Reklama

Reklama

Zathura: Vesmírné dobrodružství

  • USA Zathura: A Space Adventure (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když otec odejde do práce a nechá je v péči jejich starší sestry, vydávají se šestiletý Danny a desetiletý Walter do dalekého temného vesmíru, zatímco hrají tajemnou deskovou hru, kterou objevili ve sklepě jejich starého domu. Na této vzrušující výpravě jsou doprovázeni osiřelým astronautem a musí překonat nejrůznější nástrahy v podobě roje meteoritů, nepřátelských mimozemšťanů a běsnícího robota. S astronautovou pomocí rozhádaní bratři odsunou své malicherné spory stranou a společnými silami se pokusí probojovat až na konec tajemné hry, aby se mohli vrátit domů. Všechny pokusy však mohou přijít nazmar, pokud se jim nepodaří vyzrát nad největším nebezpečím ze všech – silnou gravitační silou, která je vtahuje do prázdnoty temné planety Zathura. Na motivy úspěšného bestselleru uznávaného spisovatele knížek pro děti Chrise Van Allsburga (Polární expres, Jumanji). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (342)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ale jo, bylo to celkem fajn, ten scénář není vyloženě blbý, pár zajímavých nápadů i povedených pokusů o humor se to najde... Sice to fakt je takové vesmírné Jumanji (přičemž z toho jsem viděl jen remake, originál mě moc nezajímá a radši jsem tak upřednostnil Zathuru, kvůli tomu, že se to má odehrávat ve vesmíru), ale celkem jsem se u toho bavil a příjemná rodinná oddechovka to je tak jako tak, byť pro mě tak na jedno zhlédnutí. 3* ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tak schováme aj dom.“ Jon Favreau je občasný herec (obézny kolega Bena Afflecka – DAREDEVIL), ktorý si sem-tam niečo zrežíruje. Keď to urobil v roku 2008, bol z toho komiksový trhák s Robertom Downeym Jr. IRON MAN. Ale už vo svojom predchádzajúcom filme, rodinnej dobrodružnej sci-fi komédii ZATHURA – VESMÍRNE DOBRODRUŽSTVO (alebo VIANOČNOM ŠKRIATKOVI), preukázal to, čo sa zrejme stane typickým poznávacím znamením jeho filmov. Kvalitná technická stránka, uvoľnení herci, dobrá atmosféra a akási... ehm... fádnosť? Nevýraznosť? Nech v jeho filmoch lieta koľkokoľvek super-hrdinov, stále si príbehy držia akýsi punc "civilnej obyčajnosti". Nie je to mínus a je to iný (lepší, ak to chcete takto počuť) typ rutiny, než akou disponuje fušer Brett Ratner. Ale tiež to pácha nemalé škody. Neviem, možno mal zostať hercom. ZATHURA - VESMÍRNE DOBRODRUŽSTVO je fajn oddychová záležitosť, také „JUMANJI vo vesmíre“ (knižku napísal Chris Van Allsbburg, autor kníh „Jumanji“ a „Polárny expres“) a má sympatických hercov (najmä Kirsten Stewartovú). ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Vyjma filmů o Harrym Potterovi či sérii animovaných filmů, se dá hovořit o úpadku zájmu o dětský film. Proto Zathura působí jako velmi příjemné zpestření, které se nese přesně v duchu většiny nezávislé tvorby režiséra Jona Favreaua. Místo bombastických digitálních orgií se soustředí spíše na nevázané klukovské dobrodružství, které svého cílového diváka – děti okolo 10 let – na 115 minut dokonale pohltí. Dospělý jedinec sice bude vytýkat přílišnou inspiraci v jiných filmech – industriální-futuro vzhled lodi připomene Cameronovy Vetřelce a Debneyho hudba zase Arnoldův soundtrack ke Dnu nezávislosti. Ale rýpalové, kteří v tom hledají druhé Jumanji jsou taky na špatné adrese, neboť knižní předlohu pro obě díla a následně i filmy má na svědomí jeden a tentýž člověk – Chris Van Allsburg, který také stojí i za Polárním expresem. Pro dospělého uměřené sci-fi béčko, pro malé dítě zaručený zážitek. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Ne prilis povedena kopie Jumanji. Jumanji jsem docela prozival ale tady jsem se moc nebavil. Tolikrat otrepane "sveho sourozence bych nejradeji zastrelil" ale na konci jste radi ze ho mate...(viz.Sam doma atd.) je uz obehane. Nema to zadny velky napad kterym by divaka nadchl. Jako dite by se mi to asi libilo. Ac nerad presto kdyz to porovnam s Jumanji musim to hodnotit slabe. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Když se malá Kirsten Dunst Kirsten Dunst hádala v Jumanji se bráškou, bylo z toho nezapomenutelné dobrodružství. V Zathuře se sourozenecká trojice hádá mnohem více, dějová linka se snaží svého předchůdce až příliš okatě kopírovat, ale nejen kvůli nefunkčnímu finále se mu to zoufale nedaří. Až překvapivě zapomenutelná hra, která divokému Robinu Williamsovi nesahá vůbec nikam. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Při natáčení filmu ztratil Jonah Bobo, představitel Dannyho, tři zuby, a tak mu musely být vytvořeny umělé. (Listeroman)
  • 65 milionů vložili producenti do adaptace novodobé povídkové klasiky, a během prvního víkendu (11. – 13. 11.) v amerických kinech vydělali 14,4 milionu dolarů. Celkový obrat se do konce roku vyšplhal na 28 milionů. (imro)

Související novinky

Další kniha na stříbrná plátna

Další kniha na stříbrná plátna

01.03.2006

Adaptace knižních děl, čím dál více plnící kinosály, se poslední dobou stávají nejvýdělečnějším druhem filmu, proto se není čemu divit, když veliké společnosti skupují filmová práva od knižních… (více)

Reklama

Reklama