Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack Stanfield má vše, po čem může muž jako on toužit. Jako specialista na ochranu bankovních kont má dobrou práci v bance v Seattlu a šťastnou rodinu. Jednoho dne se v jeho voze objeví Billy Cox a oznámí mu, že jeho rodina byla právě unesena. Zpět ji získá pouze tehdy, pokud podle přesných pokynů převede z účtů nejbohatších klientů banky po deseti tisících dolarů na jeho účet, celkem sto milionů. Což se však zdá nemožné, protože potřebný terminál byl v rámci probíhající fůze převeden na ústředí ve Wichitě. Jack se proto pokusí uplatit Williho - jednoho z únosců. Cox je odposlouchává a Williho před Jackem a jeho ženou Beth chladnokrevně zavraždí. Zatímco Jack se další den v práci snaží najít způsob, jak Coxovi vyhovět a provést požadovanou transakci, Beth doma přesvědčuje jeho komplice, že se jich bezohledný šéf po akci chladnokrevně zbaví. Má zoufalý muž, improvizující v téměř beznadějné situaci, šanci porazit chladnokrevného zločince s dokonale promyšleným plánem? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (277)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Takovej dost rutinní thriller obsahující snad všechna filmová klišé - od akčních scén, přes scénář až po hudební podkres. Harrison Ford s Paulem Bettanym to ale docela zachraňují, stejně tak nikdy nenudící únosová tématika. Jako celek ale na mě Firewall díky absenci krve a sprostých slov působil spíše jako takový neškodný rodinný thriller. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Jen protože mám Forda rád za Hana a Indyho a taky doktora Kimbela jsem tomuto podprůměrnému pseudo akčňáku dal průměrné hodnocení. já vím, je to blbost, navíc právě já nejsem právě příznivce hodnocení na základě emo vazeb, ale musím objektivně přiznat, že jsem se nenudil. Naopak jsem se tu a tam i pobavil. Nakonec HF je asi jediný člověk na světě, který roztlačil americkou káru s automatem:-)))))) ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ford na to pořád má, o tom není žádného sporu. V dalším Indym nevidím problém. Bohužel Firewall je čistě rutinní žánrový guláš, který silně připomíná již zmiňovaného Rukojmího s Willisem s tím rozdílem, že není zdaleka tak temný a Ford není zdaleka takový drsoň jako Willis. Jeho spořádaný tatík mě tu příliš nepřesvědčil, zato druhá půlka je mnohem lepší. To je ten starý pardál Ford, jak ho známe z Air Force One, či z Ryanovek a nic mu nesluší víc, než zkrvavený obličej a chvějící se tělo. Závěr je skutečně ten jediný strhující moment filmu a finální rvačka je neskutečně působivá. Bohužel víc toho není. Bettany je neslaný nemastný a samotné bankovní machinace těžko pochopitelné (silně pochybuji, že takhle to v reálu chodí) normálního divákovi - bez jediného náznaku vysvětlení, pomocné ruky - ani ťuk. Tápání a vcelku podprůměrná věc. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alexandre Desplat: 1. Firewall ,2. Surveillance ,3. Breaking In ,4. The Bank ,5. First Night ,6. Hostages ,7. The Camera Dances ,8. The Epi-Pen ,9. The Family Theme ,10. Escape From The Bank ,11. Looking For Help ,12. Exchanging The Files ,13. The Fight ,14. Rainy Day ,15. Together Again , ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Výhodou tohoto snímku je, že tu obrovskou nudu, která jej provází v jeho první polovině, dokáže v polovině druhé docela slušně eliminovat a zanechá tak o něco lepší dojem, než by si zasloužil. Jeho nevýhodou je pak všechno ostatní - jedná se totiž o jedno velké klišé. Samotný příběh už být otřepanější snad ani nemohl, až na psa s GPS v obojku zde nenajdete vůbec nic nového; Harrison Ford svoji roli odchodil jako nějaký začátečník a co se týče hudby, Massive Attack asi moc důvodů k radosti z účinkování v této patlanině nemají... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Bettanyho maskérka Veronica Brebner si během natáčení zavolala členy štábu, aby jí ukázali své jizvy. Všechny si nafotila a podle nich později přípravila hercovu vizáž pro snímek Šifra mistra Leonarda (2006). (imro)
  • Pokus o oživení kariéry Harrisona Forda vydělal během prvního víkendu (10. – 12. 2. 2006) pouze 13,6 mil. dolarů a obrat v kinech Severní Ameriky se vyšplhal celkem na 48,5 milionu. (imro)
  • Paul Bettany (Bill Cox) nešetřil slovy obdivu na adresu Harrisona Forda (Jack Stanfield): "Je to pěkně drsnej parchant! Sedmkrát jsem toho chlapa prohodil oknem, on vždycky přistál na hlavě, vstal, pomohl štábu to okno opravit a znovu se jím nechal prohodit. V jedné scéně jsem ho měl praštit do žaludku. Sice měl nějaké vycpávky, ale stejně jsem tu ráno jenom předstíral. A on povídá: 'Můžeš mě praštit trochu víc? Abych to cítil.' Tak jsem přitvrdil a zase jsem slyšel: 'Trochu víc, ať můžu reagovat...' A tak to šlo dál a dál, až jsem se nakonec trochu naštval a doopravdy mu jednu pořádnou našil: 'Jo, to je ono!' Bylo to snad největší ponížení v životě... já se tak snažil vrazit mu největší pecku, na jakou jsem měl, a on si ještě liboval..." (NIRO)

Reklama

Reklama