Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto animovaném komediálním dobrodružství studia Disney se legrační partička chlupatých přátel se vydá z bezpečného prostředí městské zoo do ulic velkoměsta. Sampson je králem fiktivní džungle daleko od afrických plání – je to lev žijící v zoologické zahradě v newyorském Central Parku, kde vládne ostatním zvířatům včetně jízlivého medvídka koaly Nigela, přihlouplé, ale dobromyslného anakondy Larryho, bystré, ale cynické žirafy Bridget a mazané veverky Bennyho. Pýchou a radostí Sampsonova života je jeho syn Ryan a je proto naprosto zdrcen, když je Ryan jednoho dne naložen do bedny a odvezen na lodi zpátky do Afriky. Sampson v zoufalé snaze svého chlapce najít uteče s pomocí svých kamarádů ze zoo a vydá se na odvážnou záchrannou výpravu. Teprve ve chvíli, kdy zvířátka opustí brány svého domova, poznají, jak velkou a bláznivou džunglí se může stát i obyčejné město. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Křečovitý animák kopírující prakticky všechno, na co si v této oblasti vzpomenete. Scénář existuje jen pár minut, zbytek tvoří pohříchu vypointované poslepované výkřiky do tmy. Originální prvky bych spočítal na prstech jedné ruky, stejně jako momenty, kdy má divák možnost se opravdu upřímně bavit a ne jen sledovat plynoucí prázdnotu. Ano, je to animované... a co? Už dávno z toho nepadáme na zadek... ()

E=mc2 

všechny recenze uživatele

Genialne...dobre gagy..teda viac som sa pobavil ako pri Madagaskare..:)..skvela animacia.. Ako mozu tyto hlupaci podomnou hodnotit rozpravku,?..hm najprv musia odlozit svoju poblblu mysel a az potom sa vediet divat..skor nie..smejdi P.s. velmi dobry slovensky dabing..opat lepis nez cesky ako som si uz zvykol pri vsetkych novych rozpravkacho d Pixaru a Watla..:) ()

Reklama

Torgal 

všechny recenze uživatele

Ďalší generický animák s hovoriacimi zvieratkami určený pre najmladších divákov. Neprináša nič originálne, len recykluje postupy ostatných (Madagascar je priam znásilnený). Navyše diváci mimo nenáročnej cieľovej skupiny sa nemajú na čom pobaviť (jedinou výnimkou sú výstupy očividne sfetovanej koaly). Animácia je tiež hlboko pod súčasnými možnosťami. 4/10 ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Premrhaný talent grafikov kvôli deravému scenáru. Veľmi veľmi krásna a hlavne neuveriteľne detailná grafika aj v dobe vydania až doteraz. Bohužiaľ všetka táto krása utrpela kvôli absencii vlastného humornejšieho štýlu a vizuálu ála Ice Age, Madagaskar alebo Up. Forma zvíťazila nad obsahom s prevahou 5:1. ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Překvapivě to není úplně nejhorší a směle bych to kvalitativně přirovnat k Madagaskaru. Co se dá zachraňuje koala (zejména její poblouznění sluníčkem je hodně srandovní), animace celkem ujde a nehorázně vykradený příběh je sice v každém momentu těžce předvídatelný, ale celkem to rychle uteče. Bohužel, má to i řadu značně nudných a uspávacích pasáží. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (19)

  • Eric Idle (ze skupiny Monty Python) s kolegou Johnem Du Prezem přispěli písní Really Nice Day, kterou také nazpívali. Na filmu se dále podíleli interpreti jako Lifehouse, Big Bad Voodoo Daddy, Everlife nebo Coldplay, kteří přispěli svou písní Clocks z alba A Rush of Blood to the Head. (hippyman)
  • Steve Spaz‘ Williams debutoval Divočinou na postu režiséra. S počítači má ale již dlouholeté zkušenosti, protože pracoval v ILM na speciálních efektech filmů jako Terminátor 2: Den zúčtování (r. James Cameron, 1991) či Jurský park (r. Steven Spielberg 1993). (imro)
  • 80-milionový animák z Disneyho dílny diváky příliš nezaujal a během úvodního víkendu (14. – 16. 4. 2006) vydělal jen 9,6 mil. dolarů. Celkový obrat v kinech USA se vyšplhal na něco přes 35 milionů. (imro)

Související novinky

Co jde do kin tento týden?

Co jde do kin tento týden?

11.05.2006

Narozdíl od minulého týdne se tento čtvrtek do kin nevrhne tolik dobrých snímků. Jedná se o veskrze průměrné záležitosti a pár horších kousků, proto jsme se rozhodli srovnat dnes snímky podle… (více)

Reklama

Reklama