Reklama

Reklama

Zmražená pojistka

  • Česko Nekonečná bílá (více)

Obsahy(1)

Agent cestovky z Aljašky jménem Paul (Robin Williams - Insomnie, Táta v sukni) má za to, že konečně našel řešení svých finančních potíží a to v podobě zmrzlého těla, které náhodně objevil. Podmraženou mrtvolu vydává za svého dlouho ztraceného bratra Raymonda, aby vytřískal peníze z pojistky. Jeho plány ale naruší snaživý pojišťovák a dva nájemní zabijáci. Tato mrtvola je žádané zboží. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

_aandyy_ 

všechny recenze uživatele

Achjo, co se to s tím Williamsem v poslední době děje? Nechci kritizovat jeho herectví, ale spíš filmy, které si vybírá. Opravdu to nechápu. Kde jsou hrdinové typu malého velkého Jacka a starostlivého homosexuálního táty z Ptačí klece? Chtěla bych ho zase vidět v zajímavějších rolích než v takových filmech jako je tento nebo Rodinná dovolená... I'm sorry. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mile milý snímek, ve kterém se sešla veleslušná herecká plejáda. Oscaroví herci Robin Williams a Holly Hunter, na prestižní cenu nominovaní (Woody Harrelson) nebo ti, kteří si nominaci minimálně zaslouží (Giovanni Ribisi). Čestný podnikatel Paul, jehož cestovka zrovna dvakrát neprosperuje a manželka nemluví zrovna dvakrát slušně, je před zásadním rozhodnutím, které mu může vynést slušný balík zelených bankovek. Jsme kdesi v zapadákově mrazivé Aljašky a na nečekaný podvod nakonec postupně přijde nejen ambiciózní pojišťovací štoural, dva ostří hošani, kteří dali jedno mrtvé tělo do oběhu, ale hlavně brácha, který není tak úplně mrtvej. Spíš nasranej.. Černá komedie po většinu své délky nepostrádá švih i eleganci, gradaci napětí a dokáže nejednou pobavit i překvapit, jenže stále mě svírá pocit, že se ze slušného scénáře dalo vycucnout o krapet víc. Tenhle trip zvláštních existencí se překlápí na hraně absurdní komedie a absurdního dramatu a v rukou spolehlivějšího režiséra by místy téměř „fargovská“ atmosféra zasněžené Aljašky mohla být výrazně silnějším zážitkem!! ()

Reklama

smrtacik 

všechny recenze uživatele

Príjemná a pohodová muzička, snehová krajina, studený severný vietor a kde sa vzala tu sa vzala, stredom tejto v podstate pustatiny beží postava v papučiach a pyžame...Už pri tejto scénke, ktorá ma akosi prinútila spozornieť som tušil, že ma ten film zaujme...a naozaj zaujal. O čom film je? Príbeh o Paulovi Barnellovi (Robin Williams), ktorý sa v podstate zo začiatku javí ako obyčajný chlapík, ale aj on má svoje problémy. Jeden z nich je finančný a od bankrotu ho delí len tenká pomyselná čiara a už len čaká kým ho energetici odpoja ...kto neplatí nesvieti :-). Celkovo film tým, že sa odohráva na severe, dejom, príbehom aj čiernym humorom pripomína Farga, ale nemá to už takú výbornú atmosféru. Mne osobne sa ale aj tento kúsok veľmi pozdáva, i keď ku deju značne prispievajú rôzne náhody a podobne, nie sú v ňom výrazné trhliny a zaujme. Veľkým kladom okrem výborného obsadenia je aj to, že príbeh nemá hluché miesta. Väčšinou filmu ma sprevádzala dobrá, celkom pohodová muzička...a bolo to veľmi príjemné pozeranie, pri ktorom som sa super pobavil. Hodnotenie: 60% ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Převážně televizní režisér Mark Mylod servíruje bizardně černou krimi-komedii s bandou populárních herců na první pohled připomínající komerčnější kopii legendárního počinu bratří Coenů Fargo. Táta v sukních Robin Williams v roli muže na pokraji bankrotu, řešícího svou finanční situaci pomocí náhodně nalezené neznámé mrtvoly, kterou vydává za svého několik roků nezvěstného bratra. Do toho přidejme manželku s Touretteuvým syndromem, dvojici amatérských zabijáků toužících za každou cenu získat mrtvé tělo spět, neodbytného zaměstnance pojišťovny tušícího podvod, nečekaný příjezd „mrtvého“ bratra a dostaneme blázniví sled událostí na pozadí zasněžené Aljašky. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Joj to bylo slabé. Nezasmál jsem se ani jednou. Pitvořící se Williams i Ribisi zklamali na celé čáře. Co tam mělo být k smíchu? Williamsova sprostě mluvící žena? Celá ta zápletka byla podivná a vůbec mi to celé nesedlo. Vadil mi i CZ dabing, jsem zvyklý u Harrelsona na hlas Mahdala, Williams byl také dabován někým jiným... Na rozdíl mých jiných oblíbenců se mi už párkrát stalo, že Wiliams měl své lepší i horší filmy. Ale tahle sněhobílá aljašská slátanina je asi úplné dno toho co jsem s ním měl možnost vidět. Jediné co v tomhle filmu může zaujmout je soundtrack. To je ale jaksi málo. Dávám jednu zmrzlou mrtvolu. * ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Během filmování ve Winnipegu strávil štáb celý den pokrýváním jednoho z natáčecích míst umělým sněhem, když příroda náhle nadělila 30 cm pravé sněhové pokrývky. Na to, že byl květen, je to v těchto končinách rarita. (imro)
  • Zmražená pojistka je pro Robina Williamse dalším zářezem v nízkorozpočtových vodách a zejména návratem ke komediím. Po snímcích Expres Foto (r. Mark Romanek, 2002) a Final Cut (r. Omar Naim, 2004), kde se ocitl v úlohách vyšinutách vrahů, hraje opět v žánru, který mu kdysi přinesl největší komerční úspěch. (imro)

Reklama

Reklama