Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Casanovu jako malého chlapce přiváží jeho matka k babičce, nechá ho u ní a sama se vydává na hereckou dráhu. Babička moc dobře ví, co ji táhne pryč. Je to touha po milostných dobrodružstvích. Casanova dospěje v muže a zřejmě po matce i ve velkého milovníka. Jednoho dne je pronásledován inkvizicí za své smilstvo a má být oběšen. Pomůže mu sám kníže, ale klade si podmínku. Buď se ožení, nebo bude vykázán z Benátek. Casanova se zasnoubí s panensky čistou Victorií, vzápětí se však setkává s krásnou, bystrou a inteligentní Franceskou. Zamiloval se do jediné ženy, která odolala jeho šarmu a odmítla jeho milostné nabídky. Aby získal její srdce, musí se pokusit dokázat, že je mužem hodným jejích milostných ideálů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (320)

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná, pozitivizmom ovplývajúca romantická komédia s excelentným H. Ledgerom. Dobrodružná dejová linka je síce len priemerná, nenadchne ani extrémne neočarí, vyskytlo sa tu však veľa scénok a dialógov, ktoré celkom slušne pobavili. Naviac, výprava bola zvládnutá priam ukážkovo, čo sa stalo základom pre dobovú atmosféru 18. storočia ako lusk. Celkový dojem je preto výborný. Kto sa chce pozitívne naladiť, tak smelo do toho, snímok je na zlepšenie nálady alebo na príjemné večerné posedenie pri filme ako stvorený. 80/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Heath Ledger je jako Casanova neodolatelný svůdník a role mu perfektně sedne. I ostatním hercům se daří upoutat na sebe pozornost (Sienna Miller nebo Oliver Platt). Bohužel to je asi tak největší klad téhle trochu naivní taškařice. Zkušený Lasse Hallstrom nenamíchal tak kvalitní koktejl, který bych si chtěl objednat pokaždé, když jdu do svého oblíbeného baru. Příště sáhnu po něčem ostřejším. Příběh Casanovy jsem si představoval, že bude vystavěn jinak, ale Casanova je tu líčen jako milý muž, který je přátelský ke svému okolí, ačkoliv ve skutečnosti tomu tak nebylo. Průměr, který životní osudy Casanovy dost zkresluje. Čekal bych rozhodně víc. 50% ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Hnusné paruky, účesy, odfláklé kostýmy, což filmu vyrazně vizuálnè ubírá, ošklivě zmoedovaná i jinak pohledná Sienna, režijně nezvládnuté. Nezachránili to ani Heath a Benátky. Co dávali Francouzi v šedesátých až osmdesátých letech levou zadní v žánru historických potřeštěných komedií, a že nás dokáže čaato pobavit dodnes, tady dopadlo tragicky. Casanova střídá ojedinělé příjemné momenty se scénami trapnými, dialogy drhnou, rozpaky se táhnou celým filmem. Chybí jiskra, šmrnc, elegance, lehkost, člověk kroutí hlavou i nad Jeremym. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jinak rezervovaný Hallström se nám poněkud rozvášnil a ve stylu komedií dell´arte či těch Shakespearových plných omylů nabídl epizodu ze života proslulého děvkaře. Gradující tempo, některé vtipy či bishop Irons potírající kacířství a smilstvo bavily, pomalý rozjezd a pitomá závěrečná akce už tolik ne. Aspoň, že si Giacomo po tolika zářezech uvědomil, co vlastně hledá (Francescu převlékající se často za Francesca s knírem). Dal bych možná i čtvrtou hvězdu, ale to by mi rozpačitý Ledger musel připomínat třetího nejslavnějšího světového svůdníka a ne junáckého obšousta (jestli se ptáte, kdo je první a druhý, tak jsou to Bob Saint-Clar a Lord Flashheart).. Poznámka k dabingu Plattovy postavy dealera vepřového tuku: Dejdarův hlas jen u myšáka Stuarta Littlea či jediného syna Homera Simpsona, jinak je pro lidskou bytost nepoužitelný.. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Iskrivý romanticko-komediálny príbeh ušitý na mieru tým najrozkošnejším kostýmovkám. V úlohe zvodného Casanovu, rozpútavajúceho v Benátkach hotové erotické šialenstvo, si nikoho iného okrem Heatha Ledgera neviem predstaviť a Jeremy Irons čoby konzervatívny inkvizítor mu vynikajúco nahráva. Prekrásne prostredie úchvatných Benátok, prekrásne oduševnelé scény medzi Casanovou a Francescou, nasiaknutých intelektuálnymi dialógmi o rôznych príchutiach lásky, komicky úžasné zamotanie situácie. Čakala som omnoho menej, ale Hallstrom zamával s mojou romantickou dušičkou a ja som pri šibalskom pohľade Ledgerovom nemohla namietať :-) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • Tvůrci vybírali původně z adeptů ve věku 30-50 let. Chtěli, aby představitel hlavní role působil dojmem, že má již něco za sebou a miloval spoustu žen. Přesto, když Heath vešel do místnosti, věděli, že je ten pravý. (hippyman)
  • Skutečný Giacomo Casanova prožil posledních 13 let života na českém zámku Duchcov, kde pracoval jako knihovník, a kde taky sepsal své slavné paměti. V Duchcově roku 1798 zemřel. Jeho hrob se nedochoval. (claudel)
  • Dobrodružství italského svůdce Casanovy lákají režiséry už téměř od vzniku filmu. V němé verzi příběhu z roku 1918 si v jedné z vedlejších rolí zahrál, tehdy ještě pod jménem Arisztid Olt, nesmrtelný představitel Draculy z klasických upírských filmů – Bela Lugosi. (imro)

Reklama

Reklama