Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Casanovu jako malého chlapce přiváží jeho matka k babičce, nechá ho u ní a sama se vydává na hereckou dráhu. Babička moc dobře ví, co ji táhne pryč. Je to touha po milostných dobrodružstvích. Casanova dospěje v muže a zřejmě po matce i ve velkého milovníka. Jednoho dne je pronásledován inkvizicí za své smilstvo a má být oběšen. Pomůže mu sám kníže, ale klade si podmínku. Buď se ožení, nebo bude vykázán z Benátek. Casanova se zasnoubí s panensky čistou Victorií, vzápětí se však setkává s krásnou, bystrou a inteligentní Franceskou. Zamiloval se do jediné ženy, která odolala jeho šarmu a odmítla jeho milostné nabídky. Aby získal její srdce, musí se pokusit dokázat, že je mužem hodným jejích milostných ideálů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (320)

Krissty 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě krásný romantický i vtipný příběh.. A když se do takového příběhu dosadí krásná hudba a skvělí herci, nedá se to zkazit.. Neumím si představit, že by se v roli Casanovy mohl objevit někdo jiný než Heath a zahrát legendárního svůdníka tak úžasně jako on.. Tahle role mu bezpochyby sedla a jako vždy mě zaujal.. :) Jeremy Irons byl opravdu fantastický! Zpočátku mě jeho vzhled v tomto filmu trošku zarazil (ty paruky dělají divy :D), ale když jsem si zvykla, mohla jsem si jeho herecké umění vychutnat naplno.. Byl opravdu moc dobrý :) A samozřejmě i zbytek obsazení se dle mého názoru vydařil.. Na 5* to sice není a tento film bych zařadila spíš mezi takové ty odpočinkové romantické snímky.. Ale líbil se mi a bavil mě, což je pro mě hlavní :) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Historická limonádová veselohra, kde si to herci užívají, scénáristé místy značně perlí a kameraman nás chlácholí panoramaty Benátek. Hallstromův laskavý, skoro až rodinny styl režie se tu nezapře, ale především druhá polovina strhává celek do jakési lehce bizarní, moderními gagy prošpikované historické parodie, kde dominují kromě Ledgera Irons, Platt a soustavně nadržená, tehdy ještě nepříliš známá Natalie Dormer. Jednou se s tím pobavit, nic objevného nečekat. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Vypadá to jako kostýmní romantická komedie, ale tvůrci zřetelně sázejí hlavně na část komediální. Ta je bláznivá až fraškovitá a všechna ta rádoby romantika vedle ní vypadá nezajímavě. Heath Ledger je v pohodě, ale film zachraňují Oliver Platt a Jeremy Irons, kteří se ovšem objeví až těsně před jeho polovinou. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Iskrivý romanticko-komediálny príbeh ušitý na mieru tým najrozkošnejším kostýmovkám. V úlohe zvodného Casanovu, rozpútavajúceho v Benátkach hotové erotické šialenstvo, si nikoho iného okrem Heatha Ledgera neviem predstaviť a Jeremy Irons čoby konzervatívny inkvizítor mu vynikajúco nahráva. Prekrásne prostredie úchvatných Benátok, prekrásne oduševnelé scény medzi Casanovou a Francescou, nasiaknutých intelektuálnymi dialógmi o rôznych príchutiach lásky, komicky úžasné zamotanie situácie. Čakala som omnoho menej, ale Hallstrom zamával s mojou romantickou dušičkou a ja som pri šibalskom pohľade Ledgerovom nemohla namietať :-) ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná komedie (nebo co to vůbec je :) ). Hlavně se nesmí přemýšlet nad reálností děje. Když přistoupíte tvůrcům na hru, královsky se pobavíte. A já jsem přistoupila, takže jsem se dobře zabavila. Jistě, je to odhadnutelný film, ale milý, plný vtipných paradoxů a perfektních (až sitcomových) scének. Všechno to podtrhuje hezká hudba, která se úspěšně snaží tvářit jako klasická. Herecké výkony také nepatří k nejhorším, takže proč ne? Klidně bych se podívala znova. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • Nejnovější zpracování příhod legendárního svůdníka si odneslo z kin USA během prvních třech dnů (23. – 25. 12.) promítání 231 077 dolarů, celkem potom něco nad 11 milionů. (imro)
  • Film se dostal do užšího výběru děl promítaných na Filmovém festivalu v Benátkách. Organizátoři tehdy zúžili počet filmů o čtvrtinu, aby po každé projekci mohli kvůli obavám z teroristických útoků důkladně prohlédnout jednotlivé kinosály. (imro)

Reklama

Reklama