Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyvatele malého městečka jménem Antonio Bay terorizuje děsivá a nenávistná síla, která se ukrývá ve smrtící husté mlze. Pod jejím závojem číhá hrůzyplné tajemství, které musí lidé z města odhalit dříve, než bude pozdě. Přesně před 100 lety na skalnatém pobřeží izolovaného severokalifornského města ztroskotala v tajemné mlze loď s malomocnými. Zakladatelé města ji záměrně navedli špatným směrem, což znamenalo smrt pro všechny na palubě. Teď se duchové mrtvých námořníků vracejí ze svých hrobů, aby se mohli pomstít. Jsou zahaleni do nadpřirozené mlhy, uvězněni v rezidencích odlehlé komunity a hledají potomky těch, kteří město kdysi založili a zabíjejí každého, kdo jim chce překazit jejich vražedné úmysly. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (225)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to nevypadá na takovou tragédii, bohužel s přibývajícími minutami se film začíná bořit čím dál hlouběji do sraček (nemůžu si pomoct, jiné slovo mě nenapadá). Carpenterova Mlha měla skvělou atmosféru přicházející apokalypsy, tady je vršeno jen jedno tupé klišé na další. Konec byl už úplně k nepřežití... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Uz ani puvodni film nebyl nic extra, takze celkem logicky neni nic extra ani tohle. Film hlavne zachranujou docela sympaticky herci a slusny triky, ale jinak to za moc nestoji. Pribeh je proflaklej, takze ten nijak neprekvapi, strasidelnejch scen je minimum a ani nejsou buhvijaky, nicmene tech 100 minut se u toho vydrzet da. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nebudu tu mlžit, je to mdlá sračka k uzoufání! Původní Carpenterovo pomstychtivé zlo vystupující z kondenzované vodní páry sice také nebylo žádný majstrštyk, ale mohlo se jakžtakž opřít o atmosféru plíživého tajemna. Ovšem remake mistra Wainwrighta, mimochodem nejen kvůli absenci nějaké tvůrčí invence zbytečný jak noční pleťový krém v koupelně Freddyho Kruegera, ten si o ní mohl jenom nechat zdát. Už nikdy více, i kdyby z mlhy vystoupily ruku v ruce gorily, Rákosníček a Willy, co objel svět za 80 dní.. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Už se tady někdo zmínil, jak je tenhle film děsivě NUDNÝ? :-))) Béčkové kulisy, béčkové efekty, béčkoví herci, béčkový scénář... a už jsem psala, jaká je to strašná NUDA? Hodnotím pouze první polovinu filmu, protože mě unudila do kómatu a druhou jsem naštěstí neviděla. Dávám hvězdičku za úvodní titulky - ten efekt mlžně se rozplývajících písmen se povedl. Jinak vážně NUDA. 29% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Divím se že to tak všichni zatracujete. Je to remake mnohem povedenějšího filmu než z toho ted vzniklo přesto i tohle mělo něco do sebe mělo to akci a napětí. Tvůrci mohli využít současnou techniku což se dobře projevilo ,určitě je dobře že příběh zasadili do současnosti viz mobil či notes. Být potomkem někoho kdo spáchal zločin se nevyplácí pomsta přijde dřív a nebo později stejně. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Remake klasického hororu stál producenty 18 milionů a během prvního víkendu promítání (14. – 16. 10. 2005) vydělal v USA 11,7 mil. dolarů. Celkový výdělek dosáhl na 29,5 milionu. (imro)
  • Během přípravy filmu si v něm měla zahrát také Julia Stiles, které byla role Elizabeth upravená na tělo a měla v průběhu více prostoru. Když herečka opustila produkci a na její místo přišla Meggie Grace, postavu přepsali na mladší a nevinnější dívku. (imro)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 9. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (martin1m2)

Související novinky

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama