Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film režiséra Lasse Hallströma Psí poslání vypráví cituplný a překvapivý příběh jednoho věrného psa (namluvil Josh Gad), který nachází smysl své existence prostřednictvím životů lidí, které učí smát se a milovat. Během pěti desetiletí nás jeden hlas, hlas neúnavného psa, zavede na strhující a povznášející cestu, na které promlouvá k srdci všech lidí, kteří kdy milovali nějaké zvíře. Přestože se během těch let postupně reinkarnuje do několika psů různých ras, je to jeho pevné pouto se spřízněnou duší jménem Ethan, které přenáší a inspiruje jednoho psa na jeho cestě za nalezením vlastního poslání a skutečného smyslu existence a pro svého chlapce. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (447)

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Film, který mě za poslední rok dostal úplně nejvíc. Takových filmů bohužel v poslední době moc není, kor těch nových. Tady fungovalo úplně všechno, herci, hudba ... Miluju filmy o zvířatech, zvlášť potom o psech. Hlavní hrdina Bailey je v originále výborně namluvený. Radím na film koukat v původním znění. To určitě udělá hodně. Tady na čsfd jsem si pustila český trailer a musím říct, že mi ten dabing stačil ... Originál je originál. Dávám plný počet, jinak to ani nejde. A připravte si kapesníky :). 100%. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Mám-li si vybrat mezi kočkou a psem, vždycky volím psa. Je sice trochu hloupý, že v Psím poslání psi představující hlavnéího hrdinu hrajou lépe než lidi, taky mezi nimi není známější jméno vyjma Dennise Quaida - který má roky největší slávy dávno za sebou -, ke škodě je až moc dlouhá stopáž, ale jinak nemám námitek. Režisér udržel humorné vložky na uzdě stejně jako dojímavé scény. Ne tedy, že by se divák nedojímal, to ani náhodou, ale Psí poslání nesklouzává k patosu, na tento typ filmu si počíná poměrně střízlivě. Hrozně mě bavily hrátky s časem, zobrazení 60. i 80. let, jak nenásilně, bez nějakého tlačení, jen v náznacích příběh časově posouvají dál. Jo, Psí poslání je jen hezkou pohádkou, vale pohádkou veskrze pěknou, naplněnou optimismem, vkusně, citlivě a opatrně natočenou pro celou rodinu. Byla by hloupost po takovém filmu chtít víc. Já se bavil i dojímal a v závěru si utíral slzy. ()

Reklama

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Mezi mé nejoblíbenější žánry patří mysteriózní, thriller, krimi a horor. V mém hodnocení se často promítá zvládnutí filmu po řemeslné stránce. Občas je ale potřeba udělat vyjímku a tu si Bailey, Buddy, Tino a Ellie plně zaslouží. Není to takový plánovaný doják jako například Me Before You a ty nejvíce citové scény nejsou tolik natahované ale ve výsledku je to nádherný film a dokáže vzbudit city a tím pádem si zaslouží plné hodnocení. V poslední části stojí za zmíňku ještě výborný Dennis Quaid. Bailey, Bailey, Bailey, Bailey je psí pán. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $22miliónovTržby USA $64,508,620 Tržby Celosvetovo $205,736,628Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,429,890Tržby za predaj DVD v USA $11,767,443║ Film má veľmi pekný námet, na rodinný film ako stvorený. Troška horšie to je ale z výsledným spracovaním, ktoré sa 2/3 filmu drží v nejakej ako keby nevtieravej úrovni, postavy sú len zľahka nastrelené nestrhnú, psíci sú fajn, aj z daného uhľa psieho rozprávania to nie je zlé tam to v celku funguje. Občas príde aj na nejaké hravé či zábavné scény. Našťastie posledná etapa to akosi všetko zachráni a necháva o dosť lepší dojem než by divák očakával, takže záver boduje a takmer dojme. /70%/ ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Ve zkratce, za svých různých převtělení zažije chlupatý vypravěč veselé kousky s klukovským kamarádem, souboje s kocourem či oslíkem, paličský útok, rozpad velké lásky, policejní pátrání včetně střelby, orgie žravosti sdílené s osamělou studentkou, útěk před dětskou armádou, vyhnanství na mrazivém dvorku, úděl tuláka i vůni domova. Nejlepší je Psí poslání tam, kde se obejde bez umělohmotných krizových dramat vedoucích k citovému vydírání a soustředí se na nevtíravou láskyplnost zábavných každodenních situací ve stylu tematicky příbuzného filmu Marley a já. Ani tak ovšem díru do světa kinematografie nedělá, lze si jej představit spíše jako tradiční televizní výplň svátečních podvečerů. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Bryce Gheisar, který hraje mladého Ethana, má v reálném životě kočku se jménem Bailey. (BMW12)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama