Reklama

Reklama

Zmražená pojistka

  • Česko Nekonečná bílá (více)

Obsahy(1)

Agent cestovky z Aljašky jménem Paul (Robin Williams - Insomnie, Táta v sukni) má za to, že konečně našel řešení svých finančních potíží a to v podobě zmrzlého těla, které náhodně objevil. Podmraženou mrtvolu vydává za svého dlouho ztraceného bratra Raymonda, aby vytřískal peníze z pojistky. Jeho plány ale naruší snaživý pojišťovák a dva nájemní zabijáci. Tato mrtvola je žádané zboží. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

Falko 

všechny recenze uživatele

Celkom som sa na tom pobavil, aj ked to patri na taky priemer. Po dlhsej dobe som opät videl aj Woodyho Harrelsona v agresivnej ulohe a taktiez ma milo prekvapila v blaznivej ulohe Holly Hunter, ktoru som si skor zapamätal z vaznejsich filmov Piano alebo Vrazdy podla predlohy. Robin Williams je podla mna v kazdej ulohe dobry, takze som bol spokojny.......27.04.2008 ()

J3dla 

všechny recenze uživatele

Přeně ten tip filmu, u kterého vypneta a necháte se příjemně bavit. Herecký casting se povedl na jedničku, hlavně Holly Hunter si musí každý oblíbit. Dalo by se i polemizovat o vykrádaní podobných snímků, jako třeba Farga, ale k čertu s tím. Tek kdo se chce příjemně pobavit a přitom nehledá silně intelktuální-art filmy, tak pak The Big White je pro něj jasná volba. 7/10 ()

Reklama

lumiros 

všechny recenze uživatele

Hodně odpočinkový film, u kterého se nedá myslet, protože to je opravdu zbytečné. Jako komedie k popukání to také není. Zasmál jsem se během filmu jenom jednou a to tehdy, když se skupinka policistů nechala hromadně fotit u mrtvoly okousané od vlků a medvědů. Ale není to úplně špatné. Prostě šedý průměr. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Lehce drsná - mrazivě bílá - bizarně černá - zvláštní komedie s kriminální zápletkou - o jedné veliké lásce a znovunalezeném bratrovi, bratru nadvakrát mrtvému ;-)... Těžko soudit, kdo je v téhle hříčce padouch a kdo hrdina, protože když někoho milujete a potřebujete mu pomoct, není co řešit. R.W. je s postavou milujícího smolaře na pokraji krachu tradičně svůj a H.H. v roli psychicky nemocné >prostořeké< Margaret je (s:-)prostě rozkošná a vynikající. O umanutém pojišťováku Tedovi (G.R.), který marně sní svůj sen o golfu na sluncem vyhřáté Floridě nemluvě... S filmem "Fargo" má tenhle >malý< film společné snad jen ty zasněžené pláně (zde tedy Aljašské), každopádně je místy vskutku velmi zábavný a nebýt (ve vztahu k příběhu) postupného sklouznutí k až příliš zbytečné absurditě, nechal bych roztát ty zmražené tři a půl hvězdičky klidně o půl stupně nahoru... :-) ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Sice som Fargo videl velmi velmi davno, ale aj tak mi tieto filmy boli velmi podobne. Samozrejme, Coenovci to vedia s ciernym humorom, to je nepochybne. The Big White je dobry film, dialogy nie su hlupe, pribeh nie je uplne banalny, avsak nebyt hercov, ktori sa tu objavili kludne by to mohlo bezat na Hallmarku a clovek by ani nevedel ako sa to vola. Robin Williams, Holly Hunter a Giovanni Ribissi (+Woody Harrelson) su vsak tak dobri herci, ze jednoducho hodnotenie nemoze ist nizsie (napr. ako pri Final Cut, kde to tiez R.W. drzal cely cas nad vodou). ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Během filmování ve Winnipegu strávil štáb celý den pokrýváním jednoho z natáčecích míst umělým sněhem, když příroda náhle nadělila 30 cm pravé sněhové pokrývky. Na to, že byl květen, je to v těchto končinách rarita. (imro)
  • Pro režiséra Marka Myloda je snímek v pořadí druhým výletem na filmové plátno, protože se věnuje jen televizní režii. Jeho debutem byl legendární Ali G Indahouse - Film (2002). (imro)
  • Zmražená pojistka je pro Robina Williamse dalším zářezem v nízkorozpočtových vodách a zejména návratem ke komediím. Po snímcích Expres Foto (r. Mark Romanek, 2002) a Final Cut (r. Omar Naim, 2004), kde se ocitl v úlohách vyšinutách vrahů, hraje opět v žánru, který mu kdysi přinesl největší komerční úspěch. (imro)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno