Nejradši bych všechny ty osminohý svině narval do kosmický lodi a poslal přímo do slunce... Já vim, že by nás tu pak rozkouseli hmyzáci, ale to je fuk... Nesnášim ty podlý chlupatý šmejdy a vcelku si umím užívat, když někoho děsej ještě víc než mě. Pro filmy s pavoukama tak mám jasnou slabost - což jednoznačně dokazuje moje hodnocení tohohle béčka. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Pro člověka/diváka, který má pavouky v oblibě stejně, jako já - velmi děsivý animal horůrek, jehož závěrečná scéna ve vinném sklepě, je doslova ztělesněnou noční můrou. Arachnofobie není jen nostalgie, ale i po letech působivá a zábavná podívaná s vynikajícím Jeffem Danielsem, kterou ještě šperkuje pavoučí kat John Goodman! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vyborny horor o tom, ako sa venezuelske vrazedne pavuky premnozili v istom malom americkom meste. Reziser Frank Marshall natocil kvalitne dielo, pri ktorom divaci /teda ja/, ktori s boja pavukov, maju o strach postarane. Herci ako Jeff Daniels /Ragtime, nebezpecna rychlost/ a Julian Sands /cernoknaznik z filmu Warlock 1989/ su vyborni. Akurat tie komedialne prvky su miestami otravne. 75 % ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nesčetněkrát otevřel divákům dveře do světa fantazie i příjemně mrazivého strachu, což potvrdil i na poli producentském. Steven Spielberg podpořil i tenhle milý projekt, který (ač se může jevit) není jen „hloupým béčkem“, ale poměrně rafinovanou zábavou s prvky hororu, kdy samozřejmě záleží na tom, jak divák (ne)zvládá kontakt s pavouky. Jeden hodně agresivní a smrtící druh se dostane z venezuelské džungle až do malého amerického městečka, kde připraví řadu nepříjemných situací: ve sprchovém koutě, v záchodové míse, vlezou do jídla nebo pantoflí. Poctivý kousek, který funguje i po letech. V dětství se divák bál, dneska se víceméně příjemně baví. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení probíhalo v národním parku Canaima ve Venezuele a v americkém státě Kalifornie ve městech Pasadena, Los Angeles a Cambria. Město Canaima, které se ve filmu objevuje, je fiktivní. (Terva)
  • Mnoho herců odmítlo účast na filmu ve chvíli, kdy zjistili, že budou pavouci živí. (Hans.)
  • V jednom zo záberov kŕmi arachnológ (Julian Sands) pavúka. V teráriu je pavučina, no keď poklepe po vlákne, vychádza zástupca čeľade Theraphosidae (u nás sú tieto pavúky známe ako vtáčkare a sú nesprávne označované za tarantuly), ktoré si nikdy pavučiny tohto typu nestavajú. (Rain)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Christopher Landon chystá remake Arachnofobie

Christopher Landon chystá remake Arachnofobie

03.06.2022

Režisér Christopher Landon (Slečna bestie, Všechno nejhorší) se oficiálně upsal režii remaku kultovního hororu Arachnofobie z roku 1990. Původní snímek natočil Frank Marshall (Přežít, Kongo), hlavní… (více)

James Wan a strach z pavouků

James Wan a strach z pavouků

12.06.2018

Mistr hororu James Wan (V zajetí démonů, Saw: Hra o přežití) má momentálně plné ruce práce s vládcem oceánů, mezitím ale pod záštitou své produkční společnosti Atomic Monster nezapomíná ani na své… (více)

Reklama

Reklama