Reklama

Reklama

Novinář Justin Timberlake rozjíždí pátrání na základě jediného slova proneseného v soudní síni. To slovo je: „Děkuji“. Edison je metropolí, v níž bují korupce a boduje organizovaný zločin. Policisté umírají i naivně bojují za svoje vlastní čisté svědomí. Spletité vztahy korupce a neetického chování sahají od politiky, přes soudy až po média. Jedinou možností jak kriminalitu potlačit se zdá být speciální organizovaná policejní složka. Navenek vypadá vše v pořádku, ale když mladý novinář (Justin Timberlake) nahlédne blíže, odhalí zkorumpovaný systém. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Akce 6/10/// PLUS: docela bohaté obsazení, hodně postav, nejvíce se mi líbil LL Cool J a do určité míry postava Kevina Spaceyho a je tu Piper Perabo, pro kterou mám slabost MÍNUS: ale je ve velice malé roli, v podstatě po první třetině zmizí z filmu, moc se mi nelíbil Justin Timberlake, respektive jeho postava je taková fádní a na hlavního hrdiny dost nevýrazná, atmosféra filmu a kriminální prostředí mi nejsou moc příjemné, nemám moc rád takovýto druh filmu/// Shrnutí: Klasická zápletka a zajímavé rozdělení rolí a jejich charakterů, záporáci byli fajn, bylo jich víc a jeden z nich dokonce dospěl změny. Scénáristicky to bylo takové slabší a méně uvěřitelné, akce je taky spíš míň. Je tu však docela dobrá atmosféra a solidní napětí./// Celkem 62%/// ()

emo 

všechny recenze uživatele

Jedna z najslabších televíynych veľkoprodukcií aké som za posledné roky videl. Tak amatérsky zpackaný scenár som teda nečakal. Naivitu hraničiacu s debilitou človek čaká o televízneho programu a´la Rodinná Pouta, ale určite nie od filmu kde hrajú Kevin Spacey, Morgan Freeman, Justin Timberlake a LL Cool J. Inak ten Timberlake nebol až taký hrozný ako som čakal... ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Šlápnutí vedle za každého počasí. Nevadilo mi, že režisér a scénárista (samozřejmě v jedné osobě) vařil z tisíckrát vyvařeného, vadilo mi, že je to děláno tak tupě a naivně. Zhmotněné bezradnosti nasazuje korunu závěrečná přestřelka, ve které v podstatě jediný cápek vykosí celou (tedy vlastně jen jednu půlku, druhou sežehne plamenometem) speciální jednotku a neutrpí ani škrábaneček (nebo utrpěl, kdo by se staral...). Někdo se tu evidentně zapomněl v osmdesátkách a hraje si na Stallona s Scwarzeneggerem dohromady - zábavný, jako filmy těchto dvou borců, ale v žádném případě není. Že se kvůli takové blbosti chtělo Spaceymu nasazovat paruka a Freemanovi předvádět sólo tanečky, to se hodně divím. Je ovšem zajímavé, že rok 2005 byl pro Morgena Freemana dosud herecky nejplodnějším rokem, natočil v něm několik dobrých i výborných snímků, také ale dva podobně podprůměrné - KONTRAKT a právě MIMO ZÁKON. Šlapal mu na krk berňák nebo se rozváděl? Podobnou vytížeností si v posledních letech pravidelně prochází Nicolas Cage a co se týče bulváru, ten je při stanovování diagnózy podezřele jednotný :-) 40% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Prvoligová sestava toho tentokrát na okresním drnovišti příliš nepředvedla, ale jedno dilema přede mne postavila. Jsou lepší divoké ulice plné zmetků nebo poklidné ulice chráněné policejními vrahy? Jelikož jsem realista, tak nevěřím v budoucnost bezpečných ulic s čestnými strážci pořádku a volím policejní střelbu do zfetovaných hlav. Možná je to kruté, ale mně vyhovuje, když nějaký dobrodinec (http://www.youtube.com/watch?v=F6vB1YXKDQY) odstraní ze světa nákazu dříve, než zasáhne zdravou společnost. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dva dni po sebe som náhodou narazil na dva komerčné trilery s dobrým nápadom, kde je ale v hlavnej úlohe nejaký zoznam s menami podplatených policajtov. Fakt neviem, čo si mám o tom myslieť. Názov Edison si môže každý američan zameniť za NY, LA, Detroit, Chicago atď. a ešte sa to navyše točilo v kanadskom Vancoucveri. To mi pripadalo ako fajn nápad, táto anonymita, keď vieme, že nejako podobne to môže fungovať a asi aj funguje v každom veľkomeste. Európa nech sa necíti mimo. Lenže spracovanie je tuctové, nápady alternuje zbytočná tupá akcia a herecká elita ide na pol plynu. Ja sa potom tiež nebudem namáhať s obšírnejším komentárom. ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama