Reklama

Reklama

Když se rozednívá

(festivalový název)
  • Kanada When the Day Breaks
všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný / Drama
Kanada, 1999, 10 min

Obsahy(1)

Poté, co byla svědkem náhodné smrti cizince, shání prasnice Ruby po městě prohlášení a nachází ho na překvapivých místech. Film Když se rozednívá vrhá světlo na spojitosti mezi našimi městskými životy, evokuje přitom příslib a křehkost nového dne. Obdržel přes 40 cen z celého světa. (Anifilm)

Recenze (9)

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Zajímavá animace, atmosféra ne ojedinělá a ani nezafungovala, příběh jsem už vůbec nepochopil. Že shání prohlášení (z obsahu) to čumím. Nesrozumitelný. 1/5 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Skvelá animácia. Všetko súvisí zo všetkým aj keď si to neuvedomujeme. Ľudia( zvieratá) využívajú rovnaké výdobytky, chodia nakupovať do rovnakých obchodov, kráčajú po tých istých uliciach a vzájomne sa ovplyvňujú. Krásne podané posolstvo zrážky dvoch osudov, ktorá zanecháva pocit zúfalstva a ktorá zobrazuje vysporiadanie sa z každodenným melodramatom. Pomocou robenia normálnych, osvedčených a známych vecí ( byť jednoduchých ako napr. raňajky) v ktorým máme istotu a ktoré nesklamú. ()

Hafran 

všechny recenze uživatele

Pro mě pocitově jak Blade Runner o zvířátkách. Nečekejte od toho žádné animační zázraky, nebo převratný děj. Jde opravdu jenom o atmosféru, která je vynikající. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Zajimava meditace nad zivotem ve meste, odpojeni/spojeni s prirodou, zivotem obecne a kdo vi ceho vseho dalsiho. Animaci to ma minimalistickou a silne atmosferickou. ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Slušný animák s příjemně divnou atmosférou. Jenom tomu trošku chybí pointa a místy je to trochu moc artové na úkor srozumitelnosti. *** Ve zkratce: Zvířátka ve městě. ()

Reklama

Reklama