Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prasátko Wilbur mělo být jako nejslabší utraceno. Hvězdy mu jsou ale nakloněny, a tak se v poslední chvíli objeví pomoc v podobě holčičky Fern, která se ho ujme, krmí ho, opatruje a povídá si s ním. Když začne škola, musí ho Fern prasátko nechat u příbuzných na venkovské farmě, pravidelně ho však navštěvuje. Je ráda, že se má čile k světu, netuší však, že hravý a roztomilý Wilbur skončí o Vánocích jako sváteční šunka. Prasátko, které se stále víc bojí budoucnosti, malované cynickým krysákem Templetonem v černých barvách, se spřátelí s laskavou pavoučicí Šarlotou, která si udělala pavučinu u stropu stodoly. Ta mu slíbí, že se šunkou nestane, a do velké pavučiny vetká nápis Skvělé prase. Ten vzbudí senzaci, která přitáhne spoustu zvědavců a novinářů. Nebezpečí je sice zažehnáno, ale jen na krátký čas. A protože čas uzení se blíží, odhlasují zvířata další nápis. Slovo Úchvatné sice také vyvolá nadšení, ale už ne tak velké. Je jisté, že pokud má být Wilbur zachráněn, je potřeba přijít s něčím novým. A tak Fern podstrčí farmáři leták, který zve na soutěž pro zemědělce. Cena je lákavá, a tak farmář přihlásí Wilbura do soutěže o nejlepší prase. Konkurence je však veliká a Šarlota, která s Templetonem a Fern Wilbura doprovází, hledá poslední vhodné slovo, které by mu pomohlo… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

Falko 

všechny recenze uživatele

Sarlotina pavucinka je mily rodinny film, ktory skor pobavi tych mensich, ako dospelych, pretoze ak by som ho porovnal s trosku podobnym filmom BABE - GALANTNI PRASATKO (1995), ktory dokonca ziskal Oscara za vizualne efekty a este mal 6 dalsich nominacii na Oscara vratane najlepsieho filmu roka 1995, tak je medzi nimi velky rozdiel a to ten, ze Galantni prasatko dokazalo pobavit skutocne celu rodinu, teda aj vratane dospelych. V tomto filme som sa skor nudil, hlavne v strede filmu a to aj napriek kratkej minutazi, ale myslim si, ze ako rodinny film na jedno pozrietie stoji za to a hlavne musim pochvalit krasnu hudbu Dannyho Elfmana... 15.04.2010 ________ Dakota Fanning - (Fern Arable) +++ Kevin Anderson - (Pán Arable) +++ Essie Davis - (Pani Arableová) +++ Beau Bridges - (Dr. Dorian) +++ Len hlasy hercov: Julia Roberts - (Šarlota - pavúk) +++ Steve Buscemi - (Templeton - potkan) +++ John Cleese - (Samuel - ovca) +++ Oprah Winfrey - (Gussy - hus) +++ Kathy Bates - (Bitsy - krava) +++ Sam Shepard - (Vyprávač) +++ Hudba: Danny Elfman +++ ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Dabing 7/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Prostředí 9/10/// +Dakota Fanning, český dabing, dialogy, humor, příběh -neviděl jsem v originálním znění, lidští herci tu jsou jen okrajově/// Hezká pohádka především pro děti, kterým to hodně poví o přátelství a o tom jako to chodí v životě mezi zvířátky na farmě. Rozhodně by tohle měli vidět. Je to neškodné, zábavné, poučné a hezké. Sám se ale divím, že mě to v mém věku upoutalo a bavil jsem se u toho. Větší prostor je dáván samotným zvířátku před lidskými herci, takže se kromě jiného mohli dabéři vyřádit. A určitě i počítačoví animátoři, protože neříkejte mi, že je měli tak ochočené. Něco je vyloženě vidět, že je děláno počítačem, ale u některých záběrů si nebudete vůbec jisti. Každopádně hezký a milí film./// Celkem 72%/// ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Šarlotina pavučinka" je překrásný a dojemný film, který potěší jak děti, tak dospělé. Sice jsem měla chvílemi pocit, že sleduji novější verzi "Prasátka Babe", ale ve finále jsem svůj názor přehodnotila. Tohle bylo ještě lepší.:-) Ostatně... U kterého filmu o přesladkých mluvících zvířátkách si můžete skutečně říct: "Tak tuhle zápletku jsem ještě neviděla?" Miluju pavoučici a miluju tu úžasnou hudbu + úžasnou závěrečnou písničku. ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Jak se to vezme. Je to proste standartni film pro deti, kterym pak bohuzel ve vyssim veku nevymluvite, ze prasatka opravdu nemluvi. Jinak je to moc hezky pribeh. Sice malinko klise o prasatku, ktere je vyjmecne a vsichni ho miluji (myslim, ze film Babe uz hodne z nas spatrilo), ale jinak prinasi uplne novy pohled na pavouky. Ne ze bych se jich kvuli tomu prestala stitit, ale rozhodne je to ukazuje v lepsim svetle nez jen jako "vysavace rozlozenych vnitrnosti much" :)...ale co se obsazeni tyce, divak si nemuze stezovat..jen me porad nedochazi, co tam dela Dakota Fanning..od mimozemstanu k mluvicim prasatkum ale asi neni dlouha cesta ;) ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Klasická americká pohádka. Remake animovaného filmu z roku 1973. Ovšem tentokrát v hrané podobě. Mě se tento film líbil, mám rád filmy, kde zvířata mluví (Rychlý Stripes, Farma zvířat). Člověk by je měl brát z nadsázkou. Oni umějí pobavit, ale trochu jiným způsobem než jsme zvyklý. A to je dobře. Celkově 55% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (17)

Související novinky

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

Drew Barrymore je rozmazlená čubka

17.06.2007

Vlažné přijetí Šarlottiny pavučinky je důkazem, že mluvící zvířata ve stylu Prasátka Babe už nikoho nezajímají. Ve studiu Walt Disney to však někdo očividně nepochopil ;-). Jinak by Raja Gosnell… (více)

Reklama

Reklama