Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Do parkmontské střední školy přichází nová učitelka LouAnne Johnsonová. Devět let sloužila u vojenského námořnictva, pak se ovšem rozhodla radikálně změnit svůj život. Třída, kde má učit angličtinu, se však zdá horší než jednotka nepřítele na bitevním poli. Problémoví, většinou barevní studenti jsou sice inteligentní, jsou však naprosto nezvladatelní a divocí. První kolo sice LouAnne prohraje, když neunese vulgarity, kterými ji třída při první hodině zahrne, a uteče ze třídy. Rozhodně se však nemíní vzdát. Odhodlána přesvědčit je, že vzdělání není zbytečné a zákony ulice nejsou přednější, pouští se do studia psychologie a přístupem, kterým by se ke svým studentům přiblížila, si pozvolna získává nejprve zvědavou pozornost, a později dokonce zájem studentů. Její nekonvenční metody se však stávají terčem kritiky některých kolegů i komisního černého ředitele Grandeye. Bojující LouAnne tedy musí otevřít druhou frontu. Přestože se výsledky dostaví, ocitá se učitelka v situaci, kdy začíná uvažovat o smyslu toho, co dělá, a přemýšlet o tom, že odejde. (TV Nova)

(více)

Recenze (197)

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Nějak nevím. Dřív jsem viděl parodii Bláznivou školu, která nebyla sice nic moc, ale byla aspoň trochu vtipná. Nebezpečné myšlenky jsou naivní příběh o tom, jak se děti z gheta začnou učit. Nejhorší je, že se film bere příliš vážně. Ani se mi nechce věřit, že tohle produkovali Simpson s Bruckheimerem. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Bezesporu zajímavý film s přesahem. Film mě zaujal už při úvodních titulkách, ke kterým hraje písnička Gangsta's Paradise, jenž velmi dobře navodí potřebnou atmosféru. A ta atmosféra se drží po celý film. Celkové vyobrazení školy, studentů a jejich problému funguje dost dobře a Michelle Pfeiffer podává skvělý výkon. Nicméně mě to po příběhové stránce tolik nesedlo, a čekal jsem trochu více. Tím neříkám, že je film špatný, jelikož má dost působivých scén a hodně silný konec. Bohužel mi film nepřekvapil a nenabídl mě nic nového, nebo nečekaného. Nebezpečné myšlenky je zajímavý film, který stojí za pozornost. Opět děkuji za filmovou výzvu uživatelce leila22 . ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Bývalá námořnice (vím, že to zní blbě :) ale v USA jsou všichni od Marines :) se snaží v roli učitelky přivést k rozumu (a ukončení střední školy) ten nejhorší ksindl, který v dané škole mají. Paradoxně má u třídy nepřizplúsobilých jedinců největší úspěch pomocí čokolády a zmrzliny. Hmm. Už vím jak vyřešít otázku romské komunity ... ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Pohádka s dávkou naivity a klišovitými scénami, ale taky s perfektní Michelle Pfeiffer. Celkově to člověka nenudí a to je samozřejmě plus. Chování jednotlivých členů třídy paní Pfeifferové je často k pousmání, občas dost nucené a přehrávané, ale jak řikám, film je vcelku zábavný a příjemně plyne. Asi nemá smysl rozebírat konkrétně problematiku těchto témat, tedy těch co se v tomto snímku vyskytují. Je to na delší rozbor a zde to vše bylo ukázáno a ztvárněno dosti povrchně. Za vidění to ale stojí... ()

Mičl 

všechny recenze uživatele

Vyzáblá former marine Michelle Pfeiffer snažící se ukočírovat a dotáhnout k matuře černý, mexikánský a bílý (hrající si na negry) děti. Bez šťávy, trapně zdlouhavé a předvídatelné. Pokud chcete vidět dobrý film o rebelských studentících neuznávajících veškeré autority a mrdajicích na systém, pusťte si 187. A pokud chcete slyšet pořádnou pecku nepouštějte si Gangsta Paradise od Coolia, ale Amish Paradise od Ala Yankovice. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Postava LouAnne mluví v jedné z natočených scén o herci Andym Garciovi jako o svém idolu. Tato scéna byla vystřižena. (tequilla)
  • Herec Andy Garcia měl hrát manžela hlavní hrdinky. Scény ale tvůrci nakonec nepoužili. (Duoscop)
  • Původně se film měl jmenovat "My Posse Don't Do Homework" (Moje banda nedělá domácí úkoly), podle knihy, která je filmu předlohou. (tequilla)

Reklama

Reklama