Reklama

Reklama

Temný obraz

Trailer

Obsahy(1)

Jak hluboko vidí snímač? Do vaší hlavy? Do vašeho srdce? Přichází Temný obraz, natočený podle románu legendárního autora žánru sci-fi Philipa K. Dicka, jehož podpis najdete na předlohách k filmům Blade Runner, Total Recall a Minority Report. Režisér Richard Linklater přenáší na plátno provokativní komiksovou formu. Čas: Blízká budoucnost. Místo: Předměstí. Příběh: Propletený, zábavný příběh o lidech závislých na látce D, příběh o vládě, která drze ničí své voliče – jejich občanská práva a osobní vztahy – jen aby je ochránila. Robert Downey Jr., Woody Harrelson, Winona Ryder a Rory Cochrane v rolích vyčerpaných přátel, ktěří se děsí špehů i jeden druhého. Keanu Reeves jako agent, který je zároveň jedním z přátel…až do chvíle, kdy se jeho osobnost rozdvojí. Vítejte ve světě paranoii. Buďte klidní, nikdo Vás nesleduje. Vážně! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (494)

swamp 

všechny recenze uživatele

Tento snímek je dosti zajímavým experimentem. Nevím, jak se tento způsob natáčení nazývá, zkrátka se - podle mě - jedná o to, že jsou herci zabíráni pomocí senzorů a asi i kamer a v počítači potom následně "přemalováni" (něco podobného jde i s fotkami ve photoshopech) a vypadá to strašně fajn. Mastné vlasy Keanu Reevese či stylový Robert Downey.. to je to, co z A Scanner darkly dělá něco víc. Pak je tady příběh (dle románu Philipa K. Dicka), který je dosti složitý a hodně ukecaný (zkrátka opravdu knižní). Připadalo mi, že sami autoři si s látkou moc nerozuměli, ale nakonec to celé jakž takž ukočírovali, ale nic strhujícího z toho ve finále nevyšťavili..škoda. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Bavilo ma to viac ako kniha, pretože už som vedel, do čoho idem. Kniha ma skôr plynule srala, čo spravila nakoniec až záverečná pointa. Pritom sa určite jedná o vizionárske dielo, lenže aby som si ho užil som cítil, že by vonku museli byť 90.te roky a ja by som mal byť ezo-sci-fičkar a počúvať Sepulturu. Pritom na iné Dickove veci som vždy dával päť hviezdičiek. Tá forma tomu sedí. Linklaterovská animácia vyzerá jak video z GTA-čka, a Winona a Downey jr. do toho skvele zapadajú. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca paranoia schyzofrénia depresia konšpirácia halucinogenné psycho vyzuálne opodstatnene prevedené vnímanie a myseľ feťákova dialógy (prevody na bicykli, cesta autom =)). Keanu Reeves, Robert Downey Jr., Woody Harrelson, Rory Cochrane, Winona Ryder najdokonalejší výber hercov v dejinách filmu :() ()

nunka 

všechny recenze uživatele

"Temný obraz" pôsobí pútavo a nevšedne - a to len vďaka namotávajúcej animácii. Nevyrovnane je to najlepšie zhodnotenie! Vizuál totiž vysoko prevažuje obsah. Tematicky som mala pocit, že sledujem Requiem for a dream v prekreslenej podobe, no vizuál bol prehlušujúci a tak celé to na mňa zapôsobilo skoro na výbornú... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Substance D. D znamená Debilita, Deziluze a Dezerce. Nebo Definitivní smrt..... . Jestli jsem kdy u některého filmu napsal, že se v něm moc mluví, tak tady se mele o sto sex. Dokonce jsem musel vzdát titulky, protože mi unikala vizuální stránka, která je vyjímečná. Asi by to chtělo znát předlohu. Šlo to trošku mimo mě. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (24)

  • Český distribútor sa z opatrnosti rozhodol neuviesť film do kín. (Greenpeacak)
  • Film sa pôvodne natáčal ako hraný, a až neskôr sa režisér rozhodol preanimovať - na obraz natiahol originálny obraz komiksového štýlu, vďaka čomu sa film stal povestný už dlho pred premiérou. Túto unikátnu technológiu Linklater už kedysi použil na film s podobnou tematikou, Bdelý život (2001). (Greenpeacak)

Reklama

Reklama