Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack Stanfield má vše, po čem může muž jako on toužit. Jako specialista na ochranu bankovních kont má dobrou práci v bance v Seattlu a šťastnou rodinu. Jednoho dne se v jeho voze objeví Billy Cox a oznámí mu, že jeho rodina byla právě unesena. Zpět ji získá pouze tehdy, pokud podle přesných pokynů převede z účtů nejbohatších klientů banky po deseti tisících dolarů na jeho účet, celkem sto milionů. Což se však zdá nemožné, protože potřebný terminál byl v rámci probíhající fůze převeden na ústředí ve Wichitě. Jack se proto pokusí uplatit Williho - jednoho z únosců. Cox je odposlouchává a Williho před Jackem a jeho ženou Beth chladnokrevně zavraždí. Zatímco Jack se další den v práci snaží najít způsob, jak Coxovi vyhovět a provést požadovanou transakci, Beth doma přesvědčuje jeho komplice, že se jich bezohledný šéf po akci chladnokrevně zbaví. Má zoufalý muž, improvizující v téměř beznadějné situaci, šanci porazit chladnokrevného zločince s dokonale promyšleným plánem? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (277)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Slyšel jsem, že honorář, jenž za film Firewall přišel na účet scénáristy Joe Forta, byl vyhlášen nejabsurdnějším bankovním poplatkem za rok 2006.. Harrison Ford tu jen střídá dvě tváře - namíchnutou s urputným výrazem a vyděšenou, kdy se mu třepe brada. Ve filmech podobného ražení by neměl Indiana skončit.. Když už nic, tak alespoň uvidíte důkaz, že v Americe je převod mezi účty rychlejší, než vyprázdnění po ricinovém oleji. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Výhodou tohoto snímku je, že tu obrovskou nudu, která jej provází v jeho první polovině, dokáže v polovině druhé docela slušně eliminovat a zanechá tak o něco lepší dojem, než by si zasloužil. Jeho nevýhodou je pak všechno ostatní - jedná se totiž o jedno velké klišé. Samotný příběh už být otřepanější snad ani nemohl, až na psa s GPS v obojku zde nenajdete vůbec nic nového; Harrison Ford svoji roli odchodil jako nějaký začátečník a co se týče hudby, Massive Attack asi moc důvodů k radosti z účinkování v této patlanině nemají... ()

Reklama

jahol 

všechny recenze uživatele

Existuje dost thrillerů, které vás nechají vypěnit tím, jak po počátečních nadějných náznacích nepřijde už nic ze slibovaného a film se nudně dovleče ke konci. Firewall tenhle model dovádí k dokonalosti, protože na něm je nejnadějnější jeho NÁZEV a jakmile se rozjede prvních pár minut, s poměrně velkou jistotou vidíte, že kromě typických schémat a klišé (hrdina odjíždí na místo činu a zanechává předtím krátce představenou rodinku - v ideální sestavě pro eventuální masakr - vlkům napospas) se na devadesát procent ničeho nedočkáte. Po zbytek filmu si pak už jen hořce ověřujete, že jste s prvotním úsudkem měli pravdu. Film, kde hlavní hrdina Harrisona Forda vystačí v podstatě s jediným výrazem, kde se tísnivá atmosféra dosahuje trvalým lijákem a neustále staženými roletami v bance, film bez nápadu, ale i třeba bez pořádných dialogů, kde jednu hvězdu dám tak nějak z nostalgie za Harrisona a za jeho slušný fyzický výkon, hlavně v poslední, i když taky posté viděné bitce (nebo za schopného dublera) a druhou z nostalgie za mou oblíbenou Mary Lynn Rajskub a poměrně velký prostor, který tady dostala, i když tady musela být oproti tomu, co točí s Kiefem Sutherlandem v dvacet čtyřce, asi dost otrávená. Pokud máte, jako já, na co koukat na DVD, a tohle běží v televizi, není to film, který byste museli vidět. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Fungujúci thriller v štýle filmu Výkupné. Harrison Ford je spolu s Gibsonom asi ten najtypickejší predstaviteľ typického filmového otca typickej filmovej americkej rodiny a bez problémov som mu jeho úlohu žral. Bettanyho obmedzovala jeho slabo napísaná postava, no i tak bol ako záporák so silným anglickým lookom a prízvukom celkom zábavný. Film brzdí prekombinovaný scénár, no zasa získava vďaka slušnému tempu a fajn finále v ktorom sa dedo Ford celkom vytiahol. Spokojnosť. Ps.: Ak by ste sa chceli nabúrať do bezpečnostného systému vily nejakého amerického milionára, vedzte, že heslo odpovedá menu jeho jachty. (6.9/10) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Říkejte si, co chcete, ale mně se tahle svižná jednohubka dost líbila. Jistě, klišé tam bylo tolik, že by se za to styděl i Uwe Boll, ale jednou za čas, pro k čertu ne? Navíc Harrison zde podává skvělý výkon (na to, jaký to je děda je vážně dost akční) a Paul Bettany byl skvělý parchant. A tohle někdy stačí, na těch 70 %… ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Bettanyho maskérka Veronica Brebner si během natáčení zavolala členy štábu, aby jí ukázali své jizvy. Všechny si nafotila a podle nich později přípravila hercovu vizáž pro snímek Šifra mistra Leonarda (2006). (imro)
  • Původní název filmu byl „The Wrong Element“, ale když jeden z herců ve vedlejší roli začal snímce říkat „The Long Elephant“, producenti raději vymysleli „Firewall“. (imro)

Reklama

Reklama