Reklama

Reklama

Zmražená pojistka

  • Česko Nekonečná bílá (více)

Obsahy(1)

Agent cestovky z Aljašky jménem Paul (Robin Williams - Insomnie, Táta v sukni) má za to, že konečně našel řešení svých finančních potíží a to v podobě zmrzlého těla, které náhodně objevil. Podmraženou mrtvolu vydává za svého dlouho ztraceného bratra Raymonda, aby vytřískal peníze z pojistky. Jeho plány ale naruší snaživý pojišťovák a dva nájemní zabijáci. Tato mrtvola je žádané zboží. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Nepříliš originální černohumorný thriller, kterému nebylo nic platné ani prvotřídní obsazení, které navíc totálně zabíjel nesnesitelný dabing (to snad byl tým ze Stephanie nebo co?!). Inspirace Coenovic Fargem přímo řve do očí, ale vypůjčit si atomosféru, prostředí a způsob práce s kamerou holt neznamená, že se vám podaří stejná pecka. Ani ty kecy za moc nestály, tedy kromě výlevů Holly Hunter praštěné pavlačí... Jestli tu něco stojí za zmínku, tak umanutý a značně nesnesitelný Giovanni Ribisi. Howgh, domluvil jsem! ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Sice som Fargo videl velmi velmi davno, ale aj tak mi tieto filmy boli velmi podobne. Samozrejme, Coenovci to vedia s ciernym humorom, to je nepochybne. The Big White je dobry film, dialogy nie su hlupe, pribeh nie je uplne banalny, avsak nebyt hercov, ktori sa tu objavili kludne by to mohlo bezat na Hallmarku a clovek by ani nevedel ako sa to vola. Robin Williams, Holly Hunter a Giovanni Ribissi (+Woody Harrelson) su vsak tak dobri herci, ze jednoducho hodnotenie nemoze ist nizsie (napr. ako pri Final Cut, kde to tiez R.W. drzal cely cas nad vodou). ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Nuda.Sice je zde skvělých herců jak samotného sněhu,ale dějově celý film uplynul bez jediné jiskřičky čehokoliv živelného.Jediné,čím Zmražená pojistka vyniká,je "ledová" atmosféra,ale tu nevytvořil nikdo jiný,než právě samotná zamrzlá příroda.To,co se v ní ovšem odehrává za příběh je nemastná,neslaná fraška,která nevytvořila ani úsměv na rtu,ani napětí,prostě se mnou,jako s divákem,nedokázala udělat vůbec nic.Závěr se pak zvrhnul snad až do jakési parodie,na mě zkrátka tento snímek vůbec ničím nezapůsobil a jako černá komedie prostě nefunguje. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zmražená pojistka je jedna z dlouhé řady krmininálních komedií s poněkud ulítlým dějem, který se točí kolem pojistky na milion dolarů, ztraceného bratra a jedné mrtvoly, která mění identitu i majitele. Po dlouhou dobu jsem si myslel, že sleduju čtyřhvězdičkový film, protože obsazení je nadstandardní a i ta poloha nadsázky a styl humoru mi vyhovovaly víc, než dnes tak oblíbené krvavé tarantinovky. Ve scénáři to sice tak trochu čas od času zaskřípalo a některé detaily scénárista vyloženě neřešil, nicméně rozjelo se mu to až v posledních 15 minutách, kdy měl patrně pocit, že musí přidat na fantazii i emocích. Přesto solidní kousek se standardně dobrými Robinem Williamsem a Holly Hunter. Woody Harrelson si zahrál jednoho ze svých typických násilnických magorů. Celkový dojem: 60 %. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Celkom som sa na tom pobavil, aj ked to patri na taky priemer. Po dlhsej dobe som opät videl aj Woodyho Harrelsona v agresivnej ulohe a taktiez ma milo prekvapila v blaznivej ulohe Holly Hunter, ktoru som si skor zapamätal z vaznejsich filmov Piano alebo Vrazdy podla predlohy. Robin Williams je podla mna v kazdej ulohe dobry, takze som bol spokojny.......27.04.2008 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Během filmování ve Winnipegu strávil štáb celý den pokrýváním jednoho z natáčecích míst umělým sněhem, když příroda náhle nadělila 30 cm pravé sněhové pokrývky. Na to, že byl květen, je to v těchto končinách rarita. (imro)
  • Zmražená pojistka je pro Robina Williamse dalším zářezem v nízkorozpočtových vodách a zejména návratem ke komediím. Po snímcích Expres Foto (r. Mark Romanek, 2002) a Final Cut (r. Omar Naim, 2004), kde se ocitl v úlohách vyšinutách vrahů, hraje opět v žánru, který mu kdysi přinesl největší komerční úspěch. (imro)

Reklama

Reklama