Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack Stanfield má vše, po čem může muž jako on toužit. Jako specialista na ochranu bankovních kont má dobrou práci v bance v Seattlu a šťastnou rodinu. Jednoho dne se v jeho voze objeví Billy Cox a oznámí mu, že jeho rodina byla právě unesena. Zpět ji získá pouze tehdy, pokud podle přesných pokynů převede z účtů nejbohatších klientů banky po deseti tisících dolarů na jeho účet, celkem sto milionů. Což se však zdá nemožné, protože potřebný terminál byl v rámci probíhající fůze převeden na ústředí ve Wichitě. Jack se proto pokusí uplatit Williho - jednoho z únosců. Cox je odposlouchává a Williho před Jackem a jeho ženou Beth chladnokrevně zavraždí. Zatímco Jack se další den v práci snaží najít způsob, jak Coxovi vyhovět a provést požadovanou transakci, Beth doma přesvědčuje jeho komplice, že se jich bezohledný šéf po akci chladnokrevně zbaví. Má zoufalý muž, improvizující v téměř beznadějné situaci, šanci porazit chladnokrevného zločince s dokonale promyšleným plánem? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (277)

Matty 

všechny recenze uživatele

Dobyvatelé ztracené archy, Jackie Brown, Bokovka, Terminátor 2 – v jakém filmu se střetli herci z těchto čtyř filmů? Odpověď hledejte mezi řádky. Je to příběh starého hipíka, který rozumí počítačům líp než všichni ti mladí nýmandi a hlavně miluje svou manželku (Virginia Madsen) a děti. Takže nějaký parchant se zásobou sušenek pro jeho alergického synka a záluskem na sto milionů dolarů mu žití jeho amerického snu nemůže narušit na dlouho. Nevím, na jakém principu měl Firewall fungovat. Jestli tvůrci disponovali nějakou deus ex machinou dělající thriller thrillerem, jestli si vařili kávu z půdy, do které byl pohřben Alfred Hitchcock… Nevím, každopádně to v tomto případě nezafungovalo. S padouchem příliš chladným (Paul Bettany by strašně rád něco zahrál, je mu to vidět na očích, ale scénář mu nedává prostor), s hlavním hrdinou příliš obyčejným (v amerických filmech není Rambo-tatík od rodiny ničím nezvyklým), abyste mohli fandit alespoň jednomu z nich (i když ve skrytu duše jsem přál úspěch Bettanymu – ano, za ty sušenky). Scénář je plný laciných náhodiček k pokoukání a k pousmání. Již méně k pousmání je znuděná a nudící režie Richarda Loncraina. Ten má přitom na triku o poznání svižnější, zdaleka ne tak vláčný a bezdějový Wimbledon. Je to takový thriller pro důchodce, kteří nemají o nějakých informačních technologiích ani šajnu a neotravuje je sto minut sledovat nervózně pobíhajícího vrstevníka Harrisona Forda. Abych mu nekřivdil, jednou za dvacet minut se s někým pohádá (nejdrsnější hláška: „Změna plánu, parchante!“), jednou za hodinu dokonce i (sedíte?) s někým porve! Jenom ho přitom co chvíli bere mrtvice. Jo, a taky tam hraje Robert Patrick a Robert Forster. 40% Zajímavé komentáře: POMO, Morien ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Harrison Ford je vzorný a bohatý otec "dokonalej rodiny" a teraz o ňu musí bojovať... Americká thrillerová pásovka, ktorá si viacej požičiava, než prináša. Prvá polovica silne rutinná, nezáživná a naťahovaná. Druhá polovica sa príchodom zvratu, ukradnutého z nemenovaného thrilleru s Melom Gibsonom zdynamiční a strieda dobré scény s klišé "poistkami". Harrison hrá Harrisona, záporák Paula Bettanyho je prekvapivo jednorozmerný. Ostatní sú iba do počtu. Celkovo relatívne zábavná, miestami napínavá a miestami nechcene smiešna žánrovka. Osobne ma v záverečnej sekvencii potešilo staré auto a preslnené vidiecke lokácie - jednak hrejivá nostalgická spomienka na Hitchcockove dobrodružstvá a tiež príjemný kontrast k predchádzajúcemu hi-tech vizuálu (modré filtre). Za ten posledný záber to proste nemôžete odsúdiť :-) ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Filmově podprůměrné, zato on-line digitální vloupání do banky. Harrison Ford coby šéf síťového zabezpečení banky je zde strážcem pokladu, obětí i výkonnou rukou loupeže, když jsou jeho žena a děti vzaty za rukojmí v jeho vlastním domě. Bezradná režie vyústí v bezcílné pobíhání Forda i padouchů a to jaksi není to hlavní, co bych od akčního filmu čekal, že? Trailery: http://www.csfd.cz/film/194899-firewall/videa/ ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller na jedno použití, který sice nabídne vše, co od podobné podíváně divák čeká, od hvězdy velikosti Harrisona Forda, přes několik napínavých momentů až po klasické akční finále, kde hrdina, poté co padouchy deklasuje v intelektuálním ringu, dorazí je i fyzicky, bohužel se přitom nepodařilo vykřesat onu jiskru, která by mě donutila udržet si film v paměti nebo se na něj podívat znovu. ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Nechutná režisérská rutina okleštěná o veškeré napětí a zábavu. Je smutné vidět, jak se herci jako Harrison Ford a Paul Bettany topí v podobných sračkách a zapadají do temných hollywoodských vod. Nezbývá než doufat, že legenda se vrátí na svůj trůn a nadějný Bettany si začně pečlivěji vybírat své role. Nesmyslný nápad se svědomitým taťkou, který ve svých počítačových znalostech předčí všechna mladá ucha tápe už od základů, ale i tak mohl být mizerný scénář s notně provařenou zápletkou a nepříliš zajímavým záporákem minimálně slušným průměrem. Ale to by režie nesměla být neskutečně unylá, přízemní a bez nápadů. Největším překvapením tak zůstává výkon Richarda Loncraina. Kde je jeho nadhled a nápaditost, která dodala kouzlo předchozímu Wimbledonu? V dnešní době diváka neokouzlí funkční řemeslo, každý očekává zábavu, a té se mu ve Firewallu nedostane. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Paul Bettany (Bill Cox) nešetřil slovy obdivu na adresu Harrisona Forda (Jack Stanfield): "Je to pěkně drsnej parchant! Sedmkrát jsem toho chlapa prohodil oknem, on vždycky přistál na hlavě, vstal, pomohl štábu to okno opravit a znovu se jím nechal prohodit. V jedné scéně jsem ho měl praštit do žaludku. Sice měl nějaké vycpávky, ale stejně jsem tu ráno jenom předstíral. A on povídá: 'Můžeš mě praštit trochu víc? Abych to cítil.' Tak jsem přitvrdil a zase jsem slyšel: 'Trochu víc, ať můžu reagovat...' A tak to šlo dál a dál, až jsem se nakonec trochu naštval a doopravdy mu jednu pořádnou našil: 'Jo, to je ono!' Bylo to snad největší ponížení v životě... já se tak snažil vrazit mu největší pecku, na jakou jsem měl, a on si ještě liboval..." (NIRO)
  • Pokus o oživení kariéry Harrisona Forda vydělal během prvního víkendu (10. – 12. 2. 2006) pouze 13,6 mil. dolarů a obrat v kinech Severní Ameriky se vyšplhal celkem na 48,5 milionu. (imro)

Reklama

Reklama