Reklama

Reklama

Domino (Keira Knightley) se narodila do světa luxusu a milovala nade vše svobodu a nezávislost. Opustila kariéru modelky a stala se členkou komanda zabývajícího se chytáním uprchlíků. Začala tak kariéru lovkyně lidí. Film je natočen podle skutečné události. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (475)

igi B. 

všechny recenze uživatele

. . . >madrfakrbič< . . . 8-o . . . Hůůůůů, vydechl diváček Igráček... Tahle hříčka se dědouš(cool)ovi T.S. povedla, jako když bičem mrská... ;-) Hoďte za hlavu výmluvy na "skutečné události", tahle obsahově i výtvarně stylizovaná - klipovitě proklatá a proklatě klipovitá - smršť (byť trošku(!) formou připomíná jiného mistra S. jinou skvělou vizuálně >poe(pate)tickou< hříčku "Natural Born Killers") vás prostě právě tou nadsázkou a neustrojeností strhne a nenechá vydechnout. Režisér formátu Tonyho Scotta je dostatečně zkušený a v žánru brilantní tvůrce, že si může dovolit natočit (dle do scénáře brilantně sepsané zápletky) takto formálně experimentální >postaninevímjaký< film, který přes jistou >pulpovitost< a scénáristickou >šarmantnost< skvěle odsýpá, skvěle vypadá, skvěle je odehrán, natočen a následně i zpracován a (cituji moudro z díla ;o) "...jestli se ptáte, co je pravda a co ne, jděte s tím do hajzlu... Nikdy vám neřeknu, co to všechno znamenalo... Všechny nás čeká pád..." Inu - jak koho, milá Domino... ;-) Každopádně skládačka z kostek tak důmyslně postavených vytvořila skvostný >dominový efekt< a Tony Scott tímhle více než dvouhodinovým - a přesto dle mého zbytečně krátkým (ú)letem snad již definitivně se vznesl do filmového nebe. I když - jak sám říká ve filmu o filmu (na dvd otitulkované bonusy hodny shlédnutí!) - "Příště to bude už 3D a linoucí se vůně..." - Tož Tony, zrovna od TEBE to chci fakt vidět... ;-)) - - - P.S. Kdyby možno bylo by dát navíc jednu speciální hvězdičku, bezezbytku by si ji zasloužilo studio Asylum, právě za ty vizuální efekty a animace. - - - P.P.S. POZOR! TENHLE FILM SI NESMÍTE PUSTIT JINAK, NEŽ S ORIGINÁLNÍM ZVUKEM! Tenhle film si prostě MUSÍTE prožít se vším všudy - A NEJLÉPE VÍCEKRÁT (třeba i s malým odstupem :-). Každopádně, právě kombinace originálního obrazu a zvuku (tak jak si tvůrci přáli!) vytváří tu nedělitelnou a působivou atmosféru téhle bizarní zkazky. Chápu, že leckdo může mít k takto rozporuplnému filmu nějaké své subjektivní výhrady, ale dát téhle netradiční a famózní podívané méně jak tři hvězdičky mi připadá dost nefér. Zvláště když člověk vidí, jaké pitomosti (formou i obsahem - a nejen zde na čsfd) jsou často vzývány v superlativech... Leč všeho do času. Tenhle film má prostě STYL! Předpokládám, že právě proto se jednou poprávu stane tím, čemu se říká KULT. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Scottův epileptický střih a kamerové filtry mám velmi rád. Svým způsobem bych ho dokonce nazval průkopníkem v daném oboru. Ovšem Domino je obsahově natolik neatraktivní, neodpovídající, odtažité a studené, že jsem mu bohužel nepřišel na chuť. Keira Knightley může být sebedrsnější, vizuálně to může být sebevětší divočina a stejně mi to přijde jako nepřehledná povídačka na dobrou noc. Akce je minimum a když, tak je formálně přehypovaná do takových rozměrů, že je sice nesmírně cool, ovšem vyčíst z ní cokoliv je nadmíru těžké. Hudba se jednoznačně opakuje z Man On Fire a kdo to nezaregistroval/neslyšel nechť si nechá profouknout uši. Příběh lovkyně lidí jednoduše dějově nemá tu potřebnou šťávu, ač je to vizuální divočina a prvotřídní surová, neučesaná, nespoutaná řezničina. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Velmi rozporuplný film. Výborný náměť, celkem slušný scénář, nekompromisní Keira Knightley (když jsem se dozvěděl, že má hrát drsnou holku, tak jsem se zděsil, ale moc mile mě překvapila) a charismatický Mickey Rourke - to vše jsou jasná pozitiva. Bohužel Tony Scott mě svou režií tentokrát nenadchl, zatímco předchozí Man on Fire byl bravurní akční snímek, tak o Dominu to rozhodně říct nemohu. Střihačské orgie mi místy způsobily epileptický záchvat, filtrů bylo použito až nezdravě mnoho a kamera také nic moc. Navíc akčních scén mohlo být klidně jednou tolik a nic by se nestalo. Není to vyloženě zklamání, ale Scott to tentokrát přepískl....... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tony Scott dohnal v tomto snímku svůj nezaměnitelný styl k dokonalosti. Kamera je skoro až chaotická a záběry jsou skoro kratší než ve filmech Michaela Baye. Chápu, že se tento film každému nelíbí a proč jsou na něj tak rozporuplné názory. Tuhle jeho režii prostě každej nepobere a nemusí se každému líbit. Tony Scott ovšem patří mezi mé oblíbence a po tomto filmu jsem si oblíbil ještě víc.On si občas ve svém filmu dělá z diváka i srandu a hraje si s ním a jeho nervy. Já ale na jeho hru rád přistoupím. Pravda v příběhu se člověk občas na chvilku ztratí, ovšem co jiného by jste od vynikajícího scénaristy Kellyho čekali. Herci byli taky vybráni výborně. Keira hraje svou lovkyni odměn výborně a neměl jsem problém s tím jí to nevěřit. Stejně jako dvojici Rourke-Ramirez. I vedlejší role byly vybrány na jedničku a duo Green-Ziering z Beverli Hills je taková třesnička na dortu. Ve výsledku je to další působivý od mistra Scotta, ovšem výsledný dojem kazí trochu dlouhá stopáž. A Muž v ohni se mi líbil přece jenom o trochu více, protože působil trochu ucelenějším dojmem. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Keiru chci za jiných okolností vidět i v nesledovatelných nesmyslech, ale tady bohužel selhává ve všech směrech. Nevěrohodně tvrdí situaci, nevěrohodně střílí a vzhledem k nesmyslně vychtěné stylizaci dokonce i nevěrohodně vypadá. Terč netrefil ani Tony Scott, který si asi výtky týkající se jeho přílišné vizuální vyměklosti (rozuměj občasnému racionálnímu střihu) u Muže v ohni vzal příliš k srdci. Rozklepaná kamera a plno filtrů či zoomů jsou sice prima nápady, ale aby mě bolely oči i při záběru na zlatou rybičku, to je pro mě nevítaná novinka. Nebýt Christophera Walkena, šel bych klidně ještě níž, protože tohle je místo slibovaného trháku naprostá křeč, u které jen kroutím hlavou a nechápu hlášení o postmoderně. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (30)

  • Postavy ztvárněné Mickey Rourkem a Delroyem Lindem mají své předlohy ve skutečně existujících lovcích odměn Celesovi Kingovi III. a Zekovi Ingerovi. Oba spolupracovali na filmu jako poradci. (imro)
  • Akčňák za 50 mil. dolarů vydělal za úvodní víkend (14. – 16. 10. 2005) v USA slabých 4,6 milionu. Celková tržba se vyšplhala na 10,1 milionu. (imro)

Související novinky

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Co chystá andílek Lucy?

Co chystá andílek Lucy?

06.07.2005

Už je to nějaký čas co jsme naposledy slyšeli o božské dominátorce Lucy Liu. I když co si budeme nalhávat, klíčové je ji vidět, že ano. :) A zdá se, že se máme na co těšit společným jmenovatelem… (více)

Reklama

Reklama