Reklama

Reklama

Zmražená pojistka

  • Česko Nekonečná bílá (více)

Obsahy(1)

Agent cestovky z Aljašky jménem Paul (Robin Williams - Insomnie, Táta v sukni) má za to, že konečně našel řešení svých finančních potíží a to v podobě zmrzlého těla, které náhodně objevil. Podmraženou mrtvolu vydává za svého dlouho ztraceného bratra Raymonda, aby vytřískal peníze z pojistky. Jeho plány ale naruší snaživý pojišťovák a dva nájemní zabijáci. Tato mrtvola je žádané zboží. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nebudem opakovať, na ktoré že to filmy Zmrazená poistka naväzuje, každému je to hneď jasné. Takže budem hodnotiť film ako taký. No nejedná sa o nič svetoborné, o čo ani nikomu našťastie nešlo, dôležitý je hlavne spád deja a atmosféra. To sa tvorcom vydarilo a hlavne sa im podarilo pritiahnuť do svojho filmu známe tváre, čím mohli nalákať do kina viac divákov a predovšetkým ho tam dostať. Inak sa kľudne mohlo stať, že by sme o ňom u nás nikdy nepočuli. ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Nepříliš originální černohumorný thriller, kterému nebylo nic platné ani prvotřídní obsazení, které navíc totálně zabíjel nesnesitelný dabing (to snad byl tým ze Stephanie nebo co?!). Inspirace Coenovic Fargem přímo řve do očí, ale vypůjčit si atomosféru, prostředí a způsob práce s kamerou holt neznamená, že se vám podaří stejná pecka. Ani ty kecy za moc nestály, tedy kromě výlevů Holly Hunter praštěné pavlačí... Jestli tu něco stojí za zmínku, tak umanutý a značně nesnesitelný Giovanni Ribisi. Howgh, domluvil jsem! ()

Reklama

smrtacik 

všechny recenze uživatele

Príjemná a pohodová muzička, snehová krajina, studený severný vietor a kde sa vzala tu sa vzala, stredom tejto v podstate pustatiny beží postava v papučiach a pyžame...Už pri tejto scénke, ktorá ma akosi prinútila spozornieť som tušil, že ma ten film zaujme...a naozaj zaujal. O čom film je? Príbeh o Paulovi Barnellovi (Robin Williams), ktorý sa v podstate zo začiatku javí ako obyčajný chlapík, ale aj on má svoje problémy. Jeden z nich je finančný a od bankrotu ho delí len tenká pomyselná čiara a už len čaká kým ho energetici odpoja ...kto neplatí nesvieti :-). Celkovo film tým, že sa odohráva na severe, dejom, príbehom aj čiernym humorom pripomína Farga, ale nemá to už takú výbornú atmosféru. Mne osobne sa ale aj tento kúsok veľmi pozdáva, i keď ku deju značne prispievajú rôzne náhody a podobne, nie sú v ňom výrazné trhliny a zaujme. Veľkým kladom okrem výborného obsadenia je aj to, že príbeh nemá hluché miesta. Väčšinou filmu ma sprevádzala dobrá, celkom pohodová muzička...a bolo to veľmi príjemné pozeranie, pri ktorom som sa super pobavil. Hodnotenie: 60% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Collin Friesen .. Asi bude výhoda, že Fargo neznám (už neplatí). I tak jsem měl ještě asi v polovině snímku pocit, že Big White v hodnocení utrží stejně zklamané čtyřicetiprocentní hodnocení jako např. Everything Is Illuminated. Zápletka s nalezenou mrtvolou mne totiž zrovna nezaujala a přes všechnu absurdní komediální černotu jsem se zrovna neusmíval. Naštěstí pozornost držela úžasná kamera, servírující jeden krásnější záběr za druhým a fantasticky jemná hudební složka. Navíc jsem se při druhé polovině snímku také výtečně pobavil a smích byl častý společník. Herecké kreace jsou taktéž velmi dobré a na Alison Lohman se tak příjemně dívá 70%. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Celkom som sa na tom pobavil, aj ked to patri na taky priemer. Po dlhsej dobe som opät videl aj Woodyho Harrelsona v agresivnej ulohe a taktiez ma milo prekvapila v blaznivej ulohe Holly Hunter, ktoru som si skor zapamätal z vaznejsich filmov Piano alebo Vrazdy podla predlohy. Robin Williams je podla mna v kazdej ulohe dobry, takze som bol spokojny.......27.04.2008 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Během filmování ve Winnipegu strávil štáb celý den pokrýváním jednoho z natáčecích míst umělým sněhem, když příroda náhle nadělila 30 cm pravé sněhové pokrývky. Na to, že byl květen, je to v těchto končinách rarita. (imro)
  • Pro režiséra Marka Myloda je snímek v pořadí druhým výletem na filmové plátno, protože se věnuje jen televizní režii. Jeho debutem byl legendární Ali G Indahouse - Film (2002). (imro)

Reklama

Reklama