Reklama

Reklama

Zmražená pojistka

  • Česko Nekonečná bílá (více)

Obsahy(1)

Agent cestovky z Aljašky jménem Paul (Robin Williams - Insomnie, Táta v sukni) má za to, že konečně našel řešení svých finančních potíží a to v podobě zmrzlého těla, které náhodně objevil. Podmraženou mrtvolu vydává za svého dlouho ztraceného bratra Raymonda, aby vytřískal peníze z pojistky. Jeho plány ale naruší snaživý pojišťovák a dva nájemní zabijáci. Tato mrtvola je žádané zboží. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Collin Friesen .. Asi bude výhoda, že Fargo neznám (už neplatí). I tak jsem měl ještě asi v polovině snímku pocit, že Big White v hodnocení utrží stejně zklamané čtyřicetiprocentní hodnocení jako např. Everything Is Illuminated. Zápletka s nalezenou mrtvolou mne totiž zrovna nezaujala a přes všechnu absurdní komediální černotu jsem se zrovna neusmíval. Naštěstí pozornost držela úžasná kamera, servírující jeden krásnější záběr za druhým a fantasticky jemná hudební složka. Navíc jsem se při druhé polovině snímku také výtečně pobavil a smích byl častý společník. Herecké kreace jsou taktéž velmi dobré a na Alison Lohman se tak příjemně dívá 70%. ()

mutlovka 

všechny recenze uživatele

Různorodé postavy se smíchají do jednoho šíleného příběhu a vyleze z toho černá komedie zasazená do prostředí skvostně bílé Aljašky. Robin Williams dá se říct v tomto filmu není až tak vtipný jako obvykle, ale to vůbec nevadí, alespoň vedle něj vynikla Holly Hunter jako jeho žena postižená Aspergerovým syndromem. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zmražená pojistka je jedna z dlouhé řady krmininálních komedií s poněkud ulítlým dějem, který se točí kolem pojistky na milion dolarů, ztraceného bratra a jedné mrtvoly, která mění identitu i majitele. Po dlouhou dobu jsem si myslel, že sleduju čtyřhvězdičkový film, protože obsazení je nadstandardní a i ta poloha nadsázky a styl humoru mi vyhovovaly víc, než dnes tak oblíbené krvavé tarantinovky. Ve scénáři to sice tak trochu čas od času zaskřípalo a některé detaily scénárista vyloženě neřešil, nicméně rozjelo se mu to až v posledních 15 minutách, kdy měl patrně pocit, že musí přidat na fantazii i emocích. Přesto solidní kousek se standardně dobrými Robinem Williamsem a Holly Hunter. Woody Harrelson si zahrál jednoho ze svých typických násilnických magorů. Celkový dojem: 60 %. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Základní zápletka je celkem dobrá, ale stejně budete mít celou dobu pocit, že je to jen variace na "Fargo", a to variace, která není tak zajímavá, tak vtipná a nakonec ani tak drsná. Jsou zde postavy, které jsou skvělé - Robinova manželka je dokonalá, Giovanni Ribisi opět podává povedený výkon, ale stejně to nakonec moc nezanechá. ()

_aandyy_ 

všechny recenze uživatele

Achjo, co se to s tím Williamsem v poslední době děje? Nechci kritizovat jeho herectví, ale spíš filmy, které si vybírá. Opravdu to nechápu. Kde jsou hrdinové typu malého velkého Jacka a starostlivého homosexuálního táty z Ptačí klece? Chtěla bych ho zase vidět v zajímavějších rolích než v takových filmech jako je tento nebo Rodinná dovolená... I'm sorry. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Zmražená pojistka je pro Robina Williamse dalším zářezem v nízkorozpočtových vodách a zejména návratem ke komediím. Po snímcích Expres Foto (r. Mark Romanek, 2002) a Final Cut (r. Omar Naim, 2004), kde se ocitl v úlohách vyšinutách vrahů, hraje opět v žánru, který mu kdysi přinesl největší komerční úspěch. (imro)
  • Během filmování ve Winnipegu strávil štáb celý den pokrýváním jednoho z natáčecích míst umělým sněhem, když příroda náhle nadělila 30 cm pravé sněhové pokrývky. Na to, že byl květen, je to v těchto končinách rarita. (imro)
  • Pro režiséra Marka Myloda je snímek v pořadí druhým výletem na filmové plátno, protože se věnuje jen televizní režii. Jeho debutem byl legendární Ali G Indahouse - Film (2002). (imro)

Reklama

Reklama